Dinosaurusi

Previous topic - Next topic

milten

Evo jedne mini-diorame sa dinosaurima. Mislim da ovako nesto ovde jos nije vidjeno ;D
Tamiya 1/35 Velociraptors.

A tu je i novi projekat ;D BUUUUU  >:D

MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Kerber

Hehe, Djole, Djole...nisi normalan, bre  ;D
Pa, jos ces i muve i buve da pravis?!?

Salim se.
Ovoga ovde jos nije bilo, ako izuzmemo zmajeve i razne "ale"....
Lepo deluju, iako su mi nepoznati ovi prastanovnici majcice Zemlje. Pretpostavljam da je T-Rex, dva puta veci od ovih skakavaca (jel oni bese jurili one jadnike u filmu "Park iz doba Jure", ili su to bili alosaurusi? 8)

milten

Quote from: Kerber on 22-09-2007, 02:51:13
Hehe, Djole, Djole...nisi normalan, bre  ;D
Pa, jos ces i muve i buve da pravis?!?

Hahahaha medico je jednom hteo da mi kupi Airfixovog balegara  ;D

Quote from: Kerber on 22-09-2007, 02:51:13
Salim se.
Ovoga ovde jos nije bilo, ako izuzmemo zmajeve i razne "ale"....
Lepo deluju, iako su mi nepoznati ovi prastanovnici majcice Zemlje. Pretpostavljam da je T-Rex, dva puta veci od ovih skakavaca (jel oni bese jurili one jadnike u filmu "Park iz doba Jure", ili su to bili alosaurusi? 8)

Jeste T-Rex i ovi skakavci su se sreli u jednom delu Parka iz doba Jure i maltretirali ljude  ;D Ovi su bili dugacki 2-3 metra a T-Rex je rastao do 15 metara.

Sandman

Ohoooo...  :o

bravo Djole!!! bash si nas osvezio sa ovim "domacim zivotinjama" iz doba Jure ;) :D

mislim da ih i Airfix pravi (kao i neke ptice savremenog sveta), tako da ako negde naletish i na to probaj ;)

a HEller radi insekte ;) Bubamara mi se svidja  0:) a u Moshonu je onaj lik shto je prodavao Gunze za 70 dindzi pokushavao da mi proda Mrava Hellerovog - imao ih chitav shtek.. ipak sam se reshio na Academy Dragonfly u 72 i josh par Academy 144ki  8) >:D :D

inache, ovo je kategortija gde je malo teze proceniti da li si potrefio pravu boju za njihov izgled... ;)
sva sreca pa mozesh sebi da dash mashti na volju i da ne razmishljash da li si upotrebio Medium ili Dark Grey ili RLM ovaj ili onaj, da li je to pravilno po FS standardu ili po RAL-u, i koje cesh dekale da lepish preko kojih ;) :D

bravo josh jednom, daj nam slike u radu na T-Rexu!!! on mi je omiljena zverka iz doba dinosaurusa.. ipak je prema njemu trebalo izraziti respekt ;)

pozz,
S.

Aki

bas je zanimljiva ova diorama,i jako lepo uradjena 0:)

tripko

pazi da te neki negricne malo, super su pravo osvezenje
sledeci put nemoj da zaboravis da ostavi i otiske stopala
po pesku ;D

Srdjan

Wooooow Velocyraptors, moji omiljeni dinosaurusi  ::)  ::) ::)  ::)  ::)

Vrhunska ideja da ovo uradis ;D

Negooo... jesi li ti siguran da je bas ova boja, po svim knjigama koje sam ja procitao, a ima ih...  ;D bili su neka varijanta braon i zelene  ???

Quote from: Sandman on 22-09-2007, 10:17:04

a HEller radi insekte ;) Bubamara mi se svidja  0:) a u Moshonu je onaj lik shto je prodavao Gunze za 70 dindzi pokushavao da mi proda Mrava Hellerovog - imao ih chitav shtek.. ipak sam se reshio na Academy Dragonfly u 72 i josh par Academy 144ki  8) >:D :D

Cudi me da nisi uzeo mrava u 144, posto ionako sa tim tvojim avioncicima i tenkicima pravis microcosmos  >:D  >:D  >:D

;D

Dada

QuoteEvo jedne mini-diorame sa dinosaurima. Mislim da ovako nesto ovde jos nije vidjeno

Vidi me.. I'm happy

Svaka chast, ovo je superiska

razoxx

E imam neke praistorijske biljke i warhammera pa ako ti treba a ti ih slobodno uzmi...evo ti jedna da vidis na postolju za neki svemirski brod koji sam davno radio

ugovorac

Nece da pravi muve i buve jer ih nema.Al zato ima buba svabe,kolko se secam.Cekaju red da se urade.

