Revell Spitfire 1/48

Previous topic - Next topic

Pedja

Cini se da je bolje da ih "zatvoris" .Nesto mi se cini da ova blize kraju krila mnogo otisla na gornjaku .

Monthy Python

I preboj mali pravougaonik crvenom bojom, kao platno :)

Kerber

Pravougaoni komadi decala resavaju problem, kao i na pravom Spitu...taman se i usta cevi lepo ocrtaju...

kapetan

Konačno napredak, valjda stižem da završim kampanju!

medico

odličano napredak, sad jedan ...ne preterano upadljiv wash panela da ublaži efekte preshadinga , lakiranje pa decali i biće  :super

kapetan

Nisam baš razumeo, da uradim wash pre dekala, mislio sam da sad ide sjajni lak, pa dekali pa ponovo lak pa tek onda wash???

Goran A.

Wash bi trebalo posle dekala inace ce dekali izgledati "svezije" u odnosu na ostatak boje.

medico

Quote from: kapetan on 23-11-2013, 22:02:42
Nisam baš razumeo, da uradim wash pre dekala, mislio sam da sad ide sjajni lak, pa dekali pa ponovo lak pa tek onda wash???

da, da lapsus !

ako sad izlakiraš i staviš decale možeš da washuješ nema potrebe da nakon decala ponovo lakiraš meketu jer su decali uglavnom sjajni pa wash isto lepo klizi preko njih . Samo bitno je da je wash na drugoj bazi u odnosu na lak ! recimo preko pronta uljani ili vodeni wash ...
i na kraju završni lak

inače ako je boja sjajna ja lepim decale direktno na nju bez lakiranja ! pa čak uradim i wash tako samo je bitno da je wash na drugoj bazi u odnosu na boju !!! Na primer kod poslednje makete Me-109E samo sam jednom lakirao i to završnim saten lakom!

kapetan

Da li I na Spita ide satin lak?

Pedja

Quote from: kapetan on 23-11-2013, 23:46:18
Da li I na Spita ide satin lak?

Иако је сва ратна техника фарбана мат бојама, подлога је метална и увек "пробије" део метланог сјаја,бар код авиона. Такође мат лак убије макету и дође мртва ,без било каквог одсјаја. Одговор је,боље је лакирати сатином или полулаком (мешавина мат и сјај у одређеном односу). Ово су моја искуства.

kapetan

Uz sve napore i gomilu malera, neću stići da završim pa ako ne bude produžetka roka :zvizduc, biće u gotovim maketama!

Pozdrav, Bojan!

kapetan

Uz zakašnjenje objavljujem kraj radova!

medico

vrlo , vrlo lepo !  :bravo

farbanje je odlično ispalo a dekali su lepo legli samo je trebalo tamo gde prolaze preko panela da se malo "ubede" da uđu u linije panela...nekon sušenja decala pređeš još jedan prolaz sredstva za decale samo preko panela ako to ne pomogne acetonom samo navlažiš tanku četkicu pa lagano pređeš preko same linije panela  !
Ofarbaj poziciona svetla a antenu zameni tanjom ova je definitivno predebela ! mesta na krilima gde su mitraljezi malo nagaravi ali diskterno . napadne ivice i vrhovi propelera prosto "vrište" za dry-brush aluminijumom !

Kerber

Huh...preskocio sam ovo...
Jako dobro izgleda ovaj Spit.....Bravo!
Ako poslusas savete naseg Dr.Medica, dobijes jos 100% na izgledu makete.