revell ghost pirate ship 1/72

Previous topic - Next topic

meloras

Kupljen u dexiku danas,cena 1450din.

Svi delovi su crne boje,detalji su lepo odradjeni.flasha nema nego na par sitnih mesta.Maketa je jako jednostavna za sklapanje,relativno je mala za jednu 72ku.
Dekala nema vec se dobiju nalepnice koje naravno svetle u mraku.

Na uputstvu nema seme za bojenje jer farbanje nije predvidjeno.U kitiji se pored delova dobiju i krs cetkica i "night color" kojom maketa treba da se premaze.Obzirom da je to fluorescentna "krema" maketa ce svetletiu mraku izvesno vreme.Ipak ja cu se potruditi da ovaj brodic ofarbam ovako http://www2.gpmd.com/image/r/rmxs0386.jpg .Razmisljao sam da ga tek onda premazem ovim svetlecim cudom ali experiment je pokazao da ostaju sitni tackasti tragovi tamo gde se premaze nocnom bojom.Zivi bili pa videli sta ce ispasti.

Na kutiji stoji skill3,ali bih joj dao skill2 obzirom na jednostavnost sklapanja.

Sandman

super shto si ovo uzeo - ova maketa se retko vidja kod nas u prodaji, i pravo je chudo shto sam je inache skoro video u Dexyju ;)

inache sad si drugi chlan MK koji poseduje ovu maketu pa me zivo zanima kako ce izgledati dve verzije ovog jedrenjaka ;)

onaj link gore mi prijavljuje da je slika forbidden!?  ::)

shto se tiche "fosforne" farbe, batalida ovaj jedrenjak farbash svetlecom bojom - uzmi ofarbaj njome one bonus avionchice na Reganu da se zna shta se dobija kao bonus u kutiji :D ili uzmi napravi Tomcata u 72ci sa Jolly Rogers oznakama pa ga premazi ovom "fosfornom" bojom ;)  >:D :D :D

meloras

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMPL6

probaj sad ovaj link za slikicu.

Ja cu iskreno probati da moj uradim kao sto je gore na slici (linku).Necu ga fosforisati,stekacu tu bocicu za moje wargame modele  >:D >:D >:D
A za tomcata u 72ci moze ali opet moram da farbam ceo avion pa mazem ovom bojom.Inace imam bas taj tomcat sa jolly rogers oznakama.

Sandman

@meloras
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMPL6
probaj sad ovaj link za slikicu.

radi ovaj link - mnooooogo bolje izgleda shema farbanja na ovoj slici nego da bude jednobojan pa premazan fosfor bojom ;) pogotovo mi se svidja ovaj matirani izgled crne boje na koritu!

Quote from: Brodski mali on 29-08-2007, 00:11:48
Quote from: Sandman on 28-08-2007, 17:47:04
inache sad si drugi chlan MK koji poseduje ovu maketu pa me zivo zanima kako ce izgledati dve verzije ovog jedrenjaka ;)

A ko je prvi clan? 0:)

;) :-*

Ja ga nisam ofarbala jer zbog stetnosti fosforne boje hocu prvo da napravim za njega akvarijum (sacekace neka bolja vremena  :()

kolike su na kraju dimenzije Ghost shipa kad se sklopi? Duzina x shirina x visina?
zovi kad reshish da pravish akvarijum... mislim da mi je ostalo silikonskog lepka od onomad kad sam pravio akvarijum za Peterbilta ;)

jedva chekam da oboje zavrshite ove makete pa da ih uporedimo u galeriji ;)

a hocu da ga ofarbam bas u tu boju jer 1. mislim da ce ispasti zanimljivo, 2. po definiciji se nanosi cetkicom ( ;D) 3. boja inace ne treba da se nanese ravnomerno pa ce to biti jos jedna prilika za opustenciju i uzivanciju u radu na maketi  :)

a jel imash predstavu koliko se te boje na kraju potroshi za ovaj jedrenjak?
tj. jel bi trebalo da ode sva boja ili.... ?

mozda ova boja ako preostane moze da se iskoristi kao neki zanimljivi efekat na nekim drugim maketama - naravno koje ce ce stajati pod staklenim zvonom, ako je zaista boja shtetna po okolinu zbog fosfora koji sadrzi  :-\

pozz,
S.

meloras

Velicina broda je 21,6 u duzinu i 21,7 u visinu.Meni se malko dopalo na slikama na kutiji kako su ga uradili sa fosforom,ali cu ipak radije da improvizujem i uradim normalan brod.