Airfix MGB Roadster starter kit, 1:32

Previous topic - Next topic

focuss06

Daklem, moja prva maketica. Naravno, uzeo sam starter kit, jer vec sadrzi boje i lepak.

Pre nego sto pocnete da gledate slike, imajte na umu da nisam pre toga citao savete za farbanje, odvajanje delova od rama i ciscenje, zatim kad lepiti kad farbati, cuvanje sitnih delova i jos gomilu stvari koje sam saznao tek nakon (ne)uspesnog sklapanja.

Stvari koje su me uzasno iznervirale su farbanje velike povrsine tankom cetkicom (kao sto rekoh ranije, cetkice i ja se ne podnosimo jos od osnovne skole :)), gubljenje providnih delova koji fale na modelu i nemogucnost haube da se lepo otvori/zatvori, tocak koji otpada itd.  :headbang

Sve u svemu, kako sam ga radio, dobro sam i zavrsio.  :mjetal

medico

svakako ga sačuvaj pa za koju godino kad budeš napredovao da vidiš gde si bio na početku. Druga opcija  tretman sa Mr.Musculom tj. skida je boje pa farbanje iz početka... ovaj put preporučujem boje u spreju Cosmos ima ih u većini farbara, nisu agresivne prema plastici, lako se prskaju i super brzo suše i 3. opcija sačuvaj ga takvog pa možd nekad uradis scenu/dioramu ''sa otpada''. Kako bilo nemoj da posustaješ  ;)

focuss06

Hvala na savetima. Naravno da nisam planirao da ga bacim. Cak sam i ponosan na ovaj raspali automobil.  :hahaha

Ne zelim da ga prefarbam. Mozda kasnije kupim isti model i odradim ga kako treba (mozda ga i pimpujem pa napravim "pimp my ride" dioramu :D).

Za sledeci model (koji cu uskoro da okacim) sam kupio airbrush, tako da se ne drndam vise sa cetkicom, osim za neke sitne delove za koje ne bih da palim AB. :)

airsuba

Svaki početak je težak, što se kaže - ali se usput i što-šta nauči  :)
Za makete automobila je najbolje i najlakše koristiti kupovne boje u spreju (koje su obično i namenjene za prave automobile)

Aca ti je dao nekoliko odličnih predloga, ima još 'maketarskog života' u ovom MGMu i nema veze što su neki delovi nastradali...

evo jednom za inspiraciju i probanje nekih novih tehnika

Classic Wrecks: The Rusted Car as Art
http://vimeo.com/47088838

focuss06

Voleo bih, kad budem u penziji (za nekih 35-40 godina) da uzmem modele koje radim u ovom dobu i da ih "ostarim" isto kao covek na videu. :)