Italeri a-7e corsair ll 1/72 GOTOVO!!!

Previous topic - Next topic

milan78

Da i ja krenem eto sa ovom dobro znanom maketicom....bice OOB uz male izuzetke plus malo naoruzanje koje cu mu dodati u vidu kasetnih bombi i bice onaj potpuno sivi sa br 400 sa Nimitza!

Instagram-Peacockscaleworx

Tomcat

Ja bas zavrsavam ovu, maketu ali u neobicnoj semi, u svakom slucaj, ne slausaj italeri uputstvo, boja bi trebalo da bude medium gray, tako bar na ARC rece covek koji je 80ih bio na USS NIMITZ, evo slika

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/52/A-7E_VA-86_NAS_Fallon_1986.JPEG
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Naravno da necu,njihova uputstva 3x meri 1 seci....pise dark gull gray...ona je previse tamna. :cheers

Sandman

Ako budeš u mogućnosti, zameni prednje točkove sa onima sa Hobby Boss makete - Hobby Boss prednji točkovi su tačniji, dok su Italerijevi zadnji bolji (barem su bili za A-7D koji sam radio).

Stavi mu malo više tegova u nos pošto ima tendenciju da sedne na rep...

Na ovom mom topiku imaš neke fotke iz rada pa ti mogu poslužiti kao "referenca" za detalje...

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,10278.0.html

milan78

Hvala Sandman,video sam rad i svidja mi se.Nemam hobbyboss a da imam radio bih njega.Solidna je maketa,bar meni.Tegic ide koliko sutra posto sam vec poceo pa cu da uslikam ponesto i sutra stavljam.

milan78

Evo sta sam odradio do sad,kokpit sam ostavio sa dekalima malo sediste doradio malo hud....ponesto ofarbao i eto....nije los za sklapanje mada ima sitnih stvarcica za obratiti paznju usisnik i polutke trupa....

milan78

Radio sam jos malo i tako uglavnom doterao pred farbanje.Naoruzanje skoro gotovo i trapovi mada nisam sad slikao.Jako lose uklapanje poklopca kabine da naglasim te je to moralo da se dovede u red! :rtfm Slike bolje kasnije ovo sa fonom uslikah.

milan78

Sve ofarbano i spremno za dalji rad dekali i wash i finalni lak.Malo sam se zezao pa napravio poklopac usisnika i vucnu rudu koja jos zahteva lak i malo cipinga da izgleda starije i tako to.Jos kasetne bombe da sredim jer me bela boja zezala te su isle u muskulo 3 puta.

milan78

Prati li ovo neko?Evo skoro pa kraj,legli dekali i wash i jos lak i malo pigmenti tu i tamo....kasetne bombe su posle 3. puta konacno uradjene.One dve antene na nosu sam napravio nove jer su one u kutiji uzasno debele.I tako to.....evo slika nikakvih ali :headbang

Sandman

Dobar je - nisi preterao sa intenzitetom washa  ;)

Sa pigmentima imaš sad finu slobodu da se razmašeš - ovaj je kao palubni svakako imao jak weathering?

Tomcat

Pratim, kako ne pratim  ;) Svidja mi se, bolji je nego moj svakako, jedino mislim da si trebao zameniti ovo katastroflano sediste iz kutije, sve ostalo fenomenalno ;)
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Ma nisam ga imao,a da sam narucivao onda bi celu kabinu,ovako sportski i da vidis cuda ok maketa iako je ihihi stara!@Sandman-bice tu pomalo svuda,da ne bude mnogo,jer umem da preteram,inace po slikama ima ih sa heavy a ima i sa umerenim weatheringom.Iz ove jedinice ima samo ova slika sto Tomcat je pruzio.Hvala Tomcat i tvoj je jako dobar! :cheers

zolle

Kolega ovo je super ispalo, taman kako treba, a pazi kad nevolim ove low-vis. Nemoj da preteras sa prljanjem, jer mislim da nisu dugo bili u upotrebi sa ovim low.vis semama, ili se mozda varam  :think Pomazi Slobo  :headbang :headbang :headbang
Dokon mozak, djavolja igracka !

milan78

Hvala,cenim samo oko nekih poklopcica,poklopca i krila.... :hahaha A ovakvi su bili u upotrebi bar od '83 do prvog zalivskog gde su bacili cak 70% kasetnih bombi.Nadjoh na netu negde a sad gde da me ubijes ne znam :uaaa

KuKLiNsKi

nebi se baš složio da Low Vis nisu bli prljavi... to jest izgledali "prljavo"