MIG-17 PF Smer 1/48

Previous topic - Next topic

YU-DFY

Evo da se i ja pridruzim kampanji. Ovo mi je i prvi put da ucestvujem u GB-u.
Za ovu priliku odabrao sam MIG-17 od Smera u 1/48. Ovo mi je i ujedno treca 48-ca u zivotu. Do sad sam uglavnom radio 1:72. Maketa ce biti direktno iz kutije bez ikakvih dodataka. Namera mi je da je sto pre zavrsim jer od 1 aprila ne verujem da cu bas imati puno vremena.
Planirao sam da uradim vijetnamca, crveni 3020.

YU-DFY

Evo i nastavka. Uradjena kabina i sklopljen trup. Dodani pojasevi u samogradnji. Samo uklapanje kabine u trup me je pomalo namucilo. Polutke trupa nisu legle kako treba, pa se otuda pojavio zazor od cirka 1 mm sa donje strane trupa.

YU-DFY

Bice ovde i grubih radova. Maketa je odlicna za vezbu i isprobavanje novih tehnika. Zato sam se i odlucio za nju. Ali izgleda da cu morati malo dase pomucim sa ovim panjem.
Stavio sam olova u trup koliko sam mogao, odnosno koliko je prostor u nosu dozvoljavao. Nadam se da nece biti malo. Radio sam Mig-17 u 1/72 (Dragon) i njemu sam stavio prilicno olova u nos, ali nazalost nedovoljno pa preteze na rep. Steta, jer je maketa prilicno uspela. Sama od sebe se slozila.

milan78

Uh bre,dobro mi rece za Dragona,jer imam ga u steku Bilekovo pakovanje,a sklop nosnog dela je zakomplikovan.Cepaj tog dobro ide.
Instagram-Peacockscaleworx

Jovac

Samo hrabro , video sam ovu maketu urađenu i sasvim Ok izgleda . jeste da treba dosta truda da se ovo sklopi , ali ...

PELE

Baš čudno, radio sam jednu i uživao sam, nikakvih problema nisam imao... kasnije nabavih još 2 i prodao, ni sam ne znam zašto...  :headbang

Za sada vrlo dobro, udri !  :cheers

YU-DFY

Polako napreduje slapanje i gitovanje. Maketa polako pocinje da lici na avion. U principu, uskoro ce da bude i farbanje.

YU-DFY

Malo sam istrazivao crvenog 3020 i nasao par slicica na netu. Kamuflaza mi se cini da je u pitanju zelena odozgo sa crnim ili tamno zelenim mrljama. Ja sam se ipak odlucio za tamno zelenu. Nekako mu lepse lezi.

YU-DFY

Moje farbanje nije ispalo ni blizu kao ovo sa profila. Da bi se odradila ovakva kamuflaza treba malo vise vremena nego sto ja mogu sebi da priustim pogotovo sto je moja oprema (uglavnom mislim na kompresor jer nemam regulator pritiska) prilicno skromna.
Evo dokle sam stigao. Ofarban i izlakiran sjajnim lakom plus uradjen post shading i wash.

Nemoj, da te sputava oprema. Več to što imaš daleko nadilazi samu četku.
Airbrush i četka inače najbolje rade u sadejstvu, što znači, da bi sada trebalo uzeti dobru četku u ruke i sa razređenom bojom udariti želeni efekat kamuflaže, koji opet naknadno možeš smekšati raznim filterima druge razređene boje sa airbrushem ili suvim pastelima.

Josip

Kerber

JZ je dao odlican savet...cak i da ove mrlje budu"jace", mozes preko da opet razredjenom bojom malo prekrijes to i dobices jako prihvatljiv rezultat.
A maketa je dovde bas uspela...samo teraj dalje, svasta se moglo raditi i sa onim Aerografom, i sa napumpanom gumom...
Pozz!

djos & filip

Bice ovo odlicno, samo teraj. Interesantna, komplikovana kamuflaza i cini mi se dusu dala za kombinovanu upotrebu airbrusha i cetkica.
Poz. 

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

PELE

Taman pomislih da postoji kamuflažna verzija PF-a vijetnamskog, kad ono, F, 3020, crveni...  ;D

Šema ti je odlična i jako je atraktivna. Ja sam radio 2011, zeleno-crnog ali je what-if, oriđinale je zeleno-srebrn. Fotku 3020 imaš i iz drugih uglova po netu, znam da je na koricama jedne ruske enciklopedije... baš je bio ofucan, ovde komotno neke delove kamuflaže možeš i četkicom, čiping probaj sunđerima i olovkom, srebrnom, po meni bi ovo moglo i da se drajbrašuje na pojedinim mestima. Fina šmirgla, voda, pa udri, da stvoriš efekat izbledele boje.

Mislim da nećeš pogrešiti a nemaš ni šta - za sada sjajno izgleda i čestitke što si izabrao SMER umesto HobbyBoss-a !   :cheers

Čekamo nove fotke !  :cheers

YU-DFY

Zahvaljujem se svima na dobronamernim savetima, ali nisam imao zivaca za ponovo prskam maketu i da onda idem cetkom da bih simulirao mrlje. Probao sam da uradim par mrlja cetkom na postojecoj kamuflazi ali sam i od tog odustao. Meni se svidja ovakav kakav je. Dakle nastavio sam sa radom, a pritisnut vrremenom da mora biti gotov ovog vikenda. Naime, od ponedeljka idem na put, na tri nedelje a kad se vratim uskoro stize i novi clan nase porodice pa verujem da necu imati vremena za makete na neko vreme.
Elem, polepio sam dekale koji dolaze iz kutije. Probao sam da uklonim silvering sa Vallejo decal fix. Pomoglo je donekle ali ne i na evidensijskom broju na nosu aviona. Tu sam tankom cetkicom presao oko brojeva.
Uradio sam wash i onda izlakirao maketu sa Vallejo satin.
Nisam hteo dalje da ostarevam avion, mada vi moglo malo chippinga tu i tamo. Mozda bude i to jednog dana.

milan78

Meni se svidja!Odlican odabir!
Instagram-Peacockscaleworx