Međunarodno takmičenje u maketarstvu X. Masters Of Miniatures - Senta

Previous topic - Next topic

mig-29

Organizatoru sve pohvale od ekipe iz Kraljeva...  :cheers Takmicenje je bilo fenomenalno...  ;)

U povratku smo malo zaseli  ;D

Kerber

Veliko bravo za sve !
i za organizaciju i za makete i za usputna desavanja....Posebno cestitam dobitnicima priznanja za najbolje radove!

nesha

Такмичење и изложба су изванредно успели (па као и увек, зар не :)) Ја бих се захвало нашим домаћинима на пријему и труду који је уложен да се сви добро и задовољно (и сито ;D ) осећамо ,као и грађанима Сенте који су посетили ово наше окупљање.

Требало би да се такмичење у Сенти организује бар 3 пута годишње  :P
:cheers

Profa

Quote from: nesha on 06-09-2011, 07:25:23
Требало би да се такмичење у Сенти организује бар 3 пута годишње  :P
...ili da još neka druga takmičenja budu organizovana po tom standardu :P, mada za nas kojima nije mrsko i da pređemo neku kilometražu zarad dobrog druženja ovo i ne pada teško :cheers
Bogu fala što sam Lala! :)

airacobra

Da da da, kako da ne. Jos samo da se drzite onih vasih pravila koje ste propisali ali pravila valjda tu da se krse. Jel tako ???

Na takmicenju nigde nisu bili okaceni rezultati takmicenja, nigde ni jedne jedine liste, ko je gde i sta pobedio. Koja maketa. Koji takmicar.
Kakav propust i to od onih koji kao zavode neka pravila.

A drugi propust vam je to sto opet niste postovali vasa pravila koja ste vi doneli a to je da se pred svako takmicenje objavi lista sudija.
Kakav propust. Debeli propust.
Ko zna ko je sve tu sudio i ko je kome sve sta i kako dosao, uglavio i uvalio posto nemamo listu sudija ni dan danas cak ni nekoliko dana posle takmicenja a kamoli da smo je imali pred takmicenje a tako je obecano da ce biti. Da ce se objaviti.

Sumnjam u legitimitet samog takmicenja zbog ova dva bitna propusta. Imam valjda pravo da sumnjam a vi sada ovo brisite koliko god hocete.

Profa

da ne idemo u OT:
@airacobra: mislio sam na standard u organizaciji dešavanja, gostoprimstvu i poseti - na takmičenju sam bio posetilac i takmičar, uz suđenje u jednoj kategoriji => veze nemam sa organizacijom takmičenja.
Koliko znam, veliku većinu kategorija su sudili iskusni Mađari, tako da ovde nema mesta komentarima o nameštanju :P
Što se tiče objavljivanja sudijskih i takmičarskih lista, trebalo je, a što nije ne znam.
Uostalom, svemu se može naći mana, kad se čovek ciljano upusti u to. Ko je dobronameran, ni veće stvari mu ne smetaju... Da ne kažem to malo drugačije i srpskije ;)

Za bilo kakav dalji komentar sam dostupan na PP.

Pozdrav,
Zoran
Bogu fala što sam Lala! :)

milogor_strashni

evo ga opet ja, Milan, koji se u sve razume, drveni advokat :)

da ne duzim, nedavno sam na osnivanje klubova, kontra klubova, udruzenja i komentare vezane za takmicenja rekao: Politika se uvukla u hobi. To sam rekao prvensveno jer mi je zao i iz ljubavi prema maketarstvu. Ovo sto imamo ovde mi opet izgleda isto i da se nisam pokajao, iako sam dobio razne komentare na tu izjavu.
.
Da se razumemo, nisam bio u Senti, ali sam video da je atmosfera bila super, da je bilo mnogo, zaista mnogo radova, i  to je sve za svaku pohvalu.
Onda, kao i posle s v a k o g takmicenja, imamo na MK-u komentare poput ovih koje imamo, jelte , i na ovom takmicenju. sudjenje, propusti, ludilo.

