X novogodišnji kup - jedan ili dva dana?

Previous topic - Next topic

mcaslav

Poštovane kolege, dragi prijatelji,

Maketarski klub Oluj razmatra mogućnost da se deseti novogodišnji kup, kao jubilarni, organizuje u trajanju od dva dana sa namerom i da preraste u dvodnevno takmičenje.

Prijem maketa i ocenjivanje bi se odvijali tokom prvog dana, proglašenje rezultata i dodela nagrada drugog dana takmičenja, dok bi se radionice i, verovatno, berza odvijali u oba dana takmičenja.

Hteli bi, ovim putem, da vas čujemo i razmotrimo sve aspekte jedne ovakve odluke. Svi predlozi, sugestije, rasprave, kao i obrazloženi za i protiv su dobrodošli. Ukoliko ne želite da svoj stav iznesete javno, uvek nam se možete obratiti na info@oluj.org.

Vaša razmišljanja očekujemo do kraja januara.

:cheers

Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

dragan_mig31

Ja vas potpuno podrzavam.Dva dana bi bilo super.Narocito sto takmicenje zavrsava jako kasno a mnogi idu na put nakon takmicenja a ako se takmicenje odrzava u dva dana verujem da bi se moglo zavrsiti ranije nego kao dosad.

rodeo

Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Goran A.

Ne znam koliko dvodnevna takmicenja kod nas uopste imaju smisla obzirom da danas vecina radi bar jedan dan vikendom a pogotovo ovima iz unutrasnjosti cak i ako zele da ostanu, potreban im je smestaj. Verovatno bi jos na kraju prvog dana dobar deo maketa bio povucen

Sto se Beogradjana tice, imalo bi smisla kada bi takmicenje bilo negde u centralnom delu grada. Muzej je ipak 20 km udaljen, nisam siguran da ce vecina potezati put do muzeja dva puta - za neke ce to biti dodatni trosak za gorivo a za druge vreme u javnom prevozu.

Ziggy

Podrzavam predlog i svakako treba isprobati i dvodnevnu opciju, zasto da ne. Ako mogu ljudi doci iz N.S iz Nisa, iz Bosne itd, stvarno nevidim zasto bi to bilo problem Beogradjanima da dodju dva puta, zar je 20KM toliko daleko i toliki trosak?
Mercenaries never die, they just go to hell to regroup!

Profa

Ne mogu a da ne primetim - eh, jadni Beograđani, treba i po 20km da pređu u jednom smeru, pa to puta dva >:D
Znam da retko skoknu do Kraljeva, Pančeva, Čačka, Sente..., ali im odlazak u Mošon, Telford, Beč... na tri dana nije problem. :zvizduc
Ja za NGK "skoknem" od PA do muzeja i u subotu i u nedelju, a da je takmičenje dvodnevno skoknuo bih triput, pa sam prvi za dvodnevno takmičenje.
Sve bi se završilo u nedelju mnogo ranije, i ko ima duži put pred sobom stigne ipak kući u neko normalno vreme, a Beograđani su kod kuće taman na vreme za nedeljni ručak.

I po meni je najveći problem za posetioce iz unutrašnjosti Srbije, i to zbog besparice za smeštaj .
Opet, ima valjda neka dobra duša koja bi te posetioce, inače dobre prijatelje, udomila na jednu noć? Ili nema? ::)
Bogu fala što sam Lala! :)

PELE

Bio sam sprečen da posetim zadnji NG Kup ali koliko sam video i čuo, zaista je bilo fantastično i mislim da "Oluj" radi sjajan posao i neka se tako nastavi !  :cheers

Takmičenje u trajanju od 2 dana zvuči jako dobro. Pančevcima nije frka da dođu ( meni busem nije nikakav problem, ne vidim zašto bi nekome kolima bilo teško da dođe ). Beograđanima je još manji problem ali što se ostalih gradova po Srbiji tiče, nisam siguran da će to njima biti praktično. Jedino da ostaju po iznajmljenim sobama ili kod prijatelja, jeste dodatni trošak ali nije mnogo.

U svakom slučaju, podržavam !  :cheers

Goran A.

Sad me podsecas na lika iz "Vratice se rode",  onaj sto mnogo "vole" Beogradjane. Kad se manete posmatranja iz licnog ugla, tipa - kad mogu ja, mogu i ostali - mozda bude jasnije. 

Profa

Nisu problem Beograđani, nego mentalitet "20km?!? Jaooo, mrziii meee...". Ali za Mošon i ostalo se ima volje.

