T-55 VRS

Previous topic - Next topic

Oklop123

Tenk je odlican!
Samo nesto, ovaj tenk je bio u SVK, pa je onda poslat u VRS. Znam to zato sto sam licno vario prednju i zadnju gumu.
Prednju nisi stavio, nema ni veze. Tenk je istog dana i unisten zajedno sa jos jednim tenkom(pronasla ih gazela
Tenk je vozila mlada posada, gusteri, kada su izlazili iz rova kontra upalio je tako da je moralo da se ceka 4-5 sati da se ponovo pali, naravno posada je zapalila...

guster

Slazem se , tenk RSK zarobljen kod Bihaca od strane muslimana.
Preziveli clanovi posade oslobodjeni iz zarobljenistva(razmenjeni ako se ne varam) nakon nekoliko meseci.
Da li sam u pravu?

Oklop123

nazalost druze ne, da zarobljen je od muslimana, ali je istog dana unisten i jos jedan tenk sa njim nasla ih gazela, nama nije bio bitan posto je bio krs. Posada je pobjegla zato sto se tenk ugasio i dobio kontra paljenje, sto znaci 4-5 sati se ceka na ponovno paljenje, posada su bili gusteri i nisu hteli da izginu zbog limene kante, onaj vojnik mrtav na videu je samo vojnik koji je bio pored njega, price da su pogoddili jos jedan tenk su lazne zato sto ih je tenk taj posle mlatio. Pravicu i ja uskoro cijelu cetu pa ako budes zeleo da ih vidis bice mi drago...
I da imao je obojenu zastavu na topu samo sto se nije vidjela.
Taj tenk je pripadao SVK, posle smo je predali u VRS.

guster

Zarobljena posada ili bar deo posade, proverena informacija.
Znam da su bili gusteri, a jedan momak kasnije sigurno razmenjen.

Oklop123

Druze ko ti je to rekao, nije tacno!
Znam ih, dobri momci.
Nije niko zarobljen.
Vec su pobegli. To sto si cuo nema veze sa mozgom

guster

Ne bih da pominjem imena, momak koji je bio zarobljen ima nadimak Pepi,
mislim da trenutno zivi u Italiji.

Oklop123

Ama garantujem ti.
Pricao sam sa posadom posle zarobljavanja, niko nije zarobljen po njihovim rijecima.

guster

Mozda bi trebalo snimiti film o tome, kako su negirali da je ostavljen clan posade :),
Holivud bi od toga napravio spektakl.
Na srecu, decko je oslobodjen nakon nekog vremena.
Licno ga poznajem mada mi on nikada nije pricao o tome.

Oklop123

Ja ne znam
Kako su rekli
tenk su napustili kada su videli da silaze sa brda
mada bi to bio odlican ratni film :)

komoras

Možete li da mi objasnite šta je kontra paljenje?
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

guster

Nisam bas ekspert, ali kod tenka kada krene u rikverc dok je u brzini(zbog velike mase na nekoj uzbrdici koju ne moze da savlada) dodje do okretanja radilice u suprotnom smeru.
Znam da su oko toga instruktori najvise urlali, motori od skoro 600 ks u T55, kazu da dodje do ozbiljne havarije.
E sad, kako se pali nakon par sati ako je havarisan, ne znam.

Oklop123

kontrapaljenje je kada tenk ne dobije dovoljno snage za izlazak iz rova npr.
i onda motor pali unazad kontra
tako da je najbolje da se ne dira par sati dok se ne vrati na normalu

Smrki

Kontrapaljenje - Motor se zavrti u kontra smeru, cak i vazduh uzima kroz auspuh a izbacuje kroz usisnike.
S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

Oklop123

да тако је

yogi

https://www.youtube.com/watch?v=2fuFfkcT4gw

A vidite ovaj klip....na tačno prvom minutu kada T-55 šlepuje Pragu i budžu od topa na Pragi....
Šta je to j.b.t.???? (isto je u pitanju Bihaćka enklava)
U srcu Bosna,u glavi fosna !!!! :)