Albatros DIII Eduard 1/48

Previous topic - Next topic

®Evolutionary

Sjajna maketa!  :super

Bas mi se svidja kako si uradio platnene povrsine. Mozes li malo detaljnije objasniti kako si farbao i ostarevao krilo?
Pozdrav od Šekija
--------------------

zamorano

Impresivno... Pridružujem se pitanju za platno, jel' to neki filter-wash, airbrush ili četkica? Čini se da je bilo donekle maskirano ali nije baš očigledno - kao što i ne treba da bude :). Stvarno izgleda kao platno, urađeno sa osećajem a ne po šablonu.

Pozdrav!

Wishmaster

Hvala drugovi  :cheers

Ovako izgleda trenutno, uslikao sam mobitelom iz ruke cisto da se vidi. Slike su presvjetle, prethodne su mnogo realnije. Ali cisto da se vidi. Malo sam prezauzet - posao me ubi :D I sam avion ce biti pod laganim snijegom kad sve bude gotovo. 

Krila to jest platno sam radio na nacin - prvo sam radio osnovnu boju (sail od mr hobbyja) pa sam onda trakicama od 1mm maskirao svako ispupcenje rebro, preko toga sam radio blagi transparentni prelaz (alkohol i kapljica crne). Nakon toga samo uradio wash i brisao ga toalet papirom u smjeru kako bi vjetar isao preko krila. I to je to :)

Sto se tice spoja trupa i ostalih gresaka - jos se borim sa amaterskim greskama i sakupljanjem strpljenja za sto precizniji rad :)

milan78

Nije moj fah ali mi se bas svidja.Taj spoj cini se ko spoj panela a ne teska greska.Sad ne znam doticni avion ali nije se valjda od supljeg debla pravio trup...
Instagram-Peacockscaleworx

Wishmaster

Hvala :) Greska je 100%. Raden je iz panela drvenih, a to gore bi trebala biti dva panela iza kokpita prema repu a ne cetiiri kako se sada cini :) Ali ja kad sam pripremao avion, cinilo mi se da sam ga prilicno ismirglao i da ce biti ok. Medutim daljnjim radom sve je bilo naglasenije. Al to je danak neiskustvu i nestrpljenju. Nemam izgovora iskreno to je to :D Ali postoji mogucnost da to snijeg zamaskira!!!! Vidjecemo

Wishmaster

Uradio sam ljestvice i malu klupicu na koju je naslonjen zadnji dio. Jos sajle i jos malo snijega na kraju i to bi trebalo biti to.