BALKAN MODELS - MI -24 Balkan Hinds 1/72

Previous topic - Next topic

sezan

Evo i ja kupih svoj primerak. Odlicno odstampani i na jako tankom filmu vidi se. Posto sam probao dekale od BM ,znam da ce i sa ovim biti zadovoljstvo  raditi. U lepo odstampanom uputsvu na 2 spojene A 4 strane imate profile za 4 makedonska ,srpski i hrvatski  HIND.  Mislim da je cena pristupacna ,posebno kada je uporedimo sa kvalitetom i kvantitetom  (brojem maketa koji moze da se uradi iz jednog seta)  i na kraju kada uporedimo sa cenama dekala generalno. Jos jedno odlicno izdanje!

:cheers

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

zivorad

Nedavno sam kod Micevskog kupio dva seta njihovih dekala i dok za rondele i zastave imam samo reci hvale,numericki set je totalno razocarenje ne samo da je stampan izjedna vec i ako na slikama na netu i na samom uputstvu koje ide uz njih stoji da brojeva ima i celih i sa tankim prekidima ovi moji su svi odstampani kao celi,. vrlo losi i rasplinuti,gotovo beskorisni sada cekam set sa dekalima za hrvatske migove pa cu videti kakvi su oni.

Jadgkommando

Ako radite domaci Mil-24 nemojte da pratite upustvo za boje, ova "sand gray" ne postoji na nashem Mil-u kao ni ova zelena
jeste da su boje izbledele ali ovo nije tachno.

divvac

Quote from: woodoo on 14-07-2011, 13:58:20
Ako radite domaci Mil-24 nemojte da pratite upustvo za boje, ova "sand gray" ne postoji na nashem Mil-u kao ni ova zelena
jeste da su boje izbledele ali ovo nije tachno.
to je sema za ovaj: http://www.mycity-military.com/thumbs2/132270_tmb_47871098_Mi-24%20JSO2.jpg
a ti si sigurno kolega mislio na ovaj:
http://img61.imageshack.us/img61/1324/188481024040671mi24batacu3.jpg
http://cdn.wn.com/pd/55/71/2dc5ebe9f9324eae41d9d5a4ccf7_grande.jpg
http://i298.photobucket.com/albums/mm245/jug_slike/18848mi24205b45dfy9.jpg
i pogledaj kako se i na drugom vidi kako je braon boja 'popunjavana'  :super
moja Prva turska

sezan

AirGuard

Oni koji zele da rade SAMO Mi-24 od JSO bolje da uzmu set od Lift Here.

mrkva

Ista stvar sa HRZ Mi-24. Ako mislite raditi samo HRZ Mi-24 bolje je uzeti Ze-Ro Dekale. Kod ovog seta je HRZ rondela pretamna, tj. plava boja treba biti svjetlija. Sad sam pregledao svoje arhive i cini se da je rondela tamnija samo iz razloga sto preko nje prelazi čađa iz ispuha. Inace je boja svijetlija. Ako mislite raditi HRZ helikopter s komarcem nedostajat ce vam jedan komarac. HRZ Mi-24 su imali komarce s obje strane ili ih nisu imali uopce ali tada je raspored rondele i Hrvatskog grba bio obrnut (grb je bio na trupu iza krilaca a rondela na gredi). Boje maskirne šare su u uputstvu svjetlije nego sto treba biti.

mrkva

Jos nesto. HRZ Mi-24 nikada nisu imali rondelu s donje strane trupa. Imali su samo mrlju od prebojane zvijezde. Isto tako su imali crvene krizeve u bijelom krugu s obje strane trupa, pa tri komarca s jedne strane trupa u razlicitim velicinama... ali nikada rondelu s donje strane. Evo i slike donje strane HRZ Mi-24:

Mi-24 29.EBH s crvenim krizevima:

... sa komarcem i crvenim krizem na drugoj strani

ovdje se moze vidjeti prava maskirna shema helikoptera:

... a evo i samog komarca na drugoj strani trupa:

Meni jedna od najljepsih slika HRZ Mi-24:

Jadgkommando

Quote from: divvac on 14-07-2011, 14:08:50
to je sema za ovaj: http://www.mycity-military.com/thumbs2/132270_tmb_47871098_Mi-24%20JSO2.jpg
a ti si sigurno kolega mislio na ovaj:
http://img61.imageshack.us/img61/1324/188481024040671mi24batacu3.jpg
[/quote]

Kolega znam ja dobro na sta sam mislio jer sam ih uzivo gledao ranije pre nego sto su postali ovako ofucani.  ;)
Kolega Suba je to mudro i dokumentovano prezentovao i ne bih se uplitao u dalju polemiku, boje nisu tacne koje su dali i samo sam ukazao na to.