S jedne strane, imam dileme:
Jel ima sanse da se svi klubovi, udruzenja, sta god, dogovore o proceduri kako sta treba da izgleda. da se najave sve-bukvalno sve informacije 2 - 3 nedelje unapred (kako god)  i da se drze plana. Evo, sad imamo situaciju da je sve bilo super tamo, ali da ipak nije bash sve. Zasto ovakvi detalji da bacaju sumnju na dogadjaj koji je inace bio super. Nema potrebe.
Bukvalno, naprave se templejti, evo nek budu na imps srbija sajtu, ko oce da organizuje takmicenje, skine sve potrebne dokumente, uradi "fill in the blanks"  i cao-zdravo, sve transparentno. pravila, sudije, tajming, lova, izlagachi, kategorije, razmere (ili sta god vam vec padne na pamet). Evo npr, secamo se svi da je jedan vrlo vredan i dobar maketar napustio MK zbog nedoumica oko recimo kategorija na jednom od proteklih takmicenja. a on i dalje odlicno prolazi na takmicenjima na kojima ucestvuje. Njegovo prisustvo bi verovatno podiglo kvalitet maketa/sudjenja npr.

S druge strane, opet kao po "JUS-u", posle svakog takmicenja se poteze pitanje sudija i slicnih stvari. tako da... stavljaju se stvari pod tepih.

Sto se mene tice, ne propagiram da svi odustanete od takmicenja (niti da svi idete, kako vam volja), ali meni je ovaj hobi lep sam po sebi, ne bih hteo da mi se smuci. E da, da ne bude sumnje, ne stajem ni na jednu stranu, (skoro) nikog sa foruma ne znam licno. Uglavnom dolazim na takmicenja kao posmatrac i da bih uzivao. (ako neko pridje i ponudi pivo, nema frke, vrlo rado cu i vratiti turu :) ).

Ali kapiram, mora da postoji nesto sto mozemo da uradimo da se stvari poput ovih ne ponavljaju. Promocija hobija je vazna, a ne razgradjivanje za sve pare, ko da nas ima milion u srbiji pa treba da se delimo usled nekih izbora ili.. sta ti ja znam sta..

eto, to sam samo hteo :). Sorite na pregolemom pisaniju

Pozdrav,
Milan

Sandman

Pošto opet kreće uobičajena priča koja prati SVAKO takmičenje kod nas, zaključavam topik, a organizatore molim samo da putem PM-a jave nekom od moderatora ili administratora da se topik otključa radi dodavanja konačnih rezultata i lista sa takmičenja, ako žele da se to objavi.

Sandman

Evo i rezultata takmičenja u Senti koje mi je organizator, Dejan Rankov, poslao putem PM:

-----

Poštovane kolege maketari pozdrav. Eto imali smo još nekih aktivnosti, između ostalog i dane Sente, pa se ne stiže sve, te je došla na red i suva materija, naime evo liste osvajača nagrada.
Izvinjavam se pionirima i kadetima ali u silnom pakovanju/prepakivanju sam negde zaturio njihove rang liste, čim ih nađem okačiću i njih
Seniori:

kategorija:

S1 Avioni manje od 1/72

1.mesto : Krašovec Sašo – E2C Hawkeye
2. mesto : Stojanović Aleksandar – F - 14
3. mesto : Sivčev Zoran – A -320

S2 Avioni  1/72 jet

1.mesto : Bihari Gyula -
2. mesto : Petkovski Nenad – MIG – 21 bis
3. mesto : Majstorović Duško – SU - 24

S3 Avioni 1/72 prop

1.mesto : Beleslijin Slobodan – P - 47
2. mesto : Jakovljević Zoran – albatros D.V
3. mesto : Mladenović Darko – FW – 190 F8

S4 Avioni 1/48 jet

1.mesto : Jović Nenad – Harrier GR9
2. mesto : Egresi András – F - 100
3. mesto : Sivčev Zoran – MIG - 21

