KV-1 Model 1942 simplified turret

Previous topic - Next topic

Aki

Добро позната трумпетерова макета, не треба трошити речи о њој.
Набављено у Мошону прошле године за 12 евра

Слике рамова

За сада је склопљен труп

Има мало проблема код предње плоче,треба да се гитује, али ништа страшно

Aki

Да не бидне да се ништа не ради  0:)

Сликао сам на брзину, на радном столу.
Склапање завршено, одрађено фарбање, мало сам експериментисао са модулацијом боје, и веома сам задовољан резлтатом.
Макета је фарбана Валејо модел ер бојама.

Momcha

Fino napreduje.
Hoces li neke figure ili eventualno dioramu da radis?

Suhoj

Extra je farbanje ispalo!
Jesi to radio sa onom zelenom sto si onda uzeo ili nekom drugom?

divvac

aha! znaci i ti imas problema sa uklapanjem!!!  ;D
dobro je,posto mi je ovo prva 35' koju radim pa sam se istripovao da sam i prvu uspeo da sj***m  :hahaha
nego reci mi da li si imao problema sa postavljanjen onih dzidza bidza,tip svetlo,instalacije,mitraljez? ja sam se pomucio podosta sa mnogo smirglanja,pucanja i deljanja  :headbang
moja Prva turska

dragos

Jao,pa to je pocela kampanja,zasto niko ne govori?  ;D Imam ovu maketu,mada mi se sad ne radi,bice gora od tvoje.Divac,bre, ove Trumpeterove makete su smesne za sklapanje,uradjene su odlicno.Samo,ima jedna stvar,kad sam radio KV-2 dekal se po uklanjanju sa papira prosto izguzvao pretvorio u gromuljicu.Ima jako tanak film.Sve sam ispostovao,toplu vodu,vreme...Kad budes lepio dekale probaj da ih sa papira odmah prevuces na plastiku,ne znam,mozda imam paranoju sad,ali imam strah od Trumpeterovih novih dekala.

Aki

@Момча
Не верујем да ће бити на диорами, јер ја кад планирам диораму, планирам је од почетка, а овде је нисам планирао  :)

@Огњен
Да да, то су оне две зелене што онај дан купих, стварно су се врхунски показале, идеалне су.

@Дивац
Нисам имао проблема са тим деловима, све је углавном екстра легло, можда је понегде требало мало да се поправи нешто.

@Драгош
Почела кампања увелико  D:)
Сада су већ легли декали, мада нема их много, само зведа на куполи, и нисам имао никаквих проблема са њима, веома су добри. Могуће да су ти који су ти запали у КВ-2 били неки сјебани.

Aki

Радило се на гусеницама.
Определио сам се за гусенице из делова, поред винилних које су дате као избор.
Обликоване су и састављене на точковима, тако да пасују, па кад су се осушиле, скинуте су.
Фарбане су пигментима, и треба још да урадим благи драјбраш са бојом челика. Када буду легле, још мало ћу их дорадити пигментима.

Aki

Кавејац је завршен  :)
Остаревање сам радио пигментима, сликарским уљаним бојама, и АК интерактив ефектима.
Газну површину точкова сам радио комбинацијом графита и неког сивкастог пигмента, па је лакирано да добије изглед углачаног челика, јер нереално испадне када се офарба само бојом челика.
Сајле су Карајине, ланац такође. Није било неких већих преправки.
Закључио сам да сам могао да урадим јачу модулацију, јер је касније остаревање доста ублажи. По том питању нисам баш најзадовољнији учинком.

milanco

UUU lepa zverka, lepo i mocno deluje  :o Svaka cast onako diskretno ostareno vozilo  :super
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Suhoj

Extra je!
Sad cu i ja moj da privodim kraju polako  :)

Messerschmitt

Свака част! Јако лепо изгледа, нарочито гусенице! :super

Starac sa planine

Video u Senti, baš mi se dopao... stavio sam ga i među slike iz Sente...

Na ovome svetu, mogu da kažem što se dešava, to nije istina...

PELE

Ау, разбио си га, свака част!  :cheers

nesha

Лепо и са мером, таман као треба.
Још је лепши уживо. 
:cheers