6/7.јун 2015.године Панчево, XII ПАНОН КУП

Previous topic - Next topic

divvac

Поштоване колеге,љубитељи оклопа,авијације,фигура,минијатура,папирних макета,
дрвених модела,сајнс фикшна,ШББКББ пројеката,вињета,диорама,историје и осталих чудеса!

Позивам све вас у име бродомоделарског клуба "Панон" Панчево да дођете
шестог и седмог јуна лета господњег две 'иљаде и петнаестог,да изложимо макете/моделе,да се такмичимо и дружимо!

Обзиром да је такмичење 6. и 7. јуна,имаћемо специјалне категорије и то поводом
годишњице искрцавања у Нормандији и почетка Израелско-Либанског рата, и формираће
се посебнe такмичарскe категоријe.

За победнике у категоријама јуниора,кадета и посебним категоријама као и за ,,Best of the Show"
макету биће припремљене вредне награде.

Што би наш народ рекао,на прву лопту,могу рећи да ће се такмичење одржати
по правилима Макетарског Савеза Србије, да ће садржати такмичарски и изложбени део,берзу, и да ће трајати два дана.

Тачна сатница,категорије,учесници берзе и вантакмичарска дешавања ће бити објављена у што краћем року  ;)

...а до тад за све додатне информације контактирајте организаторе:

Зоран Миленовић 064/888-41-43 panon.zox@open.telekom.rs
Никола Дивац 061/16-16-458 tihavodabregroni@gmail.com
moja Prva turska

Vojvoda

2 dana je loše za ljude koji dolaze iz drugih gradova ! hoće biti obezbeđen smeštaj ? večera ? doručak ? jel takmičenje oba dana ili samo u nedelju ? na mnoga pitanja treba odgovoriti pre nego što iko odluči da se zaputi tamo !!!

divvac

Vojo,Vojvodo!
Svi detalji takmicenja ce biti izneti u nedelju,nakon zavrsetka takmicenja u Cacku,da ne "krademo" paznju sa MK Cacak i sutrasnjeg takmicenja  :cheers
Kolegijalnost pre svega!
moja Prva turska

divvac

Колеге макетари , са задовољством Вас позивам на наше скромно такмичење па ко воли нек изволи!

Опште информације:

- Посета такмичењу је за све бесплатна , паркинг је бесплатан , oброк и освежење је обезбеђено
- Котизација за такмичаре-пионири , јуниори и кадети не плаћају , за сениоре износи 500РСД
- Сваки такмичар се може такмичити у једној категорији са више макета , а рангираће му се најбоље пласирана
- Такса на уложену жалбу је 2.000РСД, а у случају повољног решавања новац се рефундира

Посебна награда ће бити додељена за најбољу макету у категорији ваздухоплова и возила.

Макете које због недовољног броја макета не буду имале категорију биће сврстане у разно.

У такмичарском делу могу учествовати све макете које до сад нису учествовале на Панон купу.

Поред такмичарског биће издојен и изложбени део.

Сатница такмичења (6.јун) :

09.00 - 17.00  - пријем макета

Сатница такмичења (7.јун):

09.00 - 11.45  - пријем макета
12.00              - свечано отварање
14.00 – 17.00 - оцењивање макета
17.15              - додела награда

КАТЕГОРИЈЕ XII ПАНОН КУПА

P-01   pioniri   8-11   jet, prop    -sve razmere   
P-02   pioniri   8-11   vojna vozila   -sve razmere      
P-03   pioniri   8-11   diorame, ostalo   -sve razmere      
J-01   juniori 11-14   jet, prop    -1:72 i manje   
J-02   juniori 11-14   vojna vozila    -1:48 i veće      
J-03   juniori 11-14   diorame, ostalo   -1:72 i manje      
K-01   kadeti 14-18   Jet, prop 1:72 i manje   -1:72 i manje   
K-02   kadeti 14-18   Jet, prop 1:48 i veće   -1:48 i veće      
K-03   kadeti 14-18   Vojna vozila, Guseničari   -sve razmere      
K-04   kadeti 14-18   Vojna vozila, Točkaši   -sve razmere      
K-05   kadeti 14-18   Civilna Vozila   -sve razmere      
K-06   kadeti 14-18   Brodovi   -sve razmere      
K-07   kadeti 14-18   Diorame   -sve razmere      
K-08   kadeti 14-18   Ostalo   -sve razmere      
S-01   seniori   Jet/prop   -manje od 1/72      
S-02   seniori   Jet   -1/72      
S-03   seniori   Prop   -1/72      
S-04   seniori   Jet   -1/48      
S-05   seniori   Prop   -1/48      
S-06   seniori   Jet/prop   -Veće od 1/48      
S-07   seniori   Helio   -sve razmere      
S-08   seniori   Samogradnja, rezin, avioni   -sve razmere      
S-09   seniori   Točkaši   -1/72   
S-10   seniori   Guseničari   -1/72      
S-11   seniori   Točkaši   -1/48 i veće      
S-12   seniori   Guseničari   -1/48 i veće      
S-13   seniori   Samogradnja, vozila   -sve razmere      
S-14   seniori   Civilna Vozila   -sve razmere      
S-15   seniori   Diorame   -sve razmere   
S-16   seniori   Figure   -sve razmere      
S-17   seniori   Sci-Fi   -sve razmere      
S-18   seniori   Plastični brodovi i plovila   -sve razmere   
S-19   seniori   Drveni brodovi i plovila, kitovi   -sve razmere      
S-20   seniori   Samogradnja, brodovi   -sve razmere      
S-21   seniori   Papirne makete   -sve razmere   
S-22   seniori   Nekategorisane makete   -sve razmere   
SPEC      INVAZIJA   -sve razmere   

