UBOAT Type VII-C Revell1/72

Previous topic - Next topic

SASA

Evo uzeh i ja nesto da radim posle duzeg vremena.Preselio sam se u kutak gde ne smetam nikome i mogu na miru da radim.Kao sto naslov kaze u pitanju je podmornica 7-c   552.Podmornica je prilicno velika(93.3cm).Svidja mi se jer moze dosta da se improvizuje i dogradi.Neke ideje sam video po stranim forumima,a nesto sam sam smislio.Nabavio sam i eduardove ecovane delove.Planiram da sa jedne strane bude otvorena kako bi se videla unutrasnjost.Unutrasnjost ce biti potpuna samogradnja,bez kupovnih sekcija.Znam da je to mnogo posla,ali nigde ne zurim,polako i sa uzivanjem.Svaki predlozi i kritike dobrodosli.

Poceo sam sa otvaranjem otvora koji su bili zatvoreni.

Sa unutrasnje strane sam istanjio plastiku jer je na mestima gde su otvori predebela.

Trup sam poceo da doradjujem "oil canning"tehnikom.Izgleda dosta realnije.Velike povrsine koje su medjusobno spojene varovima sam osmirglao jer su mnogo sjajne i malo ih "ohrapavio"

Toliko za sada,nastavak sledi......

komoras

odličan start!  :super
može li malo više o toj "oil canning" tehnici? kako se radi?
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

SASA

Evo jedna slika sa stranog foruma kako to izgleda na pravom brodu.To nastaje usled velikog pritiska koji podmornica trpi.

Skalpelom sa oblim secivom se struze sredina panela izmedju dva reda zakovica da bi se dobio efekat udubljenja.Kasnije se malo ismirgla.Nije tesko samo dugo traje,znaci samo strpljenje.

Aki

Прва лига, пратим ово са уживањем!
И мене чекају две ревелове зверке у штеку  :naughty

su27rules

komoras

zanimljiva tehnika i mogu reći dosta daje na realnosti, jedva čekam da vidim kako će da legne farba i wash preko  :god
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

minolovac

Pratim sa zanimanjem. Samo mala ispravka, ova ulupljenje u oplati se mogu vidjeti i na brodovima, pogotovo novijim za čiju gradnju su korišteni tanji limovi. Vanjski trup podmirnice ne trpi pritisak jer je on jednak s unutrašnje i vanjske strane. Samo čvrsti trup tzpi pritiske, a on je od debelog čelika i ne deformira se. Uvaj efekt nastaje od utjecaja mora i valova, kad se sredina limova između rebara i uzdužnica deformira prema unutra, I jesam se raspisao, dosta pametovanja. Možda će ti pomoći ova Rolanda Vlahovića, vidio sam je uživo. Napravio je i rasvjetu i zvučne efekte.
Pozdrav i puno uspjeha u radu :super
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=26830

SASA

Video sam Rolijev rad,oko nekih stvari sam se i konsultovao sa njim,samo sto cu ja unutrasnjost raditi sam,bez kupovnih sekcija.Svejedno hvala na trudu i objasnjenju.Slab sam sa slobodnim vremenom pa sporo ide,ali polako....Trebao bi ovih dana da mi stigne i stiren,ali do tada ima sta da se radi.

SASA

Evo jos nekih novih slika.Za sada jos uvek radim na trupu.Sada sledi smirglanje i doterivanje detalja.Hrapavost trupa koja se vidi na slikama nije tako gruba.Slikano je u makro modu pa izgleda dosta grublje nego uzivo.

Posle finalnog doterivanja sledi otvaranje jedne polovine trupa kako bi se videla unutrasnjost.

SASA

Danas sam malo razgledao plan i sutra bi polako trebao da pocnem sa izradom unutrasnjosti.

zolle

Ovo ce da bude dobro  :god :god :god pratim sa uzivanjem  :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

SASA

Danas sam malo radio i napravio rebra koja se nece videti kroz otvoren trup,mogu se samo nazreti kroz otvore za vodu alii pak sam ih napravio.

Janjic

凸(¬‿¬)凸

milanco

Svaka čast za ovako kapitalan plan. Pratiću temu sa velikom pažnjom jer su mi podmornice posebna strast.
Opasan je i onaj rad sa otvorenog maketarskog foruma biće dopbra pomoć pri samogradnji
Samo napred uz tebe smo  :) ;)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

SASA

Evo malog napretka.Poceo sam da radim prednju torpedo sekciju.Ide sporo ali nigde i nezurim,radim sa uzivanjem.Sutra bi trebao da nastavim,pa posle toga smirglanje i priprema sekcije za farbanje.Evo i par slika.