Pozzz

sezan

Hvala vam sto ste to rezimirali.Ali cu da kazem samo jedno NE POSTOJI SET KOJI NEMA GRESKU! Bilo cije proizvodnje. JA sam uvek nasao neku kada sam radio. A koristim i LH i BM i svasta nesto...Tako da oladite malo,nista nije crno-belo ...i sve ima svoje!Nemojte tolko da ste " dusebrizni" , rasplakacete me...
Moj je izbor bio da ga kupim i da kolegama pokazem sta sam kupio,a svako ce da DA SVOJ SUD I DA ODLUCI..!
Ar guard ,jel imas LH dekale za MI-24?  Otkud znas da su dobri?   Jesi proveravao koliko gresaka ima? JA sam oduvek pazario LH i znam da ne postoji set da nema gresaka   :think
Nije pitanje da li ih ima,  vec koliko ih ima i ,da li su krucijalne. To vazi za svaki set ,bilo kog proizvodjaca!
Npr. , ja cu, pre zalepiti stensil sa belom pozadinom (umesto bez) nego da ga ne nalepim uopste...I ako su dobro uradjene rondele i ima stensila ,na tankom filmu stampano i dobro se ponasaju na maketi TO JE TO!
Ko od nas inace gleda u sastavnicu i pravi boju?JA ne sigurno.
Koje uputsvo je pogodilo boju? U najboljem slucaju bude negde blizu ,tako da mi u ovom slucaju to nije bilo bitno!KAo sto nije bilo ni mnogo puta kada sam koristio LH dekale, kad su oznake bile dobre.
Mrkva ti brale nemoj da nalepis rondelu na donjake i resen problem..
Subo, bio bi  presrecan da STVARNO ZELIS DA DOPRINESES,ali SVI ZNAMO DA TO NIJE TAKO! Prvi dokaz je to sto si kropovao te fotke da ali se  i potrudio da maksimalno  iscivijas greske!!KAd bi te slike koje imas podelio sa nama ,onda bi znao da si dobronameran  ,I PODRZAO BI SVAKU TVOJU REC!!! Al posto to nisi, i ti to znas ,batali ....
DA pravimo makete ko sto filozofiramo ( i sto treba i sto ne treba) ,gde bi nam kraj bio...

AirGuard

``Ar guard ,jel imas LH dekale za MI-24?  Otkud znas da su dobri?   Jesi proveravao koliko gresaka ima?``

Da,imam LH dekale za Mi-24(izmedju ostalih),zato sam i napisao prethodnu recenicu jer imam oci a i fotografije(ne samo iz ovog topica)svjedoce o tome.

Zaista ne znam cemu ovakva reakcija na nekoliko potpuno argumentovanih postova uz vise nego dovoljnu foto potvrdu.

sezan

Ne sporim da greske postoje!Ja sam samo postavio fotografije proizvoda i eto ekipe da doceka na noz.KAda ti SUBO izbacis set ,ma koliko ima gresaka ,JA UVEK pohvalim trud tvoj  a na kolega ma je sta ce da kupe a sta ne!Ko sam ja da ti "kvarim" posao . A ti konkurenciju nemozes da istrpis nego se odmah javljas sa strucnim ukazivanjem na greske.
Ja kupujem tvoje setove i kupovacu ih ali znam (kao i sto ti to znas) da je netacnosti koliko hoces.Sada necu da pricam o konkretnim stvarima ali ako zelis ,DRAGE VOLJE. Takodje sto se tice pomaganja preko PM-a bar sto se mene i mojih drugara tice i tu ti mogu reci nesto totalno suprotno od toga sto pises.Priseti se malo.  :think
Izvini Ar uard,ogresio sam se,imas set!I sta kazes ti?Bolji je LH za mil-24 od ovog seta?Ajde onda molim te potkrepi mi to cinjenicama pa mozemo da razgovaramo na tu temu.

