Kremenchuk's Heavy Metal

Previous topic - Next topic

®Evolutionary

Pozdrav svima,

nisam ni sanjao da cu se ikada naci na ovoj strani foruma, ail eto, u zivotu se nikad ne zna... Elem, moje prvo kopneno vozilo jos od vremena decackih dana.

Pogodite proizvodjaca i razmeru makete, pa dobijate jos fotki i kontekst, motivaciju itd...

Pozdrav od Šekija
--------------------

Vladimir

Ф89 НС

Ćomi

Roden 1/35 ?  :think

Pozz,
Ćomi
No signature.

boom.boom

Ne znam zasto ali meni ovo mirise na bolesno besnu  :o 1/72ojku :think....
"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"

flanker

Ha ha poznajući ga možda je 1/144  :lol
Nije ti loše ovo ćato  :mjetal
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Pedja

Реци нам, реци нам.... :think

®Evolutionary

Bravo boom, boom! Jeste 72-ka i to rezin, a proizvodjac je  Armory...

Jedan od nazahtevijih kitova koji sam imao u rukama, a imao sam ih dosta... Ne samo da je minijaturan, nego je lose projektovan a instrukcije su jos losije. Naravno, detalji su fantasticni, samo ti treba 3. ruka i 4. prostorna dimenzina da ga sastavis.

Prednja maska, na primer, se sastoji od pojedinacnih melalnih letvica koje sve treba paralelno poredjati, na pravilne razmake i zatim zalepiti, a da se lepak naravno ne vidi. Naravno, ako se nakasljes, pocinjes iz pocetka.

Metalni okvir za rezevne tockove iza kabine je nocna mora. Ceo sklop se savija iz nekoliko photo-etched komada, a kada se sastavi, rezervni tocak vise ne moze da stane u njega. Znaci, ili sve sastavis pa tek onda farbas, ili farbas pa onda sastavljas, Ja sam se odlucio za trece resenje i iseka metalni okvir tako da sam ga delimicno sastavio, zavrsio tocak i okvir posebno, pa oda ubacio tocak i na kraju dodatno zalepio delove okvira koji su nedostajali...

Sada gradim cisternu za kerozin, koju ce ovaj KrAZ da vuce. Pored toga u planu je i jedan MAZ 537 isto od rezina, a sve kao deo planirane dioramice na kojoj glavnu ulogu treba da igra Tu-22 m3  :pilot

I tako, vazan ali skroman korak na jednom dugom putovanju...

Pozdrav od Šekija
--------------------

yogi

Kupio sam od Armory-ja obe cisterne-prikolice za njega.....i reko" kada skupim parica da pazarim i njega......
Medjutim posle tvog davanja iskaza....tesko da ce da mi padne na pamet za tako nesto.....
J.b.g. nemam ja vremena da se zaje.avam sa tim stvarima....Volje imam......
Pa reko sebi za neko vreme ce Kinezi to da spakuju u 1/72......a 3kom.sam vec kompletirao od E-klass-a......
U srcu Bosna,u glavi fosna !!!! :)

dragan_mig31

Svaka cast.Odlicno izgleda.Nadam se da ces nas pocastiti sa slike kompletne diorame kad je zavrsis :)

SLAYER

Ne razumem se bas u tematiku, ali meni ovo deluje fenomenalno. I to 1/72!!!  :o
Jedino mi nerealno izgleda chiping gde se nalazi ova "Burnt Sienna" - narocito na levom blatobranu i prasina na tockovima - samo deo na felnama i gumama delimicno.

komoras

Videvši tvoje ranije radove, pretpostavih da se radi o 1/72...stvarno ludilo! Jedva čekam da vidim taj Tu-22 s obzirom da su "prateći elementi diorame" ovako dobri   :super
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

®Evolutionary

Hvala vam svima,

rado cu sa vremena na vreme da se ovde javljam sa trenutnim stanjem projekta. Samo, dosta ce vode jos proteci i Dunavom i Savom dok sve ovo ne zavrsim... Tu-22 dolazi tek na kraju, jer ako njega sada napravim verovatno vise ne bih imao motivacije da zavrsim sva ova vozila, figure i postolje.

Evo jos i nekoliko fotki raznih KrAZ-ova koje sam sakupio sa interneta. Nadam se da se autori nece ljutiti. ;D Ponekad se pitam zasto su za novi Mad Max film morali onoliko da se trude i izmisljaju razne nebuloze, umesto da pokupuju nekoliko sovjetskih vozila iz 70-tih za male pare, i naprave pravi spektakl na tockovima...

Pozdrav od Šekija
--------------------

su27rules

Prekrasno izrađen Kraz!! Bravo!! :super

zivorad

®Evolutionary

Da ne otvaram novu temu, evo slika i sa zavrsenom cisternom za kerozin. Prvo sam hteo da prikolica izgleda manje koriscenja od kamiona, ali sada kako gledam ove slike mislim da je ipak suvise cista. Mozda cu jos dodati malo rdje i tragova curenja tu i tamo.

Pozdrav od Šekija
--------------------