Trumpeter J 11B iliti SU 27

Previous topic - Next topic

Mikoyan29

Pozdrav svima...kao sto znate, pre koji dan mi sam dobio paketi iz Hong Konga...u pitanju je Trumpeterov Su 27 u razmeri 1/72.
Cena makete, u Hong Kongu je oko 17 eura, dok sa sipingom izadje oko 26/27e, vreme isporuke je oko 10 dana sto je prihvatno...

Ajd polako da krenem sa recenzijom:
-dakle, na prvi pogled, pakovanje izgleda jako privlacno, a unutra skoro svaki ram ima posebnu kesu, dok su neki "osetljiviji delovi" kao usisi, sedista i kanopi zapakovani u zastitnu plastiku

-maketa se sastoji od 11 ramova:

-2 rama sa pilonima:

-4 rama sa naoruzanjem:

-kanopi:

Slike detalja:

-usisnici za vazduh, koji su dati iz jednog dela...konacno nema spajanja polutki i gubljenja detalja, genijalno uradjeno!

-kabina, koja uz malo rada i dekale koji su dati u kutiji moze da izgleda savrseno:

-sedista, koja izgledaju skoro ko rezinska:

-horizontalni stabilizatori (postoje 2 vrste stabilizatora, jedna za J11B a druga za Su 27), izrivetirani:

-stajni trap:

-vertikalni stabilizatori:

-piloni i naoruzanje (nazalost u pakovanju nema ruskih raketa, vec samo koneskih):

-izduvi, kojih ima 4 komada, 2 za J 11B i 2 za SU 27 (ne znam tacno koji su koji):  :lol

-i na kraju dekali (samo za kinesku verziju):

Merdevine koje sam za jako male pare narucio su takodje stigle zajedno u paketu sa maketom,
u pitanju je firma Deam Model:

Sve u svemu, jako lepa maketa, zadovoljava sve kriterijume...jedine "mane" su:
-seam line na kanopiju
-jako mali nivo detalja u kutijama stajnog trapa
-takodje mali nivo detalja u kabini
a, ono sto je za plus:
-usisi iz jednog dela
-detalji na trupu (riveti, paneli)
-jako detaljan set dekala
-velika kolicina naoruzanja
-sasvim se OK uklapa "na suvo"

Toliko od mene, inace, ovo je bila moja prva recenzija, pa mi nemojte zameriti ako nisam nesto pomenuo.
Na sva pitanja odovaram u topiku.  :mjetal

Pozdrav,
Stefan

MK "Oluj"

su27rules

Quote from: Mikoyan29 on 24-12-2011, 17:40:45
-izduvi, kojih ima 4 komada, 2 za J 11B i 2 za SU 27 (ne znam tacno koji su koji):  :lol

Ovo su za Su-27!!

Quote from: Mikoyan29 on 24-12-2011, 17:40:45

Pozdrav,
Stefan

Ovo su za J-11B za kineski motor !!
Zaboravio si napisati da su u kutiji i 2 nosa/radoma,1 za Su-27 i 1 za J-11B,a glavni vidljivi nedostatak dijelova kad se gledaju ovako iz kutije su povrsina/pokrov glavne instrument table koja je oblikovana za J-11B,ako se zeli izraditi Su-27 treba napraviti modifikaciju iste ,te prostori smjestaja uvlacenja glavnih nogu koji su umjesto paralelno postavljeni pod kutem u odnosu na uzduznu os aviona!!
Ali svakako ova maketa vridi svaku ulozenu paru za nju!!