Prvi Čačak kup

Previous topic - Next topic

ivankv

Dana 30.11  organizovano je prvo maketarsko takmičenje u Čačku, i mogu samo da pohvalim domaćine za odlicnu organizaciju i gostoprimstvo.Prostor u kome je održano takmičenje je svakako jedan od najboljih u nasoj zemlji.U samom centru grada sa dobrim osvetljenjem u velikom holu.U prizemlju je bio i manji sajam tehnike gde su se mogle videti i razne zanimljive stvari kao npr,termovizijske kamere,solarni kolektori,proizvodnja struje itd.Nije bas povezano sa maketarstvom ali je svakako upotpunilo dan.Izložba maketa aviona brodova i železnice je trajala 7 dana pre takmicenja. Za sve takmicare je obezbeđena hrana i sokovi u vise nego dovoljnim kolicinama.A za pobednike u mladjim kategorijama i makete.Svega je bilo vise nego dovoljno ali samo takmicara i maketa nije.Ako izuzmemo nas iz Kraljeva i l momke koji su došli iz Užica i Požege (jer je nama Čačak poprilično blizu),onda se sve svodi na 2(dva) takmičara sa strane i to iz Pančeva.Zar je moguće da iz Beograda koji se nalazi na nekih 140 km od Čačka ili nekih 2 sata vožnje i koji sa svojom okolinom ima skoro 2 miloina ljudi tj,ko zna koliko maketara bas niko nije došao.Potpuno razumem i obaveze i finansijsku situaciju i ko zna kakve sve probleme ali ovo je jednostavno teska sramota.Umesto da se ljudima pomogne i da se na svaki nacin podrže u svojim nastojanjima da popularizuju maketarstvo jednostavno su ignorisani.Odlicno znam da smo mi iz provincije,(a to kazem sa ponosom) bas uvek dolazili na takmicenja po Beogradu i severnije i posecivali obavezno svako prvo takmicenje koje bi oprganizovao neki klub.Po meni ovo samo dokazuje dokle smo dosli i koliko maketarstvo propada kod nas,kao i sve ostalo.Uostalom treba pogledati koji je simbol ugraviran  na medaljama  koje su delili kao nagrade.Kolege maketari,maketarstvo je upravo to-druženje,razmena ideja i hobi,a takmicenje dan za sve to i bekstvo od svakodnevnice.Ovim tekstom nisam želeo bas nikoga da uvredim ili prozivam vec da kazem gde smo i sta smo.Ako se ovako nastavi maketarstvo ce postati beogradska okruzna liga (evenualno Beograd i Vojvodina) ili  skup tipova kojima je najvaznije da li ce doci neko iz Mađarske ,Poljske ili Hrvatske.

O ovome sam pricao.

Goran A.

Ko je organizator i pokrovitelj ovog takmicenja?

ivankv

Maketarski klub Čačak i Maketarski savez Srbije.Takmičenje je zvanično bilo u kalendaru.Pomogle su im manje firme po Čačku(hrana ,piće itd)

Goran A.

Ne znam da li na MK ima neko iz Cacka, pretpostavljam da ne jer nije bilo najave na forumu. A ni kalendara takmicenja za ovu godinu.

nebkv

Svaka Cast Cacanima na organizaciji :bravo
Nadamo se da ce dogodine posecenost biti veca
Inace i pored slabe posecenosti,na takmicenju(racunajuci sa izlozbenim delom)moglo se videti oko 350 maketa sto je lepa cifra s obzirom na mali broj ucesnika
Jedino bih dodao da je iz Beograda u ime mk Oluj bio Nesa :super

Goran A.

350 maketa je lepa brojka! Ne znam na sta je Ivankv mislio kada je rekao "malo maketa", da li je mislio na takmicarski deo?

ivankv

Na cetvrtoj slici se vidi koliko je bilo takmicarskih maketa.Sve ostalo je izložba,verovatno i najveca koju sam video kod nas u okviru nekog takmicenja.

ivankv

Izvinjavam se,na petoj ,pretposlednjoj.

Goran A.

Uz malo dodatnog marketinga, bice bolje sledece godine, valjda se Cacani nece obeshrabriti. Dopada mi se onaj motiv na medaljama!

Miroslav Š.

Momci, nemojte da se obeshrabrite. Takođe mi se sviđa motiv na medalji, lepo zamišljeno. Biću slobodan da kažem da broj maketa nije presudan za uspešnost nekog takmičenja ili izložbe. Očigledno je da ste se veoma potrudili oko organizacije, nastavite dalje sa istom energijom. Takmičenje tj njegova organizacija, pokretanje i održavanje je proces u koji ste vi ušli. Ove godine je ispalo tako kako je ispalo, biće bolje.
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Goran A.

Okacite slike s izlozbenog dela ako ih ima da pogledamo!

ivankv

Dodatne slike sa izlozbe.Slike broj 2 1 4 koje su prethodno postavljene su takodje sa izlozbe.Siguran sam da se nisu obeshrabrili ali  su bili malo razočarani.Baš su se potrudili .Valjda ce biti bolje naredne godine,ipak im je ovo prvo takmicenje.

Pedja

Доста макета,ако се квалитет изложбе ,такмичења мери масовношћу приказаних макета онда је ово успело потпуно. Честитике.

Goran A.

Za prvo takmicenje i izlozbu nije lose, bilo je dosta je maketa. Mogli bi da budu zadovoljni.