Fairey Battle

Previous topic - Next topic

krajton

Evo i mene, da započnemo i ovde nešto
Domaći zadatak težak

videćemo...

Sandman

Just keep calm.. and build it relaxed... ;)

Koju šemu planiraš da radiš?

zolle

Hrabar izbor kolega  :think  Ovde ostavis trup i krila, sve ostalo bacis i napravis iz viskova i maketa ko
bonbona  :lol Udri, jedva cekam da vidim nastavak  :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

krajton

drama, počeo sam pomalo da se zabavljam
evo i početak

Tačno čovek kaže, ostaviti trup i krila a sve ostalo baciti hahaha
Tačno
Što više čitam to je interesantnije
Razmišljao sam da napravim Grka, jer imam u rezervi i jednog Gloster Gladiator-a koji je isto planiran da bude Grk
Ovu maketu sam počeo da radim kao priznanje svim onim pilotima koji su leteli i ginuli na ovakvim avionima, šta su sve i u Francuskoj doživeli.

Lako je bilo biti pilot as na Mustangu

Nešto sam  sa sedištom zapeo i ono je pogrešno ali nemogu da nađem dobru sliku da vidim sedište i iza pilota i uzglavlje, pa se patim tu malo...
Hteo sam prvo  ovaj avion:  Battle P2204 coded PH-K . Ali nemam dekale , možda nešto iskombinujem
Taj Battle je od ovih momaka: Flying Officer Garland and air observer/navigator Sergeant Gray, nosioci Victoria Cross-a
videću još

aircobra

Uzmes maketu i napravis je po sastavnici i od onoga sto su dali u setu...pa ima toliko dobrih maketa na svetu da nema potrebe da se opterecujes oko ove... ;)

Warhawk

Slažem se, težak zadatak. Ali bar prerezivanje panela i prerada propelera i stajnog trapa bi mu pomogla.
Ovaj lik je išao mnogo dalje, ali možda posluži za inspiraciju oko nekih dorada.
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234925243-airfix-172-fairey-battle-with-corrections/
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

krajton

Evo malo sam se ulenjio, virus me oborio u krevet i nisam radio ništa
Evo dokle sam stigao, bilo mi je prazan ovaj prostor morao sam da urežem panele, još nije gotovo radovi su u toku, našao sam i neke planove. Panele  vežbam, još ima posla

I kokpit sam popunio, slike ću ovih dana okačiti koje su bolje

Neću mnogo da se jedim i da komplikujem, samo nešto detalja da se vidi da sam se trudio  8)

krajton

Nije baš kako sam ja zamislio, ali za prvi put urezivanje panela nije baš toliko ni loše, biće bolje
radovi u toku, napredujemo polako
malo na kontrastima sam radio na ovoj crnoj ali nisam nešto zadovoljan
evo i slike napretka
pozz ljudi, dajte mi neku ideju

zolle

Samo napred druze, ja mislio ti odustao od makete  :super :super :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

Sandman

Probaj samo da dodaš još malo tamnosivog washa u linije panela - deluje kao da si tu neku svetliju nijansu četkicom "razmrljavao" ka zadnjem delu krila, pa je zato možda nastao ovaj efekat kojim nisi zadovoljan?

Ofarbao si i gornje površine? Rekao bih da se na slici nazire gornja kamuflaža?

krajton

Evo i gornja strana, valjda sam nijanse uklopio to mi se sviđa ;)  :cheers

Probao sam sa wash Vallejo pale stone ( mislim valjda je taj) ali nešto mi nije najbolje leglo, probao sam sivu  i aluminijum( farbe uljane) da iskoristim za panele da naglasim ali opet hmm
E sad,opet crno da prefarbam, pa da opet lakiram i opet wash sivi pa dok nebudem zadovoljan
pa dok nenaučim

krajton

radovi u toku

Stajni trap je bio totalni promašaj, pravim nove...
Poklopci bombbay-a, predebeli, odlivci loši, totalni promašaj, napravio sam  nove...
Hidraulika za stajni trap, totalni promašaj , napravio nove...

i tako...
idemo dalje...
:pilot

kapetan

krajton

Ovo je bilo teško
Ko nije radio ovu maket nezna šta je bbol
Bio sam lenj, ali maketa je gotovoa odavno ali nikako da rešim fotografisanje, digao sam ruku od digitalca, (A85 Canon, model iz 1995) i telefoni sada prave bolje fotografije
I nekako sam se dogovorio sa pozadinom i sa slikanjem i evo najzad završena maketa

Ovaj Battle je pripadao 218. Sq  koji je isto bio deo AASF

Stajni trap i hidraulika samogradnja

bomb bay i vratašca prerađena

Kokpit je bio skroz prazan, vidi se valjda šta sam radio

a ovo je deo vizije

potencijalna diorama, negde u Francuskoj 88. Sq AASF

ima još par slika

Pedja

Волим овај авион и нисам објективан баш сасвим, но свиђа ми се како је урађен и верујем да је било доста муке. Ови ривети су као песница али свеједно и даље је леп авион. Одличан рад,све у свему.