Airfix Hurricane Mk. I (early) VVKJ

Previous topic - Next topic

relja

Ostaviću Decalfix da odradi svoje.

Rondele sa donje strane su ostale malo izgužvane posle sušenja, pa će verovatno raditi skalpel i četkica. Srećim da je do gužvanja na mestima gde nema prelaza između boja dekala.

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

mos

relja

Hristos voskrese, srećan Uskrs.

Rondele iz seta "Hurrimix" koje sam stavio na donju stranu krila su se zbrčkale pri sušenju na neravnoj površini, pa sam ih zamenio sa rezervama iz drugog seta i odlično su legle. Samo, postoji razlika u nijansi plavog polja, ali ova olovno plava na dekalima sa donje strane se mnogo bolje uklapa sa bojom aluminijuma.

lakirana pvršina je mnogo glatkija nego što to izgleda na fotografijama. Kada se providni delovi budu osušili, sve ću da pređem saten lakom, i verovatno ću morati da opsecam rondele sa gonje strane krila. Ali, ne pre lakiranja.

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

relja

Humbrol saten lak je skoro pa "ubio" providni film dekala na krilima.
Ostaje još da se propeler propisno ofarba (pelaz između zelene i crne i žuti vrhovi), da se očiste ramovi vetrobrana i poklopca kabine (možda padne još jedan pokušaj farbanja) da se zalepi antena, pito cev, svetla na krilima, izvuvnici i to bi bilo to. Ne bih prljao, ni sa sa tragovima izduva...

Goran A.

Super je ovo ispalo, malo ima ovih ranih Harikena! Lepo izgleda i ovako cist.

relja

Završeno

Evo slika (osvetljenje pri fotografisanju telefonom mi je veliki problem)

Airfix je sasvim OK uradio ovu maketu. Jedini problem, kao što i svi ostali ponavljaju, je to spajanje gornje i donje polovine krila zbog zidova prostora stajnog trapa.

Kerber

Veoma lepo si ga dovrsio, bas je interesantan u ovom izdanju.

Samo napred!

Sandman

Mnogo lepo je ispao, a i dosta brzo si ga završio  :super

Ono što bi možda bilo vredno truda za probati je različito nijansiranje finalnog laka na platnenim i metalnim površinama (matt i semigloss).

KuKLiNsKi

a malo weatheringa i slično?  to je tek pola gotovo...  :(

relja

Quote from: Sandman on 22-04-2014, 13:57:42
Mnogo lepo je ispao, a i dosta brzo si ga završio  :super

Ono što bi možda bilo vredno truda za probati je različito nijansiranje finalnog laka na platnenim i metalnim površinama (matt i semigloss).

To bi samo pojačalo konstrast, a mislim da je i ovako preteran sa nijansama koje sam izabrao.

Quote from: KuKLiNsKi on 22-04-2014, 18:37:49
a malo weatheringa i slično?  to je tek pola gotovo...  :(

To je stvar ukusa, ali i razmišljao sam o prljanju, iako sam pre ljubitelj samo polu sjajnog laka koji daje iluziju metalne površine.

Ovi Harikeni su se relativno kratko koristili i bili su maženi i paženi.
Na onih nekoliko poznatih fotografija ovih aviona (smotra u čast rođendana kralja Petra II, npr) se ne vide ni tragovi izduvnih gasova.
Dvokraki propeler je kasnije zamenjen trokrakim, pa ispada da ova maketa predstavlja avion na samom počektu upotrebe, pre bilo kakvog prljanja i oštećenja.
Što se tiče panelizacije i eventualnog wash-a: urezi u plastici su dovoljno duboki.

Nidza79

Naprotiv, ovo je bas ljudski gotovo.  :bravo

relja

Hvala.

KuKLiNsKi

stvar okusa naravno tu nema prigovora (=

Lanmi

Bravo Relja, baš mi se sviđa kako je ispao. Slažem se da ne treba da nastaviš sa prljanjem, oni su vrlo lepo bili održavani. Kupih i ja ovog, nekako ovim novim arifixima ne mogu da odolim.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Jovac

Lep rad . Ništa više ne diraj i ne prljaj ga . Pozdrav .