Upravo posmatranje iz ličnog, tj. lokalnog ugla, je problem - ako Zigiju, Dragančetu, Binetu, Christianu... nije problem da pređu 300-500-700-900km u jednom smeru, i vraćaju se kućama pred jutro, zašto je Beograđanima problem 20km?
Izvini, ali od sve tvoje priče, upravo deo o Beograđanima najviše upada u oči, "jer bi imalo smisla kada bi takmicenje bilo negde u centralnom delu grada" (citat)

Činjenica, posmatram iz ličnog ugla, izneo sam ličan stav, kao uostalom i ti...

Što se rada subotom tiče, valjda se ne radi tako samo u Beogradu?
Sva ostala takmičenja po Srbiji se održavaju subotom, pa nije problem, mada su neki Beograđani na njima prisutni, a neki nisu...

Goran A.

Nije bas stav, nego recimo zakljucak, vidjenje. A to s mentalitetom, mislim da si otisao predaleko - recimo da ljudi svoje obaveze najcesce ostavljaju za vikend jer nemaju mnogo slobodnog vremena i ne stizu tokom radnih dana. Uostalom zar ti isti Beogradjani ne cine najveci deo posetilaca? Ili se varam?

Sto se tice Mosona, Beca, Brna, ja bih rekao da je u pitanju sadrzaj i ponuda, verovatno tamo ima nesto zbog cega tako rado idu.

dragan_mig31

I kad bi se takmcienje radilo 2 dana.Oni koji nemogu da dodju na 2 dana dodju nedeljom i makete im se ocene tad.I zavrsena prica.Neznam u cemu je problem.Ionako na NG kup dolaze mnogo stranaca koji donose mnogo makete sigurno 50% od samog takmicenja pa to bi bilo olaksavajuca okolnost za organizatore kad bi mogli da ocene bar 50% makete prvi dan a ovi ostali sledeceg dana pa bi se takmicenje moglo zavrsiti u nekom normalnom vremenu.I svi su kuci na vreme.A profa je skroz u pravo sto se tice mosona itd...

Goran A.

Naravno da nije problem, samo diskutujemo. Trazio Caslav, a oni ce svakako odluciti kako im najvise odgovara.

Tamo pise da je ocenjivanje prvog dana a proglasenje drugog.

vuk#75

Ideja o takmicenju koje traje dva dana je skroz interesantna. Pre svega pruza priliku vecem broju ljudi da vidi to takmicenje jer imaju mogucnost odabira dana kada zele da dodju.
Prica oko Beogradjana je smesna, nisam siguran da je covek koji je to rekao imao zelju da postigne ovaj efekat ali je prica totalna glupost. Iz svih delova grada do muzeja mozes kolima stici za 20 minuta, busom za sat vremena. Ocekujete da se takmicenje siri, da stranci dolaze, nasi ljudi iz okolnih drzava a niste spremni da potrosite malo vise svog vremena.
Problem oko smestaja se moze veoma jednostavno resiti ako svi budu zainteresovani, Oluj moze poslati dopis nekom hostelu i traziti da im isti napravi posebnu cenu za smestaj tog datuma za odredjeni broj ljudi i resen je problem.
Najlakse je kritikovati a najteze dati neki konstruktivan predlog

Goran A.

@ vuk#75

A da budes malo precizniji? Ono kao nisi siguran a znas da je glupost... Budi konkretan pa kazi na koga si mislio, koliko da topik a i citava prica ne ode gde ne treba. Imam utisak da nisi procitao bas sve do kraja.

Profa

@AG02: pričamo li o takmičarima ili posetiocima? Posetiocima bi sigurno značilo duže vreme takmičenja, pa mogu da biraju hoće li doći u subotu ili nedelju, a takmičari... pa, grešiš, silno grešiš.
Recimo to ovako - ove godine je bilo više Grka nego takmičara jednog beogradskog kluba, a prvima bi sigurno više značilo da se takmičenje ranije završi, pa da krenu kući, a ne da plaćaju još jedno prenočište ili putuju do jutra... I meni bi, iskreno, više odgovaralo da sve završimo ranije, i da dođem kući i odmorim, a ne sutradan ujutro na posao raskrmeljan...

Ako želimo da takmičenje napreduje i da bude zanimljivo kao Mošon i drugi navedeni, trudimo se iz godine u godinu da obogatimo sadržaj, i stranci nam rado dolaze. Isto kao što smo i mi stranci u gorenavedenim... Mada, vidiš, moguće je da Slovake iz Bratislave mrzi da skoknu do Mošona dvaput, imaju čak 40km... što je manje nego od mene do muzeja.

Uostalom, i ja samo zaključiujem, po onom što godinama viđam na takmičenjima u Srbiji - Beograđani su retki, valjda zbog sadržaja koji ta takmičenja nude.