XI Novogodišnji Kup

Previous topic - Next topic

mcaslav

Sudije na XI Novogodišnjem Kupu su:

Darko Mladenović
Nenad Blagojević
Zoran Jakovljević
Miroslav Šljivić
Dragan Veljković
Aleksandra Cvetanovski
Marko Miladinović
Đorđe Latovljević

Makete za revijalnu nagradu koju dodeljuju M-Hobby i Zvezda ocenjuju:

Milan Micevski
Dejan Milić
Dejan Šarenac
Vladimir Marković

Dobrodošli na Kup, nemojte zaboraviti da registrujete makete na vreme: http://poso.dyndns.org/oluj/

:cheers

Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

Pegi

Aha , fala lepo na odgovoru.

zaki

Gde ima mesta za slobodno parkiranje, ja sam već jednom popio kaznu komunalne policije za parkiranje na zelenoj površini.
>:(

SASA

Malo dalje prema aerodromu ima parking.Jeftinije je nego kazna.

Scale District

Javio mi se Radek, dolazi definitivno, nije mi jos uvek odgovorio da li ce biti oba dana tu, nadam se da hoce.

komoras

Pitanje za organizatore:

Kakva je procedura za makete u izložbenom delu? Da li i njih treba prijaviti ili se samo donesu i postave na izložbeni sto bez ikakve dokumentacije?
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

yogi

Drugari jel može Karayin e-mail ???
U srcu Bosna,u glavi fosna !!!! :)

Scale District

Evo ga mail karaya@karaya.pl  :cheers

mcaslav

Quote from: komoras on 12-12-2018, 15:46:56
Pitanje za organizatore:

Kakva je procedura za makete u izložbenom delu? Da li i njih treba prijaviti ili se samo donesu i postave na izložbeni sto bez ikakve dokumentacije?

Odlično pitanje!

Makete na izložbenom delu treba prijaviti. Elektronska registracija ima posebnu kategoriju za tu namenu: IZL.
Na registraciji u subotu se za makete na izložbi dobijaju papiri koji idu ispod makete i reversi, kao i za takmičarske makete. Na ovim papirima stoji i ime autora.

Elektronska registracija maketa na izložbi nam omogućava da na vreme planiramo zauzeće prostora na stolovima i kasniju statističku obradu i analizu podataka.

:cheers
Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

airbamby

Quote from: zaki on 12-12-2018, 12:18:46
Gde ima mesta za slobodno parkiranje, ja sam već jednom popio kaznu komunalne policije za parkiranje na zelenoj površini.
>:(

Besplatan parking je ispred Muzeja u slucaju nedostatka mesta ovde se nalazi i šema sa mogućim parkinzima

http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Scale District

Radek mi se ponovo javio na mail i potvrdio da ce biti oba dana na takmicenju.

Smrki

Quote from: Scale District on 14-12-2018, 14:53:36
Radek mi se ponovo javio na mail i potvrdio da ce biti oba dana na takmicenju.

Uh dobro je! Inace cuo sam da bi u slucaju da Radek ne dodje i Kup bio otkazan :D
S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

SASA

Ne bi bio otkazan,ali lepo je imati jos nekoga ko moze da ponudi nesto po normalnim cenama.

Pedja

Znači, nastavlja se saga "hoće li Karaya doći"... doći će, doći.. ako ne za ovaj onda za sledeći NG Kup...  :super :hahaha :deadhorse
No, porudžbine su sigurne, arhivira ih...

Dušan ModelkitsBG

Pozdrav svima.Ove godine sam prvi put ucestvovao u takmicarskom delu,realno od svojih radova nisam ocekivao neke plasmane.Ali veoma sam razocaran dodelom nagrada.Ne znam po kom osnovu se one dodeljuju i ocenjuju ali danas sem juniora i par pojedinaca u seniorima nije uspeo da se dobro plasira ni jedan domaci maketar.Sve nagrade su dodeljivanje strancima.Nemam ja nista protiv,ali jednostavno nije realno.Time se ugrozava opstanak maketarstva u Srbiji.Ako nasim ljudima ne date vetar u ledja ko ce onda? Svi odlicno znamo gde zivimo i za kakve plate radimo ako uopste radimo i sada dodje neko sa maketom od 200 eura i ladno uzme nagradu sto je priznacete nerealno.Drugo kapiram ja ta druzenja i prijateljstva medjusobna ali opet nije ok pozvati nekog da uvelica ovu ceremoniju i dodeliti mu sve nagrade.Svi momci koji su dosli su dobili nagradu ali bukvalno.Nije mi jasno zasto onda ne postoji posebna kategorija za njih ako vec zelite da nekog ispostujete ili jednostavno da budu u izlozbebom delu.Jer ja sam siguran da nasi ljudi kada odu preko na neko takmicenje ne pokupe sve nagrade.Drugo ako je vec takva stvar i ne postoje kompetentni ljudi za ocenjivanje nekih kategorija onda ih dovedite ili dajte ucesnicima medjusobno da glasaju ili posetiocima i tako ce donkele biti fer takmicenje.I na kraju veoma ne fer mogu slobodno reci sramotna odluka da se Bakstonu sa originalnom replikom Autobusa iz filma Ko to tamo peva ne dodeli barem trece mesto.U moru izmisljenij trecih mesta gde su negde po cak 4 takmicara delila 3,2 i 1 mesto vi ovakvom radu ne dodelite bar 3.mesto za trud!!! Razocarenje veliko kako sa moje strane tako i od strane drugih ljudi koji su komentarisali rad kao i samog Bakstona.Ovim ste dali do znanja da je maketarstvo u Srbiji umrlo jer ako ovakvom radu ,rucnom radu ne dati ni pohvalnicu onda nema sta drugi takmicari da traze tu i da uopste dodju ponovo.Posle ovakve blamaze zasto bi se Bakston pojavljivao vise na ovom takmicenju???.Pojedini stranci su dobijali u 10 kategorija. Po 10 nagrada,a za ovaj rad nije imalo mesta stvarno je smesno i tuzno.I posle zasto nema nasih ljudi da dolaze i da se bave ovim hobijem,da se takmice.... kada ih ovakvim postupcima obeshrabrujete i nipodastavate njihove radove.Mislim da treba postojati neka savest neki princip onog forsirajmo domace,a ne da dodje neki lik i u 10 kategorija njemu date 10 nagrada pa ma koliko ti radovi bili dobri ttebali ste malo domace maketare da forsirate a imali je zaista fenomenalnih radova.Ali opet vama na cast .pozdrav do sledece godine mozda