Zvezda mig-21bis JRV i PVO 1/72 GOTOVO!

Previous topic - Next topic

milan78

Evo da ubacim se u kampanju,posto je moj JNA mig-21 "odleteo"na tudju policu sad imam zelju da uradim sebi jedan onako bas bas....da li cu uspeti ne znam.

Instagram-Peacockscaleworx

milan78

Danas uradjeno,kokpit,sediste,izduv detaljisan ecerajem,spojene polutke,rep itd....sledi nastavak uskoro,ima dosta jos posla do farbanja!

Ne vredi photobucket ovako redja slike iako ja sve uradih da idu jedna pored druge.

milan78

Bilo posla,mozda ne neki napredak ali imalo da se delje,spojevi itd.Odradio sam jos malo kokpit,nisan itd da bude vernije kao i kutije trapova.Pito je dobio one stabilizatore koji nedostaju a vrh je od igle.Male antene na repu i bradi su u razvoju,bice "zabavno"ih napraviti....

Adrijano1776

Mali savjet (ako moze)...
Kazes one antene u repu i bradi..mislis li na "Odd rods"??
ako da onda probaj da uzmes najtanji borer(ja koristim 0.3)ili izdubis malo tamo gdje idu.
U to udubljenje ubacis tri "dlacice" sa cetkice za zube fiksiras super ljepilom i na kraju samo odrezes ukoso.(tako sam radio na L-39 i na SU-27)
Pozdrav

p.s. "Samo te gledam" :)

milan78

Ti mislis na odvodnike statickog elektriciteta?To ce biti pe.A one antene sam napravio na repu i ispod brade ali one polukruzne stabilizatore ce biti tesko napraviti,na proslom sam se namucio i nije to to bilo.
http://www.mycity-military.com/slika.php?slika=27897_48787807_mig-21%20bis%20sau%201.jpg na ovo na vrhu mislim...jesmo li na istom ili...?

milan78

Idemo dalje,boja humbrol 127 u novoj ambalazi je tesko djubre za cetkicu susi se i po dva dana ali ajde....poklopac kabine sam nov nabavio jer je orginalni zamaglio ...volsebno.Slike su tu jos uvek ima posla idu dekali Boze pomozi.

zobo

Dobro ti ovo guras Milane.Bice to lepa maketa. :pilot

milan78

Hvala puno!Ide to onako polako... :cheers

milan78

Idemo dalje.Maketa je dobila svoj izgled skoro je i kraj samo da stigne poklopac kabine i da se odrade neke sitnice i naravno finisiraju rakete i tank.Dekali nisu se pokazali ok cepali se cim su vodu dodirnuli,sto ne znam,da nisu maltretirani,savijani,matori ne znam.Uglavnom dve rondele  su otisle u nepovrat a zastave sve cetri iz seta upotrebljene. :( :-\ ??? Wash selektivno je ulazio u linije panela te je negde jaci,slabiji,nema ga....sve to je rezultiralo da izgleda malo istrosenije pa mi se i svidja tako.Recimo 1990-91.

djos & filip

Lepo je ispao, po meni je wash OK

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

zero

Na kraju super ti je mig ispao.

milan78

Hvala vam,ima jos malo posla do finalnog izgleda ali to je to na njemu nista bitnije nece se menjati. :cheers

milan78

Ok drustvo,ovo je gotovo!!Malo muke,nista neuobicajeno za mene,malo eceraja,samogradnje itd.Sve u svemu meni se dopada,moglo je bolje ali to neki drugi put.Evo slika nekih a postavicu ga u zavrsenim maketama posto mislim da i ovi kampanjci treba da se vide tamo.Neka me ispravi administrator ako gresim.

Tomcat

Lep MiG, fino i pedantno  :cheers
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...