S5 / S6 Avioni 1/48 prop/ 1/32 i veće

1.mesto : Vitez Danijel – Spitfire Mk XIXc
2. mesto : Mladenović Darko – JAK - 3
3. mesto : Krašovec Sašo – SBD4 Dountless

S7 helio

1.mesto : Bordács Tamás – Kamov Ka29
2. mesto : Ciculj Predrag – Kamov Ka29
3. mesto : Jakovljević Zoran – Bell UH1C Huey

S8 / S9 vozila točkaši / guseničari 1/72

1.mesto : Erdélyi Zsolt -
2. mesto : Jakovljević Zoran - DUKW
3. mesto : Elez Aleksa -

S10 vozila točkaši 1/48 i veće

1.mesto : Vakulya Imre – Sd.Kfz. 234/1
2. mesto : Kozlik Viktor – B - 34
3. mesto : Varczag György -

S11 vozila guseničari 1/48 i veće

1.mesto : Stojanov Aleksandar -
2. mesto : Matić Nenad – Pz. Kpfw. I ausf A  ,, Breda "
3. mesto : Zdravković Goran - T55

S13 / S14 diorame

1.mesto : Majstorović Duško – FW 190 D9
2. mesto : Stojanović Aleksandar - ,, 300 "
3. mesto : Đorđioski Marko – drugi svetski rat

S15 figure

1.mesto : Varczag György -
2. mesto : Kovács Norbert – Obi – Van Kenobi
3. mesto : Vitez Daniel – Roman Sifinger

S16 civilna vozila

1.mesto : Mátrai György -
2. mesto : Mészáros Zsolt -
3. mesto : Zoran Jakovljević – lancia Delta HF Integrale

S17 sci - fi

1.mesto : Török András – Nebulon B
2. mesto : Blagojević Nenad – Y - Wing
3. mesto : Primož Stare – Star Trek Voyager

S18 plastični brodovi

1.mesto : Krašovec Sašo – torpedni čamac S100
2. mesto : Vitez Daniel – RM Pola
3. mesto : Pálfi Balázs – U - 2517

S19 drveni brodovi

1.mesto : Vranac Savo -
2. mesto : Peter Tandi -
3. mesto : Latovljević Đorđe – Petrova Gora - tegljač

S20 samogradnja

1.mesto : Krašovec Sašo – Fokker DR. I
2. mesto : László Ádám -
3. mesto : Stojanović Aleksandar – Vin Hua 1500

S21 / S22 / S23 razno / what – if / papirne makete

1.mesto : Karácsony Gábor – Aprilia RSV4
2. mesto : Stojanović Aleksandar – cepelin SFRJ
3. mesto : Jović Nenad – SA - 2

Balkanika kup

vazduhoplovi 1/72 i manje civilni

1.mesto : Darko Mladenović - DC9/32
2. mesto : Sivčev Zoran – MD - 80

vazduhoplovi 1/72 i manje vojni

1.mesto : Jakovljević Zoran – Neuport NI 21
2. mesto : Darko Mladenović – Bf 109 E3
3. mesto : Goran Milinović - Mig-29

vazduhoplovi 1/48 prop

1.mesto : Vitez Daniel – MIG 3
2. mesto : Darko Mladenović – Bf 110 D

vazduhoplovi 1/48 jet

1.mesto : Dejan Rankov – F – 84 G thuderjet ,, Čenejac "
2. mesto : Mudronja Zoran – MIG 21 F 13

vozila sve

1.mesto : Dragan Zdravković T 55 VJ

Best Wings : Krašovec Sašo - Fokker DR. I
Best Armour : Vranac Savo -
Modellius Cup : Varczag György -
Balkanika kup : Dejan Rankov - F – 84 G thuderjet ,, Čenejac "

Fotografije sa izložbe i takmičenja možete pogledati ovde:

http://forum.burek.com/medjunarodno-takmicenje-u-maketarstvu-x-masters-of-miniatures-senta-t553073.html

P.S. Tamo gde nema imena makete pored imena takmičara je zato što takmičar prilikom prijave nije upisao ime makete.