Eduard 1/48 Albatros D.V

Previous topic - Next topic

Profa

Ovu maketu sam započeo još oktobra, ali sam čekao da vidim kako će da ispadne kritični "drveni" deo pre no što je postavim...
Sadržaj kutije, kao i obično:

Sve je tu, sem, naravno, vetrobrana >:( Pa majku mu, Eduarde, tol'ke nepotrebne maske pakujete, a ne možete jednu pišljivu foliju...

U kutiji su dekali za 4 aviona, ali meni totalno nezanimljivi - umesto toga, iskoristio sam dekale dobijene uz Kagero knjigu "Richthofen's eleven" i radiću Manfredovog 4693/17.

Unutrašnjost završena za veče:

Spojene polutke trupa, ošmirglano reda radi:

N slojeva Hu103:

Uljana burnt umbra preko, pa dve nedelje sušenja:
Bogu fala što sam Lala! :)

Goran A.

Sikativ na bazi mangana, koji se dodaje uljanoj slikarskoj boji, skracuje susenje na 10-12 sati. Onaj na olovnoj bazi ne bih koristio.

Pedja

Profooo, jel ovo 72 ili 48?

Profa

Peđa, u pravu si, ja po navici ;) ... Popravio sam u naslovu teme

Pedja

To mi reci, daj da malo trgujemo sa nekim dekalima za moj nezapočeti isti ovaj u Revell kutiji. To ćemo privatno, inače ovo drvo na trupu,...težak domaći zadatak. :god :god

Miroslav Š.

Imam je i ja u Revelovom pakovanju takođe bez vetrobrana :think Eduard ga baš zeza.
Opet profina stolarija...baš zahtevan zadatak što kaže Pedja. Probaćemo a računamo i na instrukcije :super
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Profa

Jednom moram da vam pokažem, drvo je neverovatno jednostavno za izvesti, uz samo malo pažnje i dobru četkicu...

Elem, dok sam čekao da se trup osuši, patio sam se sa lozenge dekalima i trakama... Nisam slikao sve korake smornog postupka, ovde je gotovo:

Sledila je graugrun (Hu31) na metalnim panelima, a potom i crvena (Hu174):

U međuvremenu sam zalepio donje krilo na trup, i sad radim na detaljima pre dizanja sprata...

Pedja

Fantastično! Da li je neko,nekada probao da farba "lotzenge" kamuflažu? Ja ramišljam ali nisamni sam siguran u ono što mislim. :cry

Goran A.

Jeste, Paja Jovanovic na Staakenu.

Pedja

Quote from: AG02 on 11-03-2018, 11:48:30
Jeste, Paja Jovanovic na Staakenu.

Meni više liči na originalni Pikasov rad, :cry