Oplot M 1:35

Previous topic - Next topic

stefa

Evo nakon godinu dana sam zavrsio i njega... :D
Ja sam konkretno vrlo zadovoljan kako je ispao. Ja volim da su mi tenkovi zaprljani i zardjali ko da ih niko ne odrzava, mada to tako nije bas realno ali nema veze... :D Jedna bitna stvar je da pravi tenk jos uvek nije ofarban u ovu standardnu rusku kamuflazu, ali planiraju da ga ofarbaju cim nabave jos nekoliko primeraka, tako da tehnicki nije what-if. :D
Farbanje je pocelo ocajno odmah da kazem. :D Kamuflaza je ispala odvratno zaista. Overspreja svuda a boje nisu onakve kakve trebaju da budu na ruskim tenkovima (govorim sve vreme Ruskim, ovo je Ukrajinski tenk ali su im kamuflaze iste tako da cu da uopstim pojmove). No, hvala bogu na enemalkama i filteru i fadingu, ispravice svaku gresku koju jedan maketar moze da napravi. :D Na kraju nema trega overspreju, a boje su koliko tolike dovedena na neku pristojnu nijansu.
Necu nista da pricam o konverziji i scratchbuild-u, toga vec ima ovde na forumu, a sire i na Armorami:

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=182144&ord=&page=1

Da ne duzim, ostaje na vama da procenite valja li ovo cemu... :D
Kritike i komentari vis enego dobrodosli. :D 

Pozdrav svima.

Stefan  :D

Tonxy Xy

:bravo O D L I Č N O  :bravo

Paja

Hitri

No comm :god :bravoent

flanker

Prilično uverljivo i mnogo interesantan model. Videćemo ga 16-og?
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

medico

bravo dečkonja šta reći a ne zaplakati .... od sreće ! opako izgleda  :mjetal

svi efekti su se lepo složili , posebno mi se dopadaju rain marks-ovi i naglasavanje ivica
pretpostavljam da ti je trebalo podosta vremena za sve efekte ali vredelo je !

jedan dodatak koji mozes lako da primenis .... sto se mitraljeza tice , uzmi grafitnu olovku pa preko ove boje gunmetal-a trljaj grafitom , preporucijem B2 tvrdocu grafita jer je najmeksa a daje i lep metalni odsjaj bruniranog metala  ;)

Sandman

Dobar rad - dosta uverljivo su ispali tragovi slivanja prljavštine kao i filterovanje

stefa

Hvala svima :D

@ Medico: Uradio sam mu to i na mitraljezu i na jos par mesta, ali se na mitraljezu ne vidi na slikama. :D

@ flanker: Videcete ga naravno. U seniorima konacno. :)

Aki

Одличан!
Остаревање је добро, таман како треба.
Могао си неку лепшу шему да изабереш  :P

stefa

Sema je super, nijansa zelene je losa, to ti bode oci :D

KuKLiNsKi

ovo je tolko dobro da se mora ponovit
ajde brzo... još jedan, sad kad znaš kako to ide puno je lakše  ;D

Dima-RUS

Oooooooo, BRAVO, excellent model!Always like scratch-build models like that. And with this "Oplot" I'm impressed too much.
But can't understand why you choosed that camo scheme?

stefa

That camo scheme was suposed to be standard Russian camo, but green color is not what it should be, and it is a big mistake, but, I don't mind it that much... :D

KuKLiNsKi

a neki zeleni filter preko? možda ju malo promjeni..

Dima-RUS

Quote from: stefa on 09-12-2012, 13:15:02
That camo scheme was suposed to be standard Russian camo, but green color is not what it should be, and it is a big mistake, but, I don't mind it that much... :D
I mean there were only 2 color camos on "Oplot" tank
One color

And desert camo