T-55A VRSK Lika

Previous topic - Next topic

Oklop123

Pozdrav
Konacno sam zavrsio ovu maketu
o Tamiyinom uklapanju ne moram ni da pricam
dekali su bar meni bili uzas
razvlacili se stapali
i brate mnogo malo prostora izmedju brojeva
ovaj tenk je bio u 9. motorizovanoj brigadi koja je bila stacionirana u Medackom dzepu tacnije u Metku
Tenk sa imenom Alf iliti Brmble iliti Mrgan(svojevrsni naziv Metkovcana za tenkove) kako su ga cesto zvali, sa serijskim brojem 19662
kasnije je tenk gumiran

;D

ova dva nosaca buradi sam namerno prakticno iscupao jer je jednom prilikom u zurbi alf sleteo sa puta jer su komande otkazale
a prilikom izvlacenja ga je sastavio crni tenk i odbio ih
kritike
naravno dobrodosle :)
Top inace nije bio iskrivljen
slike su bile u pitanju

Lykos

Sto ti se ta cev pokrivila?

Oklop123

flanker

Ovako je dobar, ali ti cev ide u levo u odnosu na osu kupole. Bar tako deluje na prvoj slici.
Kad slikaš tim aparatom upali još koje svetlo, biće bolje.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Oklop123

Mislim da je cisto takva slika
Gledao sam bas kad sam stavljao brojeve
Cini mi se da je prava

Nemsy_29

Cev je dobrano kriva, nije do fotografije. Ovako super izgleda

Oklop123

Quote from: Nemsy_29 on 11-02-2017, 10:50:44
Cev je dobrano kriva, nije do fotografije. Ovako super izgleda
Će' ispravimo
Hehe :)

shone

Odličan.
Samo sa takvim vederingom treba da bude na adekvatnoj podlozi, sa terenom gde će još bolje da izgleda.
1 : 35

Oklop123

Quote from: shone on 12-02-2017, 15:10:42
Odličan.
Samo sa takvim vederingom treba da bude na adekvatnoj podlozi, sa terenom gde će još bolje da izgleda.
Rov je u izgradnji
:)

zivorad

Po meni previše prljanja i ostarivanja, za 45 godina nisam video ovako odrtavljen  tenk u aktivnoj službi - čak ni u VRSK , ne mogu da nadjem slike dotičnog tenka na net-u pa me baš interesuje odakle ti da je bio ovakav ,daj postavi neku sliku ako imaš...
Onače rad i trud za svaku pohvalu .  :bravo :bravo :bravo

Oklop123

Quote from: zivorad on 13-02-2017, 09:33:07
Po meni previše prljanja i ostarivanja, za 45 godina nisam video ovako odrtavljen  tenk u aktivnoj službi - čak ni u VRSK , ne mogu da nadjem slike dotičnog tenka na net-u pa me baš interesuje odakle ti da je bio ovakav ,daj postavi neku sliku ako imaš...
Onače rad i trud za svaku pohvalu .  :bravo :bravo :bravo
Slike ovog tenka necete naci jer nikad nisu postavljene njegove slike
Cale mi kaze da je bilo i gorih
Inace
Trebao je biti i gori posto je tenk imao izliv nafte
Pa je goreo u jednom trenutku
Pa je ludoscu posade spasen
Tako da je od garezi bio malo crn po otvorima

Ovde je jos bio i relativno cist

guster

Svi su bili prilicno izakani, jos vise u Krajini nego u Bosni, nije tu bilo ni pranja ni odrzavanja, a i upravljalo se u razlicitim raspolozenjima pa pomenuto uletanje u kanal, cukanje i samozapaljivanje i nije bilo tako retka pojava   :deadhorse.
Nego, imas li fotke jos nekih sa tog ratista, vise me interesuju oni sa Ljubova,  bilo je zanimljivih kreacija i naziva pojedinih masina.

Oklop123

Quote from: guster on 13-02-2017, 10:37:43
Svi su bili prilicno izakani, jos vise u Krajini nego u Bosni, nije tu bilo ni pranja ni odrzavanja, a i upravljalo se u razlicitim raspolozenjima pa pomenuto uletanje u kanal, cukanje i samozapaljivanje i nije bilo tako retka pojava   :deadhorse.
Nego, imas li fotke jos nekih sa tog ratista, vise me interesuju oni sa Ljubova,  bilo je zanimljivih kreacija i naziva pojedinih masina.
Bilo
Medjutim djed sa labudicom krenuo za Vukovar i ostao mu album
Bilo je preko 100 slika
Tenkova
Gumiranih
Svih koju si bili
Jedan je imao rupu od ose na prednjoj ploci
Bilo ih je sa Koridora sa Ljubova odakle god
Medjutim
Ode sve to u zaborav

guster

Steta, koliko znam, bilo je mnogo zanimljivih natpisa i unikatno "sredjenih" masina

Oklop123

Quote from: guster on 13-02-2017, 11:39:41
Steta, koliko znam, bilo je mnogo zanimljivih natpisa i unikatno "sredjenih" masina
Prica cale bas
Kaze da se desavalo da su u njegovoj ceti  zatrpavali zemljom izmedju guma
Da su ih pokusavali zastiti na svakakve nacine
Kao i modifikovali