Desantni camac tip E, Japan, 1/72, samogradnja

Previous topic - Next topic

Goran A.

Radovi poceli, nastavice se i veceras. Vrlo zanimljivo plovilo veoma niskog gaza i velike nosivosti sto je za posledicu imalo duzinu od preko 19 metara. Namenjen je prevozu ljudstva i opreme na rekama, estuarima i mocvarnom zemljistu.

Goran A.

Dno korita, pregrade i deo krmenog nadgradjaj su gotovi, za danas dosta. Sledece su daske na patosu.

Dejan68

Koji materijal koristiš?  Vidim da je drvo (koja vrsta)?  :think

Sandman

Još jedna egzotika od tebe u samogradnji ;)

Meni deluje kao da je ovo od balze?

Goran A.

Balza a za dno sam koristio neki furnir jer sam balzu potrosio. Ubedljivo najbolje drvo za modelare, mada se struktura drveta nece videti osim na daskama patosa. Neverovatno je sta sve moze od balze da se napravi a i danas se koristi u najmodernijim letelicama, konkretno u rezervoarima za gorivo.

A da jeste egzotika - jeste i to zbog pogona. Filozofija japanskih desantnih camaca je drugacija od americke, pogotovo kod ovog tipa. Zato ce i biti zanimljiv mada ne verujem da ce publici biti nesto posebno interesantan.

More ovo bi moglo i po našim barama i adama.

rodeo

Gorane, postavi neki plan, po cemu ga radis? Sto bi plasticari rekli sastavnicu.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Goran A.

Kad pocne da lici na sebe bice par fotki a planovi - pa to se cuva bre, nije letak pa da se deli okolo. Nisi se druzio sa brodomodelarima?   ;D

rodeo

Daj jedan deo ili losiju rezoluciju, ili fotografiju u krajnjem slucaju.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Goran A.

Evo brodskog poda, nije onaj sa stovarista vec od neke azijske trske. Pramac dobio kosinu, to se sad mozda ne vidi ali je ima. Ostalo je par dscanih ograda oko motora i nazovi oklop na pramcu koji stiti oficire i spolja moze da se gituje.

Goran A.

@ Rodeo

Salim se, veoma oskudno po pitanju podataka, bar ga ja nisam nasao na internetu osim na jednom sajtu. Postoji jedna fotografija i crtez u planu i iz profila. Napravicu ono sto moze da se zakljuci sa obe stvari. Crtez se ne poklapa sa fotografijom jer se vidi da na fotografiji brod ima pregradu vise i siri pregradak.

Goran A.

Stigao novi materijal pa kaze da je krmeni deo bio otvoren, to je jedino sto sam morao da promenim.

Warhawk

Na crtežu mi deluje kao i da je krmeni deo zakošen  ???
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Goran A.

Taj na crtezu jeste, medjutim, bilo je par varijanti - sa duzim pramcem, sa zakosenom krmom, manjim motorom.

Ovaj koji radim je sa kracim pramcem i sa otvorenim, ravnim i blago zakosenim zadnjim delom krme. Kako rekoh gore stigao novi materijal, sad nema dileme. 

Goran A.

Boja je legla, patos promenjen i par sanduka u pocetnoj fazi.