Shenyang Jian-8B

Previous topic - Next topic

ubermagog

Dođe jesen i poče nova sezona pa evo i prve makete trenutno kod mene na redu... a pošto se uklapa u aktuelnu 'kampanju', što da ne!

Maketa i avion su meni prilično atraktivni, opis bi mu bio "mega-mig-21 sa usisnicima miga 23 pravljen po uzoru na su-15"...

Radim verziju iz kutije, a to bi bila "B" - za početak evo slika delova.
Par delova skinuto ranije zbog probanja kako se uklapa, a juče sam radio na kabini ali nisam još slikao.

matilda

kakav lep avion!!!

samo napred, i daj jos slika.

stevan

PELE

Јој, прелепа машина! Хтедох да узмем ову макету али финансије не дозвољавају, нажалост...

Пратим!  :cheers

Suhoj

Vrlo interesantan avion, prvi put ga vidim
Srecan rad!

mutayu

ubermagog

Quote from: mutayu on 27-09-2011, 10:23:47
Wang Wei?

Ni-Ha, feng shui jing jang te kvan do, cheech and chong!
:caooo

Možda bude Wang Wei, ima baš dekali za njega - a možda bude i ovaj dole sa amblemima. Zavisi od raspoloženja, dal će biti prljaviji ili čistiji...

Koga zanima J-8 familija evo linka na wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/Shenyang_J-8
Za maketare koji hoće da detaljišu postoje vrlo upotrebljive fotke na Prime Portalu, samo nećemo da drpamo fotke od njih nego evo linkova za zainteresovane:

J-8 Finback (na žalost Trumpeter još nije uradio maketu)
http://www.primeportal.net/hangar/howard_mason/j-8_finback/
J-8II Finback B (ovaj koji radim)
http://www.primeportal.net/hangar/howard_mason/j-8b_finback_b/

Još dobrih fotografija može da se nađe na par kineskih sajtova, a dodatna količina se može naći uz malo trikova na 'kineskom' internetu.

U nedelju i ponedeljak je bilo radova na 'dorabotki' sedišta i kabine. Nisam još smislio dal će poklopac biti otvoren ili zatvoren. Za unutrašnjost ću koristiti dekale, prilično su šareni pa će biti zanimljivo.
Kineska izbaciva sedišta su njihova originalna konstrukcija i nešto su poput kombinacije sovjetskih KM i britanskih Martin-Baker.

Sandman

Da, dosta živopisno izgledaju dekali, sigurno će oživeti kokpit, pa čak i da ga zatvoriš.

Dorade na sedištu si radio pomoću onog lima sa Nesscafe ambalaže?
Dosta dobro izgled, a i rekao bih da se lako oblikuje - detalji mi ne deluju nekako jednolično jer se vide sitni "nabori" na napravljenim pojasevima.

PELE

Седиште изгледа брука добро, а верујем да ће и остатак бити одличан!

Kerber

Lepa i nesvakidasnja maketa.
Odradi je po propisu, ima tu "mesa".

:naughty A jel' ces i ovu "vucnu zapregu" (tako se pale inace ovi Mizi ?) da odradis?  :D

Goran A.

Ne znam sta je veca retkost, avion ili Suba u ulozi maketara.

gasha

Jupiii, videcemo Subinu maketu. Sedista su super  :super

Nemsy_29

Hehe zanimljivo, praticu ovo, kineski jetovi su mi jako interesantni al nikako da se domognem nekog. Vidim dobro je pocelo ne sumnjam da ce biti odlican na kraju  :)

Milan18111

S obzirom na velicinu makete kao da je 48-ca u pitanju... :naughty
Sediste je uradjeno majstorski...od cega si radio pojaseve?Hoce li biti u sklopu neke diorame?

ubermagog

Avion je zaista veliki, sam čist trup od one oplate uzduvnika pa do vrha radarskog konusa bez pito cevi je u 72 dugačak 26cm... skoro pa ko MiG-25...

Pojasevi su od mog omiljenog materijala, zaštitne alu-folije sa konzerve Nes-kafe.

Neće biti diorame, možda merdevine koje su za ovaj avion prilično proste i pilot sa mehaničarem.... možda

dusko

Odlicno uzivam u fotkama.