MiG-21Bis SyAAF 2217 ( Al-Tabqa Air Base )

Previous topic - Next topic

PELE

Pozdrav svima,

Pa evo da započnemo kampanju !

U pitanju je maketa Academy, razmera 1/48. Odlučio sam se za RV Sirije jer su dešavanja atraktivna, kao i šema koju sam pronašao. Imam slike iz par uglova ali sasvim dovoljno da zaključim kakve su šare. Ovaj će rad biti kompletno iz kutije sa eventualnim dodacima od stirena i to je to. Iako maketa sadrži i eceraj, svešću to na minimum jer mi je u cilju da se posvetim farbanju i isprobavanju tehnika, a i drugi semestar mi kreće još malo tako da se posle neće maketariti...

Elem, avion pripada bazi Al-Tabqa a Bis nosi ev. broj 2217. Trenutno se baza nalazi pod kontrolom terorista pa su svi vazduhoplovi zapušteni. Pokušaću da prikažem maketu u što ofucanijem svetlu, možda neko postolje uz nju, videću još. Planiram da je završim za 10-ak dana maksimalno, tako da će biti ekspresno... !  :cheers

Rep je izgleda uzet sa starijeg aviona dok je ostatak od drugog, vidi se i razlika u farbanju.

Svi delovi tu:

Do sada sam uradio sledeće, ima i maalko samogradnje...

Finalni izgled:

Spajanje sekcija i lepljenje sitnih delova na trupu... spajanje krila i ostatka u drugom delu...

Vidimo se...  :cheers

PELE

Ajmo još malo u ove sitne sate...  :mjetal

Dosta za danas...  D:)

maestro

super kolega, nego, koja boja je koriscena za farbanje cockpita?

Borak

PELE

Hvala !

Boja kokpita je Humbrol 50 + Revell bela, belu dodavati po želji...

Nabaviću još jednu kanticu Hum. 50 pa ću zamešati celu, da imam kokpit zelenu iz bočice, ovako se dešava da ne pogodim uvek nijansu...

mutayu

boom.boom

Pele stvarno si ga stukao profi. Ko da je štampaš a ne praviš, svaka čast :mjetal
"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"

maestro

QuoteBoja kokpita je Humbrol 50 + Revell bela, belu dodavati po želji...

Nabaviću još jednu kanticu Hum. 50 pa ću zamešati celu, da imam kokpit zelenu iz bočice, ovako se dešava da ne pogodim uvek nijansu...
hvala kolega!
bice od koristi :)
i daj update sto pre
:cheers

Jovac

Odličan početak , samo napred . Pratim .

viper

Lijepo izgleda.

za ovu unutrašnju boju kokpita može i kombinacija tamiynih boja x-8 i x-14 ne znam tačan odnos , ali sam postigao onu nijansu kao eduardovi PE

SASA

Za bojenje kokpita sam koristio gunze 50%H25 i 50%H46.Uzivo izgleda jos bolje nego na slikama

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,19022.0.html

milan78

Ili mm 2135 interior blue/green.Bilo kod gazda Milana u shopu. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

PELE

Nastavak...

Radi se punom parom, sa robij... pardon, fakultetom, krecem za 15-ak dana, drugi semstar, tako da želim da bude gotov do tada. Sa airbrushem imam problema, videću još hoću li freehand ili ovoga puta, da koristim šablone...  >:(

SASA