F-16C 1/48

Previous topic - Next topic

Mit@_koRupCij@

Italeri-eva maketa (kinetic-ov prepak). Posto sam radio sa kinetic-ovom 16-icom ova je nekako losija. Ima vise odlivaka od kalupa, tako da ima malo vise turpijanja.
Dosta sam doradjivao kokpit iako je dosta detaljan (prednja konzola, sediste, pojasevi, dzojstici, kablarija...)

Na sedistima jos nema dekala koji se dobijaju u kutiji.

Trenutno radim na wheel bay-u gde takodje planiram neku samogradju u korist realnosti  :)
Pozdrav!

Mikoyan29

Lepo ti ide....kokpit bas realno izgleda....pratim!
MK "Oluj"

vuk

Dobro izgleda za sada.Imam ovu maketu u šteku,pa me baš interesuje kako će ti dalje ići radovi.Čime si radio pojaseve? A i Kablaža,jel od spru-a ili tankih žičica?

Mit@_koRupCij@

Hvala na pozitivnim komentarima :D
@Mikoyan29
Pojaseve radio od stirena, a zice od rastegnutog spru-a.

matilda

bice zanimljivo.
hajde polako pa da te pratimo.
hoces da radis izraelca iz kutije?

stevan

Mit@_koRupCij@

@matilda
Da, radim izraelca iz kutije.

Zavrsen zadnji wheel bay, kao i prednji. Ubacen pit na mesto...

Trenutno se spremam za jedan poduhvat gde cu probati da otvorim koji panel. Nesto ovako:

Pozdrav

Sandman

baš si "napakovao" prostor za točkove sa detaljima, deluje dosta bogatije...

Mit@_koRupCij@

Uzasno malo vremena imam u zadnje vreme tako da nije mnogo radjeno  :headbang

Sledi farbanje
Pozdrav

matilda

mito, bekrijo...
odlicno ti ide, jako si lepo sredio to sto ces da prikazes otvoreno.
hajde sad polako na farbanje pa ako ti treba pomoc oko boja, vici.
nakupio sam se informacija o iaf koliko hoces.

stevan

airsuba

Zanimljivi detalji, ali što ima naoružanja....

Mit@_koRupCij@

Ofarbao maketu i uspricao gloss lak. Sad dekali pa wash...

@Airsuba
Ima naoruzanja kao i kinetikov samo sto su dodate 2x Python 4, 2x GBU-15 i jednu SPICE raketu.

Lep napredak na najubojitijem avionu sadašnjice.
Nadam se, da češ uspeti, da smanjiš kontrast boja i izblediš kamuflažu.

Josip

Mit@_koRupCij@

Quote from: JŽ on 04-04-2012, 08:29:12
Lep napredak na najubojitijem avionu sadašnjice.
Nadam se, da češ uspeti, da smanjiš kontrast boja i izblediš kamuflažu.

Josip

Ma to je do aparata tj. telefona. Prvu sam slikao fotoaparatom gde su boje najpribliznije, a ovu drugu sam slikao telefonom...

matilda

jaoooj, meni se cini da si malo mnogo omasio boje...
boje koje bi trebale da daju da to lici na taj avion su:
model master:
1706- sand (fs-33531)
1742- dark tan (fs-30219)
2049- raf sky- type S

ova "sky S" je najbliza bledo zelenoj (fs- 34424) koja je u stvari na avionima.

cini mi se da ti je pesak boja jako zuta, braon jako crvena a zelena je skoro sigurno za stari tip izraelske kamuflaze koja se koristila na mirazu, a 4, f 4...

1716-pale green (fs-34227) je boja koju si verovatno koristio.
ta boja moze da se koristi samo na jedno f-16 a koji je greskom ofarban u tu semu sa tamnije zelenom.
boje si trebao malo da posvetlis belom da se smanji kontrast, to mozes da resis filterom na kraju, ali je bolje da ih posvetlis pre nanosenja na maketu.

evo ti i jedna slika sta sam ja radio.
kfir, je trebalo da ima tu svetliju zelenu, ali sam ja pogresio i slusao sastavnicu (posto sam je farbao na nekoj dobrotvornoj akciji i nisam imao pristup referencama a kasnije mi se nije dalo da je prefarbavam- napravicemo drugi, bolji, lepsi...) , kasnije sam mu dodao filter smuckan od sjajnog laka i par kapi bele (opet mislim da je greska, mat lak mi se sada cini kao bolje resenje) .

f 16 je farban pre par dana, jos nije gotov i radjen je sa svetlije zelenom i posvetljenim bojama i deluje mnooogooo bolje u odnosu na kfir u toj fazi.
da ne tupim , evo slika

daklem, trebalo bi da promenis zelenu i "smiris" prelaze izmedju boja i to je onda to.
puno si truda ulozio u ovaj avion , dodao sjajne detalje, doveo je na zavidan nivo i stvarno bi bilo steta da je na taj nacin degradiras i umanjis autenticnost.

eto, nadam se da ces da poradis na tome a ja pratim ovaj tvoj rad, jer mislim da ti do sada jako dobro ide.

stevan

Sandman

Čini mi se da je Stevan u pravu - boje na njegovom F-16 su približnije pravim (mada mi zelena deluje za nijansu presvetla). Kod tebe su žuta, a pogotovo zelena dosta jake. Probaj da popraviš ako te ne mrzi - još nije kasno.

Inače, lepo odrađeno farbanje - pedantno, a tek nakon dekala i washa će sve da legne na svoje  ;)