Brod u boci

Previous topic - Next topic

borisbet

Evo malo mojih brodova u boci

Opa!

Ovo je nešto novo na ovom forumu i u regionu :D

Možda bi neke malo providnije boce bile bolja opcija?

borisbet

Quote from: JŽ on 15-05-2012, 20:30:25
Opa!

Ovo je nešto novo na ovom forumu i u regionu :D

Možda bi neke malo providnije boce bile bolja opcija?

Ma nisu boce problem skroz su providne .Slikano je mobilnim telefonom i na policama gde trenutno stoje.Trebao bih celu kolekciju lepo uslikati pa postaviti na forum

1vlada1

.....svaka cast druze, ovo je stvarno majstorija......ja sam davno radio jedan brod u boci i mislim da nije lose ispalo, postovacu ti sliku ovih dana da mi kazes svoje misljenje s' obzirom da si ti kompetentan za tu oblast.....pozdrav.

borisbet

Quote from: 1vlada1 on 21-05-2012, 01:39:41
.....svaka cast druze, ovo je stvarno majstorija......ja sam davno radio jedan brod u boci i mislim da nije lose ispalo, postovacu ti sliku ovih dana da mi kazes svoje misljenje s' obzirom da si ti kompetentan za tu oblast.....pozdrav.

Hvala.Trenutno spremam tri komada za boce pa cu i ja staviti slike

Emperor

Hej, objasni mi postupak izgradnje broda u boci, slušao sam o tome, ali ne od nekoga ko se time bavi....Koliko shvatam ubacuješ deliće broda u bocu i sklapaš ih pincetom, što zahteva puno živaca i smirenosti.... :super

borisbet

Quote from: Emperor on 12-07-2012, 23:38:26
Hej, objasni mi postupak izgradnje broda u boci, slušao sam o tome, ali ne od nekoga ko se time bavi....Koliko shvatam ubacuješ deliće broda u bocu i sklapaš ih pincetom, što zahteva puno živaca i smirenosti.... :super

Evo ovako> Prvo napravis trup broda prema velicini boce.Nekada je trup iz jednog dela a vise puta iz vise delova,onda kompletno sve delove jarbole jedra zastavice i sve ostalo napravis prema dimenzijama broda i boce.Kada sve napakujes onda sve rastavis i spremis zivce za ubacivanje u bocu.

Nije bas tacno da se ubacuju pomocu pinceta,mogu samo pojedini delovi i to oni koje trbas ubaciti ravno ali kada treba pod uglovima onda tu pinceta ne pomaze.
Sto se tice alata koristim sve i svasta,zice od kisobrana razne kukice savijene od malo debljih zica drvene stapice.Alat moras praviti prema potrebi,zavisi koju fazu radis ubadas,lepis,seces,ili sta vec.
Uglavnom se prilagodjavas situaciji.
Ima i onaj jednostavniji sistem kada ga napravis pa polozis  u flasu zatim povuces kanape da se jarboli isprave.
Ja tako nevolim da radim.Ja sve delove napravim pa jedan po jedan slazem u bocu.
Malo je tesko objasniti kako alat izgleda,kada bi video prvo bi pomislio da su to neke zicetine neka skalamerija ali sluzi svrsi.
Da nezaboravim kanapi su neki vezani van boce a veliki broj vezem unutar boce.

Sve u svemu puno strpljenja i zivaca.Ali kada volis uvezbas i nije posle tesko.Teze je kod nas naci lepu flasu nego uraditi brod.