Academy 1/72 OV-10A Bronco, VAL-4, Vietnam - GOTOV

Previous topic - Next topic

zolle

Krecemo dalje drugari ... maketa poznata, rekao bih milina za rad ovako na ramovima. Planiram da doradim kokpit i dodam poneki detalj u kutijama trapa, dekali ce vecinom ici iz viskova i to je to   :think
Ovako izgleda plastika ...

a ovako bi trebalo da izgleda maketa ...
Dokon mozak, djavolja igracka !

Kerber

Dobar izbor teme....
Jesi vec probao delove, kako se uklapaju? Neko je na ARC-u valjda, rekao da mu je uklapanje muka. Cista znatizelja, posto delovi na ramovima izgledaju jako dobro.

zolle

@Kerber - nisam jos nista dirao, deluje OK ovako na ramovima, videcemo  :think

Trenutno kopam po netu fotografije, dvoumim se dali da radim ovog iz VMO-2 ili mornarickog iz VAL-4  :think

mislim da ce biti ipak ovaj iz VAL-4 Black poneys  :zvizduc

zolle

Promenih naslov, definitivno ce biti VAL-4 Blac poneys  :zvizduc

barbarossa

oho, zoki, pratim ovo, jel mu ugradjujes i SUU-23

komoras

odličan izbor
samo maketa se ne uklapa baš tako bajno kao što izgleda, ali ništa strašno kako na početku izgleda, plastika se lepo obradjuje
obrati pažnju i u kabini, potrebne su teške dorade i samogradnja, canopy je iz 4 dela i ubistvo je za sklopiti
ali ono na šta najviše treba obratiti pažnju - nafiluj maketu gde god možeš olovom (nos, ispod kabine, iza zadnjeg sedišta, prednji delovi gondola motora) zato što ima mnogo težak rep
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

zolle

Kacim Jovo nego sta  :super samo ovo nije SUU-23, nego Mk4, a sto se tice olova, neznam gde cu ga, prostora gotovo i da nema  :lol ali smislicu vec nesto  :lol

zolle

Iskoristih ovo lose vreme da nesto uradim ...

Cackao nesto po kokpitu i kutijama trapa i  to je to ... maketa se ne sklapa bas najbolje, ima malo muke oko uklapanja krila i trupa i onog donjaka sa nosacima za naoruzanje i trupa, ostalo je ok. Kokpit mu je najveca mana, Academy je to dao kol`ko da ima nesto, takodje su mu i kutije glavnog trapa predugacke u smislu da bi pravi avion imao  motore velicine ventilatora kolko su kutije produzene napred ka motorima, tako da sam i to skratio. Ostaju jos pojasevi  i crne strafte na rucicama za bezaniju i da polako punim nos olovom  :super

zolle

Ovako stvari stoje ... trup i kokpit sklopljeni ... morace da bude na stalku, u letu, zato sto nema gde da se stavi dovoljno olova kao teg  :think Neka ovo bude kao neka mala recenzija makete ... stavljanje olova iza kabine i u gondole motora nema nikakvog efekta, jedino nos i sam kokpit daju rezultat, a tu nema mesta. Potrebno je 15-20 grama, pa ako nemate olovna sedista, ne pokusavajte uopste. Ako odlucite da radite D varijantu, onda je druga prica, nos je duzi, pa moze da se nagura dovoljno balasta.  Na prvi pogled maketa je bonbona, ali stvari stoje ovako ... trup i krila se lose uklapaju, pogotovo gornjak sa delom iza kabine, donjak trupa sa nosacima naoruzanja takodje lose leze na ostatak trupa, pa u oba slucaja ima dosta smirglanja i kitovanja. Gondole motora ... deo koji nosi spiner i elisu je za nijansu uzi od same gondole ... opet skalpel i smirgla. Mislio sam da je muci kraj kad sam resio da ga postavim u letu, ali nije ... pokloci trapa, i to sva tri tocka, su i uzi i kraci nego sami otvori za kutije trapa, mora da se umecu komadici plastike i da se debelo kituje i urezuje. Kokpit je jadno prazan, tako da mora da se doradjuje, a i ploca iza zadnjeg sedista je previsoka, tj. Academy nije dao onu tablu sa elektronikom iza zadnjeg sedista tik ispod poklopca kabine.
Mnogo posla i problema za resavanje, pa ako bas niste ljubitelj ove letelice, ne hvatajte se za nju  :lol

Skyrider

"morace da bude na stalku, u letu, zato sto nema gde da se stavi dovoljno olova kao teg"
Samo Academy moze da napravi maketu koja ne moze nikako da stoji na svojim tockovima...  :jok

Goran A.

zolle

@AG02 - rekoh vec kolega, balast iza kokpita i u gondolama nema efekta, samo kokpit i nos , a tu nema dovoljno mesta, muka ...

Warhawk

Quote from: zolle on 06-05-2014, 21:24:52
@AG02 - rekoh vec kolega, balast iza kokpita i u gondolama nema efekta, samo kokpit i nos , a tu nema dovoljno mesta, muka ...

Slažem se. Što bliže glavnim točkovima, manji će efekat imati. Uvek se kreće postepeno od nosa unazad (tako ista težina pravi veći monent sile nadole, tj ima veći krak).
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

milan78

Mozda ne bi bilo lose da uradis podlogu neku cisto onako kao neka pista i tockove mu zalepis sa par kapi super lepka za tu istu podlogu.Balast onda ne treba.Solomonsko resenje :headbang
Instagram-Peacockscaleworx

zolle

@Milan78 -  tako sam i resio da bude, s obzirom da poklopci trapa nikako ne pasu, skinuo sam stare i napravio nove, pa ce ptica ici na "parce piste" uz pomoc super lepka. Ostace piloti u kabini da je ne bih rasturao, ono kao spremni za poletanje  :super Privodim kraju farbanje, bice fotki ovih dana  :super