WATERLOO 1815 1:72

Previous topic - Next topic

Igor13

Evo moje prve diorame, pa bih voleo da čujem komentare i savete za dalje poduhvate.Izlagao sam je na Lavirint kupu, ali u lošijem izdanju, sada sam doradio teren i napravio, po meni, bolje drveće.Pucajte :super

zivorad

VAAAAAUUUUUUU    :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo

ne razumem se mnogo ali meni ovo izgleda super.

zolle

Bravo kolega  :bravo :bravo :bravo Koje su dimenzije ?
Dokon mozak, djavolja igracka !

flanker

Svaka čast za strpljenje, ima ih ko mrava...
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Igor13

dimenzije diorame su 1,5 m sa 1 m,ima 15 setova figura, fali mi artiljerija, al bice u nekom sledecem izdanju, pošto iz ovog perioda imam puno ofarbanih figura

Igor13

S obzirom da ste oskudni sa komentarima, reših da zakačim još par slika ne bi li iskamčio još neki.POZZ. :pilot :rtfm

Messerschmitt

Свака част! Види се да је пуно труда и живаца утрошено  :super
Вероватно ти је требало доста времена да све то направиш!

Igor13

HVALA MESERŠMIT NA POHVALAMA,s obzirom da je prva diorama koju sam uradio,moš da zamisliš kolka će biti sledeća.POZZ :cheers

rodeo

Svaka cast na trudu i strpljenju. Jos samo malo senki na figurama (takozvani VOŠ i DRAJBRAŠ) i mat lak preko.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Igor13

Hvala RODEO na savetima,ali s obzirom da sam relativno nov u ozbiljnom maketarstvu, tj. figurice sam farbao čisto onako za svoju dušu,još uvek nisam skontao sve tehnike i sam sam svestan da fali  WASH I DRY BRUSH, pa ukratko napiši šta konkretno još da uradim sa njima.POZZ :cheers

rodeo

U sustini stvar je jako prosta, povrsine koje su ispupcene treba da budu svetlije a povrsine koje su "uvucene" treba da budu tamnije, kao sto svetlost u prirodi jace obasjava blize objekte.

U manju kolicinu uljanog razredjivaca dodas nekoliko kapi crne (ili braon, sive...) i takvu tecnost tankom cetkicom "pustas" na mesta gde treba da bude senka (na primer griva od konja, nabori na ogrtacima i slicno)

Za mat lak sve je jasno, ne mora da se objasnjava.

Evo, na brzinu sam izguglao neki mali tutorijal za farbanje figura u 1:72

http://johnswargames.wordpress.com/2009/12/09/172-scale-painting-tutorial/
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

zolle

Hm  :think kazes oskudni sa komentarima, jeli  :think Sama cinjenica da si u 72-ojci radio one barutne gasove ispred puscanih cevi kaze SVAKA CAST ! Daj ako je moguce malo vise mrtvih i ranjenih (posto ih je bogami tamo i bilo) i bice fantasticno, bar meni, cak i bez prljanja !
Nekad davno sam i ja radio vojnike u 1/72, pa znam koja je muka ofarbati jedan set, recimo konjice (12+12 dusa), a kamo li 15, cini mi se rece. Meni je ovo odlicno druze, samo udri  :super

Ajd sad jedan Austerlic  :naughty
Dokon mozak, djavolja igracka !

Igor13

Rodeo hvala na savetima, probavam i te zezancije, a zolle što se austerlica tiče čitaš mi misli,već pripremam figure, konje, topove, tako da se nadam da će ta varijanta biti još bolja. POZZ

Emperor

Ja sam sve rekao o ovoj maketi na Novogodišnjem :cheers, jer se nisam odvajao od nje kad god sam se popeo na sprat...Samo da pitam, tad si mi rekao da ćeš staviti i staklo da zaštitiš od prašine, pa me interesuje jesi li uradio? Bilo kako bilo,ovakva maketa je reritet  i veličina je zapanjujuća...Možda ja jednom uradim sličnu iz istog perioda...Bilo kako bilo,kada sam video maketu, nisam mogao da verujem svojim očima da se neko dao na takav poduhvat...