To ironicno strucnjak,ti je Subo bedno skroz!JA kad mogu pritrcavam UVEK,sa skromnim znanjem i osrednjim referencama.NAZALOST ZBOG puno "STRUCNJAKA" na ovom forumu i ide nam kao sto nam ide!!!Vise niko ne pravi makete,mnogi su hobi komercijalizovali i izgubila se bit!Zbog previse "strucnjaka" gomila naroda ode sa foruma a ostatak nece radove da prikazuje!To je posledica vase "strucnosti"! MAketa NIGDE!!! A zato postoji ovaj forum koliko se secam!Zalosno!
:violin

mrkva

Quote from: sezan on 16-07-2011, 04:00:19
Mrkva ti brale nemoj da nalepis rondelu na donjake i resen problem..

sezan, ne znam sto se toliko uzbuđujes. Nisam imao namjeru popljuvati set jer znam da je svaki takav rad izuzetno tezak. Isto tako mora se ukazati na (teske) pogreske kod istog. Kazes da ne ljepim rondelu na donjake i problem rijesen. Slazem se s tobom... ali sto cemo s bojom rondele? Kao i suba i ja sam si dao malo truda da ti pokazem da je boja rondele potpuno pogresna!!! Shemu bojanja (svjetliju ili tamniju) si svako moze podesiti ali boja rondele mora biti onakva kakvu je dao proizvođac. A trebala bi biti ovakva:

... ili ako se radi helikopter koji je tek stigao u HRZ ( grb na trupu - rondela na repu i bez komaraca) opet svijetlija rondela:

... ako zelim raditi helikopter s komarcima morao bih kupiti dva seta jer jedan komarac nedostaje:

Sve ostalo , tj. stensile, oznake "OPASNOST", itd., sam dobio u kutijama s maketama (HobbyBoss, Revell, KiTech) ili sam kupio dekale za HRZ Mi-24 od "MACH" i "Ze-Ro Decals" sto preporucujem i drugima. Volio bih da nije tako i da kazem da je ovo izvrstan proizvod ali proizvođaci se nisu dovoljno potrudili. Nadam se da su dekali za makedonske ptice dobro odrađeni.

sezan

DA prenebrego sam ostale nedostatke koje si naveo,ali ne namerno.Upravu si sto se tice HR mila.  :zvizduc
JA sam set uzeo zbog Srpskog i Makedonskog ,pa nisam puno obracao paznju na HR. Ali mi ostala u usima zamerka "nemaju HR milovi rondelu na donjacima" .Izvini ,da upravu si.

:think

Profa

A da malo spustite loptu svi zajedno?
BM je uradio odličan posao što se tiče tehničkog kvaliteta dekala, dao je milion stensila... OK, grešaka ima, i pored pomenutih 1000 fotki, prema tome nema olakšavajućih okolnosti... Sa druge strane, LH setovi takođe imaju svojih grešaka koje svi znamo, stensila u njima praktično nema...
Pozitivno kod BM - potpuno su novi na tržištu, trude se i siguran sam da će sa iskustvom doći i do odgovarajućeg kvaliteta. Što se LH tiče, dosta su dugo prisutni a i dalje se potkradu kreške. Niko ne zamera preterano, a najmanje pljuje, s'obzirom da svi znamo i priznajemo vam naporan posao.
Lepo bi bilo kad bi ste se međusobno pomagali, a ne sakrivali podatke - zajedno možete da imate 2000 fotografija, što onda dovodi do mnogo većeg kvaliteta, a samim tim i do zadovoljnijeg tržišta.
U svom poslu ja konkurenciju ne pljujem i ne ukazujem na njene greške, nego ukazujem na pozitivne strane i kvalitete svog rešenja. Isto to, koliko znam, radi i moja konkurencija. Kupac će na kraju da odluči šta je dobro rešenje za njega, no hard feelings...
Bogu fala što sam Lala! :)