Takmičenje u Čačku

Previous topic - Next topic

Зоран 1962

Pozdrav svim kolegama maketarima.
Obaveštavamo vas da će se takmičenje u organizaciji Maketarskog kluba Čačak, održati 16.septembra  u Domu Kulture Čačak.
Satnica je uobičajena, prijem maketa do 12 časova. Nakon toga sudijsko ocenjivanje i u 17 časova proglašenje pobednika po kategorijama. Detaljnije na FB stranici Maketarski klub Čačak.
Svim maketarima želimo dobrodošlicu.

Зоран 1962

Quote from: Zoran B 62 on 07-09-2017, 22:49:01
Pozdrav svim kolegama maketarima.
Obaveštavamo vas da će se takmičenje u organizaciji Maketarskog kluba Čačak, održati 16.septembra  u Domu Kulture Čačak.
Satnica je uobičajena, prijem maketa do 12 časova. Nakon toga sudijsko ocenjivanje i u 17 časova proglašenje pobednika po kategorijama. Detaljnije na FB stranici Maketarski klub Čačak.
Ove godine se uvodi Specijalna kategorija "Jugoslavija 1945-1992 godine,vazduhoplovi"
Svim maketarima želimo dobrodošlicu.

nesha

I tako beše takmičenje i skup maketara u Čačku. Takmičenje bilo,  skup baš i ne. Par ljudi iz Kraljeva, par iz Pančeva, 1 (jedan!) iz Beograda, par iz Makedonije (ako sam koga izostavio, izvinjavam se).
Sad razmišljam -imamo vremena da odemo u razne mošone, zagrebe, ljubljane i da ne nabrajam, gde potrošimo brdo para što na put, smeštaj,  hranu, o maketama da ne govorim, al nije nam zanimljivo da odemo do bliskog nam i gostoljubivog Čačka,  gde te dočekaju raširenih ruku i otvorenog srca i ne naplaćuju svaki osmeh, nego te pozovu u kuću da prenoćiš, pa sutra polako da kreneš, kad poželiš.
Jaučemo nad propasti maketarstva u nas, a šta činimo da ga oživimo?
Takmičenja i skupovi privlače ljude, a ne inkognito putovanja po svetu.
Ajmo malo prst na čelo.
(ovo su moje 3 pare, ko se ne slaže, njemu na dušu...)

A ja se najlepše koliko mogu zahvaljujem našim domaćinima, na zaista velikom trudu koji uvek ulože da se osetimo dobrodošlim i da ponovo poželimo da se vidimo.

Lykos

Neso,
Necu da prozivam ljude sto nisu dosli u Cacak,ali ne zaboravi da se u Moson,Bratislave i ostale inostrane destinacije ide uglavnom zbog kupovine maketa i propratnog materijala kog nazalost nema kod nas,a uz to vide se stotine novih radova.

nesha

Nikoga ne prozivam ni ja. Ovo je hobi i svako odlučuje za sebe.
Sav materijal je dostupan preko interneta po povoljnim cenama, a činjenica da slike na netu ne mogu da zamene viđenje makete uživo.
A nemam ništa ni protiv odlazaka na inostrana takmičenja. Ali to ne sprečava da se posete i domaća.
Nemam nameru da se svađam...

slavco 83

Konecno da nadjem malo vremena,posle jucerasnjeg putovanja do Cacak i nazad za Skoplje. Kao i prosle godine, takmicenje odlicno organizovano, ali bas odlicno u svakom pogledu. Fina atmosfera,par nove prijatelje maketare, odlican rostilj, dobra lokacija takmicenja, izuzetno gostoprimljive ljudine.Sada, broj takmicarskih maketa je takav kakav je.Budite sigurni da vi(ljude iz MK Cacak)  niste povod za mali odziv maketara iz ostale klubove. Jos jednom puno hvala i cestitke za ljude i osvojenim medaljama, pa vidimo se. u Kraljevo, Sofija, Pancevo, Solun, Skoplje.

drug stari

Dođoh, videh, uživah.
Ove tri reči bi trebalo da predstavljaju rezime jučerašnjeg druženja, koje su nam omogućili domaćini iz m.k. Čačak.
Obrazložiću:
Dođoh-tako blizu, a tako daleko. Par sati puta i nepunih 1000 dinara za isti.
Videh-videh meni drage ljude, obići čaršiju. Jednostavno, nema cenu.
Uživah-s´ godinama sam naučio uživati u raznim stvarima, a šta čovek više poželeti može od ovakvog dana?
Rezime bi otprilike trebao da glasi: Dočekani smo kao najrođeniji, i osećali se kao članovi porodice. Jednom rečju, domaćinska atmosfera.
E, pa dragi domaćini, hvala na svemu. 

nesha