***напомене***
-on-line пријава ће бити омогућена кроз пар дана
-учесници такмичења нису обавезни долазити оба дана , потребно је само пријавити и појавити се до 11:45 7-ог јуна
-такмичење је осмишљено да траје два дана због посете такмичара касарне и спомен собе Специјалне Бригаде у Панчеву ,у суботу 6-ог јуна, али обзиром да МО одуговлачи са тачним договором термина посета је под знаком питања и стога није наведена

http://i689.photobucket.com/albums/vv260/divvac/dolazak_zps1oywy0hc.jpg~original
moja Prva turska

Profa

Par konstruktivnih pitanja, nadam se da nećete zameriti:
- da li ovakav raspored starosnih kategorija znači da deca mlađa od 8 godina ne mogu da se takmiče?
- juniori ne mogu da se takmiče sa avionima većim od 1/48 i vozilima manjim od 1/48?
- u najmanju ruku je nezgodno gurati u istu kategoriju rezin i samogradnju
- spec kategorija - invazija - jel' može podrobnije objašnjenje (invazija na Krit, D-Day, ili su u pitanju invaziona vozila, ili...)
Bogu fala što sam Lala! :)

divvac

родеЈо,профо,ја сам пре за овакву инвазију

https://www.youtube.com/watch?v=GuwtNDkHch0  :mjetal

шалу на страну, поновићу: ''Обзиром да је такмичење 6. и 7. јуна,имаћемо специјалне категорије и то поводом
годишњице искрцавања у Нормандији и почетка Израелско-Либанског рата'' .
На то се мисли кад се каже СПЕЦ категорија(D-Day + ISRAEL-LEBANON WAR)  :)

елем,даље...резин и самоградња,јес незгодно и у једну руку незахвалан пос'о али покушаћемо ове године да то одрадимо јер ипак резинске макете траже више труда,а да не причамо о самоградњи,ако не прође замисао знамо да смо покушали и потрудили се...  :pilot

..јуниори...то признајем да је грешка,која је 'остала' након уређивања категорија код јуниора(јер и сами сте приметили да се последње две године не може формирати више од 3,4 категорије код јуниора) .  :think

А децу испод 8 година НЕ ПУШТАМО НА ТАКМИЧЕЊЕ!!! НЕ МОЖЕ !! НЕМЕРЕ!
...шалим се наравно,ово је чист лапсус  :headbang
moja Prva turska

Profa

Quote from: divvac on 19-05-2015, 10:35:19
А децу испод 8 година НЕ ПУШТАМО НА ТАКМИЧЕЊЕ!!! НЕ МОЖЕ !! НЕМЕРЕ!
Bole i Goga će se provući pored ćalca >:D, pa će da ti bude
Šala shvaćena, narafski :)

Što se tiče rezina i samogradnje, više podržavam da budu dve posebne kategorije, nego da se rezin meša sa "standardnim" kategorijama.
Uostalom, vi ste organizatori, sami sebe organizujete, ovo gore su bila samo moja zapažanja ;)
Bogu fala što sam Lala! :)

divvac

Quote from: Profa on 19-05-2015, 12:54:41

Što se tiče rezina i samogradnje, više podržavam da budu dve posebne kategorije, nego da se rezin meša sa "standardnim" kategorijama.
Uostalom, vi ste organizatori, sami sebe organizujete, ovo gore su bila samo moja zapažanja ;)

Искрено речено и ја бих волео...и да буду посебне категорије проп/двокрилци нпр. или једномоторци проп и вишемоторци...али гледајући малу излазност такмичара и број урађених макета чини ми се да ће бити доста ''празних'' и спојених категорија...  :uaaa
moja Prva turska

Vojvoda

pa ako ima više od 3 makete dvokrilaca trebalo bi ih razdvojiti od ostalih propeleraca ! tako isto predlažem ako ima više od 3 civina propelerca da se odvoje od mlaznih :)

Aki

Quote from: Vojvoda on 31-05-2015, 02:31:18
pa ako ima više od 3 makete dvokrilaca trebalo bi ih razdvojiti od ostalih propeleraca ! tako isto predlažem ako ima više od 3 civina propelerca da se odvoje od mlaznih :)
То не пије воду, један човек може донети три макете.
Боље три такмичара него три макете.

gasha

nema potrebe razdvajati dvokrilce, sve je to prop. Pa nema 50 + maketa po kategoriji pa da se razdvaja na podkategorije mada ni tu  ne vidim logiku zašto bi dvokrilce odvajali od monokrilaca. Airliner  ima smisla razdvojiti od ostalih u 1/144 ali i to samo ako se pojave neki drugi osim civilnjaka u toj razmeri u velikom broju.

Vojvoda

zašto se uopšte onda odvajaju makete po razmerama ??? pa sve je to prop kako kaže čovek !!! strpajmo sve onda u jednu kategoriju !!! možemo da dodamo i civilne prop tu što da budu odvojeni !!! sve je to prop !!!

nesha

Dost ljudi vise  o kategorijama i razdvajanju i spajanju. I tako sto  veli Nikola ima malo maketa. A da li ce biti ovako onako, to malo zavisi od organizatora da resi u hodu. Ja licno podrzavam i 2 takmicara+2makete=kategorija (pogotovo ako je na prvobitnom spisku istih...)
Nego Nidzo, hoces li ti da prikacis obrazac prijave, pa da ga eventualno odstampamo kucama?