Me-328 P.1079, samogradnja 1/72

Previous topic - Next topic

Goran A.

Ovo je jesenji zadatak. Duze vreme jurim nesto interesantno pa se nadam da ce tako i biti tokom rada. Verzija Me-328. Prikupio sam potreban materijal pa da se nesto radi.

Goran A.

Deo sirovina za dalju preradu.

Sandman

Bilo bi lepo videti sve ove tvoje radove na gomili - ne zauzimaju mnogo mesta, a veoma su interesantni po pitanju svoje egzotike :)

Goran A.

Mozda ih i slikam sve zajedno. Ovde imam jedan problem, hteo bih da radim otvoren kokpit ali nisam video nijednu fotografiju kako se na Me-328 otvara poklopac.

voja

Ово ће бити јако занимљив пројекат.

Видим да су цртежи од Миранде, човек који је баш истражио све и свја на овакву тему као и на темама Луфтвафе 46.

Срећан рад.

.
------ PIZDA VAM MATERINA NAPREDNJAČKA ------

Kerber

Verovatno sa leve na desnu stranu...kao kod "109" i "262"...
Super ideja ! Kod njihovih projekata mozes uvek da nadjes neki koji je dovoljno atraktivan za samogradnju, pogotovu sa kolicima i ostalim "andrmoljama"...Jel imas gotove motore sa V-1 ili i to budzis?

Goran A.

Jedan imam a drugi moram da pravim. Ovaj sinobus sistem me i privukao, dobro ce izgledati na "uskom koloseku".

voja

Quote from: Kerber on 20-10-2011, 23:57:36
Verovatno sa leve na desnu stranu...kao kod "109" i "262"...

Нисам 100% сигуран, али мислим да сам негде видео једну фотку где се види да се поклопац кабине скидао заједно са ветробраном. Није било шарки тако да се није могао типовати на страну већ се комплет скидао. Међутим, као што рекох нисам баш 100% сигуран, али узми и ту опцију у разматрање.

.

Kerber

Hehe, a moze i tako.... ;)
ja sam posao logikom messerovih (109 i 262) trodelnih poklopaca. Ima li negde link ovog tipa sa ovim crtezima, mozda bih se i ja prikljucio necim ovako majusnim i jednostavnim za gradnju?

voja

Ево мејла човека који се бави овим летелицама па пробајте од њега да сазнате мало више о начину отварања поклопца кабине.

justomir@telefonica.net

У питању је Justo Miranda аутор гомиле текстова и књига на ову тематику.

.

ubermagog

Treba proveriti dal je isti ili vrlo slican trup (po konstrukciji) koriscen za sve varijante ovog cuda pa onda po analogiji uraditi.

Kolica su super, tek sam na drugo gledanje provalio da je ovo bilo na sinama bas mi bilo cudno sa onim polozenim 'buserima'  :D

Goran A.

@ Voja, Kerber

Nasao sam fotografiju, srednji deo se skida pa moze da se stavi bilo gde pa i da se zabaci iza kabine dok pilot ulazi. Hvala za mail.

@ Suba

Trup je isti sa razlikom u profilu nosa. Radicu po crtezima.

drakii

Letelo ovo chudo. ima 4 varijacije trupa, uradjena je i manja serija A i B varijante, pozdrav od maketokasapiona, veoma dopada, wunderbar,  :pilot

Goran A.

Kabina, hrbat, polukrila i horizontalac su tu, jos malo smirglanja, ostali su jos vertikalci i drugu motor od krupnijih stvari. Sutra cu se pozabaviti kokpitom.

djnik

Veoma lepo i kreativno. Luft'46 mi je jedna od omiljenih tema tako da cu pazljivo pratiti nastavak radova! Jesi li razmisljao o kamuflazi?