Sandman

Quote from: ugovorac on 22-09-2007, 21:36:04
Nece da pravi muve i buve jer ih nema.

ko kaze da nema muva?? :D :D :D

dodushe ovo nisu bash makete, ali muva moze da prodje u 1/1 ...mrav je nekih 5/1 ;)

milten

Hvala Hvala Hvala Hvala svima na podrsci. Ovaj maketarski pravac je izgleda mnogima interesantan. :o
Da krenemo sa odgovorima:

Quote from: ugovorac on 22-09-2007, 21:36:04
Nece da pravi muve i buve jer ih nema.Al zato ima buba svabe,kolko se secam.Cekaju red da se urade.

Joco odakle ti ideja da imam maketu bubasvabe ??? hahahhahha  ;D
Imam jednu gumenu koju koristim da plasim ljude 0:)

Quote from: razoxx on 22-09-2007, 15:54:20
E imam neke praistorijske biljke i warhammera pa ako ti treba a ti ih slobodno uzmi...evo ti jedna da vidis na postolju za neki svemirski brod koji sam davno radio

Zahvaljujem na ponudi. Zainteresovan sam za praistorijske biljke. Mozda hoces neku menjazu? Da se cujemo preko PM-a.

Quote from: Helloween on 22-09-2007, 11:02:27
Wooooow Velocyraptors, moji omiljeni dinosaurusi  ::)  ::) ::)  ::)  ::)
Vrhunska ideja da ovo uradis ;D
Negooo... jesi li ti siguran da je bas ova boja, po svim knjigama koje sam ja procitao, a ima ih...  ;D bili su neka varijanta braon i zelene  ???

Na kutiji su date tri varijante, zavisno od podrucja gde su ziveli, evo skena
.

Najlakse mi je bilo da napravim pescanu podlogu sto bi otprilike bila varijanta farbanja u sredini. Biljke nisam imao a trava tada nije postojala.
Posto vec kazes da imas knjige o tome mogao bi da mi pomognes.
Ako imas crteze T-rexa u boji, znacilo bi mi da ih vidim posto nisam siguran kako da ga farbam. Dakle ako ih imas dali mozes da ih skeniras?
Ako neko zna neki zanimljiv link na ovu temu, bicu mu zahvalan.

Quote from: tripko on 22-09-2007, 10:39:42
pazi da te neki negricne malo, super su pravo osvezenje
sledeci put nemoj da zaboravis da ostavi i otiske stopala
po pesku ;D

Dobro si primetio. ;)
To sam pokusao da uradim u pesku dok se jos susio, pa mi nije bas uspelo.  :(
Pa mi je palo na pamet da ih iscrtam na pesku nekim lakom, sto cu verovatno i da uradim.
Quote from: Dr Raptor on 22-09-2007, 11:28:55
QuoteEvo jedne mini-diorame sa dinosaurima. Mislim da ovako nesto ovde jos nije vidjeno

Vidi me.. I'm happy
Svaka chast, ovo je superiska

Hvala, hvala.. i jos jednom svim ostalima na podrsci 0:)

Srdjan

Quote from: milten on 22-09-2007, 23:04:47

Posto vec kazes da imas knjige o tome mogao bi da mi pomognes.
Ako imas crteze T-rexa u boji, znacilo bi mi da ih vidim posto nisam siguran kako da ga farbam. Dakle ako ih imas dali mozes da ih skeniras?
Ako neko zna neki zanimljiv link na ovu temu, bicu mu zahvalan.

Nazalost ja nemam ni jednu od tih knjiga..  :-\ Samo sam ih procitao dosta, ali to sam sve uzimao od svoje bivse, tako da sad mrka kapa  :)

Verovatno ima po netu da se najde sve sto ti treba

milanco

Ovo bas nesvakodasnje Djole hvala za slike  :D
Da li su ti stigli kodovi od coca cole kao sto sam obecao ;)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

milten

Nasao sam zanimljiv link vezano na zadatu temu Velocyraptor u vecoj razmeri:

http://hsfeatures.com/velociraptorsb_1.htm

i malo losija stranica za T-rexa:

http://www.hyperscale.com/galleries/2001/trexac_1.htm