Tiger II

Previous topic - Next topic

Aki

Напокон приведох крају и ову грдосију.
Слике у раду су на следећој теми:

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,14691.0.html

Фарбао сам га Тамија и Валејо акрилима, а остаревао пигментима, сликарским уљаним бојама и АК интерактив ефектима.
Првобитно сам хтео да ширцен са десне стране буде у основној црвеној боји, али ми се није свидело како је испао. Пошто нисам могао да га накнадно офарбам у камуфлажне боје одлучио сам да покушам да урадим ефекат голог метала са заштитном сивом бојом и доста рће.
Пошто нисам имао металик пигмент који је идеалан за то, покушао сам са графитом у праху из 6Б оловке. И веома сам задовољан како је испало, добио сам ефекат какав сам прижељкивао.
Што се тиче самог тенка, у питању је касније верзија, производња јануар-фебруар '45.
Макета представља возило 503. батаљона тешких текова, којим је командовао Карл Хајнц Турк током битке за Берлин.
Напуштен је 1. маја 1945. након што је остао без муниције, а и био је оштећен.

Више слика можете погледати на мом блогу:

http://aki-models.blogspot.com/2013/11/tiger-ii.html

flanker

Lepo, lepo. Interesantna kamuflaža. Možda da mu baciš neko platno ili granje kao na slici?
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

medico

fantastično, bravo aki !
odličan je i chippinig i rain markovi ali ona ploča u boji metala je bolja od cele makete  ;D ..hajde mali tutorial kao si to radio !!!

Poseidon

Sjajno...prava zverka !!

Aki

Драго ми је да вам се допада  :)

Quote from: flanker on 11-11-2013, 00:03:17
Lepo, lepo. Interesantna kamuflaža. Možda da mu baciš neko platno ili granje kao na slici?

О томе сам размишљао, можда то и урадим.

Што се тиче плоче, њу сам радио на следећи начин:

Помешао сам тамно сиви пигмент са пронтом, и нанео га као основу да би се графит ухватио.
Графит сам измрвио скалпером са 6Б оловке, и кад се пигмент добро осушио наносио са графит са комадићем марамице на плочу.
Потребно је само да се добро утрља. После тога сам стандардно остаревао плочу са пигментима.

boom.boom

Sjajno Aki. Ploča je stvarno mala bombonica :naughty! Ja bi mu možda jedino udario blagi prašnjavi filter, tek da malo ubije boje a i prašine na tenku nikad dosta ;D. Osim filtera (što je stvar ukusa) sve ostalo mi je MNOGO dobro!!! Mačkica **be kevu :mjetal!
"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"

Pedja

Нисам експерт,али могу да кажем да је потпуно исти као 1:1. Свака част на урађеном.