Italeri 1/24 Lancia Delta Integrale

Previous topic - Next topic

Profa

Maketa koju sam razvukao od avgusta 2009 je konačno gotova... :deadhorse
2put sam odustajao i vraćao je u kutiju, septembra 2009 zbog nervoze sa dekalima i pre dve nedelje zbog očajnog uklapanja šasije i karoserije...
Konačno sam se naoružao strpljenjem, našao problematično mesto, sredio ga i sklopio...

Nažalost, maketa uopšte nije onakva kakvu sam zamislio, nešto zbog Italerijevih propusta a malo zbog mojih brljoka, te kao takva najverovatnije ostaje kod kuće... U svakom slučaju, raščišćavanje nagomilanih radova se uspešno nastavlja.

Slobodno opalite po kritikama, ovde sam ih zaslužio :zvizduc

edit: E, da ovu maketu sam prsk'o ;D

neke delove izrade možete da vidite na http://www.letletlet-warplanes.com/forum/ground-forces/lancia-delta-integrale-italeri-124/
Bogu fala što sam Lala! :)

Sandman

Meni ovo Zoki uopshte ne deluje loshe - na par mesta se na makro fotkama vidi efekat narandzine kore, ali ovako u globalu deluje fino. Mozda se samo sedishta vishe sijaju (da si ih samo malo josh matirao), ali sve ostalo deluje dobro.

Sa kog relija maketa prikazuje vozilo? Ako je asfaltna podloga onda je sve na mestu, mada i tu moze malo prashine da se nabaci iza blatobrana - to jedino mozda malo fali... blaaaagi weathering ;)

Ono shto me mnogo vishe interesuje je.. znash vec... finish na karoseriji - jesi li na kraju karoseriju oprskao sa onim Gunze super clear sprejem, ili je neshto drugo ishlo?

Napishi koju rech oko finalnog finisha - mislim da je ovo jedina kategorija maketa u koju se josh ne ubacujem ozbiljnije zbog finalnog finisha, a maketa automobila i formula imam podosta  :-[

Hoce li biti josh koji auto iz tvoje radionice? :)

Goran A.

Ponovi jos jednom, sta ti je ono u levoj ruci?

mutayu

Off topic: Odma' siroko, nek se vidi raskos. Ima se, moze se! Aztec! ;D :D
Lancia je lep rad ali mi se cini, iako ne radim makete automobila, da nedostaje barem malo prljanja ili makar washa na pojedinim mestima (kao sto su npr. felne).

Profa

Jeste, ortakov Aztec ;D
@Goran: Definitivno sam, posle dužeg experimentisanja, zaključio (tj. uklavirio) da za ovu razmeru četkica ne ide :'( :'( :'(
@Srki: Preprskan je Gunzetom i malo (ali samo malo) sam probao poliranje...
@all: Nisam hteo da ga prljam, jerbo se radi o slavljeničkom automobilu, osvajaču šampionata 1989:
http://www.forninoracing.it/Immagini/Sanremo8928.jpg
http://www.dailymotion.com/video/xa2b5a_rallye-san-remo-1989-autovideo-26_auto na 3:25, slavlje na 9:27
Predivna studija Delte i Mikijeve vožnje: http://www.youtube.com/watch?v=H9YIgsEb1Qo
Lanču inače preferiram u beloj boji, ali i ovak'a mož'da prođe ;D

U svakom slučaju je prvi ozbiljniji, a definitivno ne i poslednji auto koji ću raditi - na zalihi imam još par "civila", a ono što bih još voleo da uradim od reli-automobila je Alpine Renault A110, Lancia Fulvia HF, Lancia Stratos, Audi Quattro, Peugeot 205 T16, Lancia Rally 037, Mini Morris. Neki od njih će verovatno da bude umeljan k'o da je reli vozio ;)

Sandman

Quote from: Profa on 01-05-2011, 20:43:33
a ono što bih još voleo da uradim od reli-automobila je Alpine Renault A110, Lancia Fulvia HF, Lancia Stratos, Audi Quattro, Peugeot 205 T16, Lancia Rally 037, Mini Morris. Neki od njih će verovatno da bude umeljan k'o da je reli vozio ;)

Ako Stratosa ne ublatnjavish nishta nisi uradio ;)

braca23

Meni se cini kao pristojan rad, svaka cast! Vec neko vreme znam za tu maketu, i nikako mi nije jasno zasto su predvideli da se samo vozaceva vrata otvaraju, a ostala-sipak. Mene zanima kako si tacno uradio dakale (korak po korak)?

Pozdrav i hvala

Profa

Mene je više iznerviralo što je motorski prostor potpuno prazan, a štitnik kartera to samo delimično pokriva >:(
Dekali su lepljeni na sjajnu površinu - prvo MM setter, pa dekal, pa solvent ako treba. E, sad, upravo tu sam se prvi put i iznervirao: veliki dekali koji pokrivaju zadnja vrata, deo iza i spuštaju se na blatobran uopšte nisu hteli da se prilagode... Jesam ih isekao u liniji prelaza, ali nije pomoglo.
Sad sam nabavio Gunze Mr. Softer koji ih je umekšao tako da lepo legnu. Svejedno su dosta popucali, pa sam koristio približno pogođenu nijansu boje da okrpim pukotine. Preko toga još jedan sloj sjajnog laka i to je to...
Najzaludniji su bili Martini dekali - pošto je u EU zabranjeno tek tako reklamiranje pića, oni su isečeni uzduž, pa ih treba uklapati :headbang... Naravno, zbog toga su i dati posebno, i umesto da sve zajedno bude jedan, ja sam lepio 3... :headbang

braca23

Jos samo jedno pitanjce ... gde nabavljas MM setter i solvent?

Prosto ne mogu da verujem za te Martinijeve nalepnice ... kakva ispiracina!