X novogodišnji kup - jedan ili dva dana?

Previous topic - Next topic

gemini

Nemojte samo da mora da tražim parkiralište negde u centru >:D. Znači muzej i dva dana!

vuk#75

Ideja da se takmicenje odrzava u dva dana je meni dobra, morate odraditi par stvari da bi ceo koncept imao smisla.
Vec sam naveo ideju o kontaktiranju nekog smestaja u Surcinu ili Bezaniji, ako pitate na vreme mozete dobiti bolesno dobre cene smestaja i onda te iste prezentovati nasim ljudima koji dolaze iz unutrasnjosti i naravno strancima koji dolaze zbog takmicenja cime ce samo takmicenje dobiti na kvalitetu.
Berza nekako mora da se poboljsa, zaista mislim da nije dovoljno da samo Mhobby, Papir color i Bane Djeri budu veliki prodavci na berzi. Vec par godina neke kompanije svoje proizvode salju po drugim ljudima, mislim da je vreme da ih nekako navabite da dodju licno oni.
Sto se radionica tice tu ne znam sta da vam kazem pametno.    :cheers

Najbitnije je da prilikom ulaska gostima koji pate od kostobolje delite neku cebad, mislim da bi to bio pravi potez  :hahaha

rodeo

I od mene glas da se organizatori pobrinu i za zdravstvene probleme takmicara i posetilaca.  :headbang
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Goran A.

Eto dva volontera za deljenje cebadi na ulazu i to sa gotovim resenjima, sad nema druge nego dva dana!

zmaj

Samo da vas podsetim da su takmicenja koje sam pravio kao MK Beograd, trajala dva dana i da se nisam usaglasavao nisakim vec je tako odluceno.
Mislim da je to i logicna i dobra ideja, zbog vise razloga...
Pozdrav,

Zmaj :mjetal

modellius

Eeee kakav smo mi narod, da u srbistanu postoji svega dva maketara bilo bi i dva kluba sa tri različita mišljenja..... Elem, ja ću napisati šta o svemu ovome mislim, pa ako se nadležnima ne svidi obrisaće..... Dan, dva, tri...... Kakve veze ima ?! Slažem se sa Profom i fenomeno " Beograd ", naime, u Bg ima još jedno takmičenje koje organizuje Sale u ime maketara sa Batajnice i gde se pojavi ne više od 10 beograđana od kojih su 5 turisti, a da ne pričamo o ostalim takmičenjima širom Srbije i brojem posetilaca/takmičara iz Bg, ali zato Beč, Telford, Mošon, Sofija......... I tu nema šta puno više da se kaže...... Da odemo korak dalje, pre nego što sam se povukao iz svega, insistirao sam na tome da sudijska ekipa od tri člana može da ima isključuva po jednog člana iz svakog kluba, nikako dva ili tri iz jednog kluba i to nije bilo bez razloga ! E sad, svako ko ima i malo više pameti od osušenog moljca shvatiće o čemu pričam, tj šta pokušavam da kažem. Naravno nisam ja izmislio toplu vodu, sami sam  preneo iskustva iz Mošona, gde sam sudija već više godina unazad...... A svi mi znamo da je nama Mošon referenca neka, pa onda eto ga, tema za razmišljanje...... Da se vratim na originalnu temu, dn, dva, tri, nema nikakve veze, sve će  biti isto....... Jedina novina će biti ćebad na ulazu za nas sa slabim kostima, i možda čaj sa rumom ako imamo sreće.....
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Goran A.

Lepo ovo gore napisano a ja cu jos malo o tom fenomenu "Beograd" i to o cinjenicama.

U Beogradu se nalazi najveci broj maketara, dva aktivna kluba sa 10% maketara od ukupnog broja u gradu, 10% klupski neagazovanih ali vidljivih na ovom forumu.
Ostalih 80% nije aktivno ni na takmicenjima, ni klupski, ni na forumima a ni u inostranstvu. Zasto? jednostavno nisu zainteresovani. Nije to nikakav fenomen - analizirajte sadrzaj i ponudu takmicenja u unutrasnjosti, stanje novcanika u drzavi Srbiji i doci cete do odgovora.

Koliko maketara iz Beograda posecuje srednjoevropska takmicenja? Odgovor je vrlo malo ili toliko malo da se to ne moze generalizovati. Drugo, ne znam zasto odakle potreba da se kritikuje pravo na licni izbor i diktira na sta ce neko i gde potrositi svoj novac - na neku posetu nekom malom takmicenju u unutrasnjosti sa svega stotinak maketa koje se vrte u krug citave godine sto na forumima, sto na drustvenim mrezama ili na ponudu Mosona, Beca, Brna ili cega vec. Mislim da tu nema rasprave - ne zivimo u Severnoj Koreji gde se diktira sve od jutra do veceri.

modellius

Potpuno se slažem, svako svoj teško zarađeni novac ima prava da potroši gde kako i na šta hoće, ništa nije moranje. A što ostalog tiče, mislim da je to začarni krug, kada bi takmičenja u unutrašnjosti bila posećenija, tj dolazilo više maketara onda bi trgovci imali više stimulacije da odu na iste što bi opet privuklo još veći broj maketara, a sa većim brojem maketara i propratni sadržaj bi bio kvalitetniji itd itd itd...... Ali ovo već nije rasprava za ovu temu, odosmo u off ali nekako se nadovezalo........
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Goran A.

U pravu si, to jeste jedan od nacina da takmicenja budu posecenija.

Ima nesto i u nacinu prezentacije takmicarskog i izlozbenog sadrzaja i to je nesto na cemu bi trebalo da se radi. NG Kup je tu ipak postavio neki standard, ostali ne moraju nuzno da ga slede ali ipak imaju neki primer. Jos samo da to odrade na neki svoj nacin ili dodaju nesto novo.

Lepo osmisljen i aranziran izlozbeni deo je uvek plus umesto nacickanih i neobelezenih maketa po stolovima, to nije stvar novca. Retko se cuje bar na ovom forumu da je neko trazio bilo kakvu podrsku u organizaciji, mozda to ide nekim drugim kanalima ali javno nije.

mcaslav

Hvala vam puno, svima, na idejama i razmišljanjima.
Vaši stavovi nam mnogo znače...

:cheers
Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!