Desert Storm Part 13- F-4E Phantom II 3rd TFS/3rd TFW/13th AF, Fujimi 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

F-4E kao poslednja lovacka verzija poznatog aviona F-4E Phantom u USAF je svoju "labudovu pesmu" pesmu imao u operaciji Pustinjska oluja 1991. godine dok je F-4G kao SEAD verzija ostao u upotrebi jos 5 godina. 4 aviona F-4E iz 3rdTFs/3rdTFW/13th AF su prebacena iz baze Klark na Filipinima u tursku bazu Indzirlik odakle su leteli na ukupno svega 4 zadatka i to kao pratnja F-16 zaduzena za iracku PVO. Prvobitna ideja je bila da nose po dve GBU10 laserski vodjene bombe, medjutim kako su PaveTeck kontejneri kasnili i stigli tek kad je rat bio zavrsen, na te 4 misije su nosili po 2 CBU87 bombe. Avion koji sam radio kao "flagship" 13 AF je leteo u prvoj od te 4 misije. Po zavrsetku zalivskog rata sva 4 fantoma su ostavljena u AMARC. Maketa je fujimi (svakako ima boljih F-4), boje GUnze i MrPaint, dekali Aeromaster kao i master pito cevi kao i Eduard zoom set za Hasegawu. Posto sedista iz kutije zaista ni na sta ne lice stavio sam sedista Hasegawa makete a od Hasegawe sam takodje uzeo i AN/ARN101 antenu koja je prilicno uoadljiv detalj na F-4E u ovom kasnijem periodu. Posebna zahvalnost kolegama  @zolle za krajeve krila Revell makete i @milan78 za ovaj ometac pod trupom.

Pravi

Fujimi

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Lepotan druze Slobo.Nekad sam imao "weak spot" na mig-21 sad su fantomi preuzeli to mesto.Lep rad! :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

VladimirBrankovic

E, super je rad. Ma ajde, Fudžimijev Fantom je i više nego korektan. Mali broj delova, detalji pristojni, konturno tačan i, što je najvažnije, sklapa se relativno lako. Realno, osim siromašne kabine i nedostatka naoružanja (što je slučaj i sa Hasegavom), ništa mu na fali. Za policu dušu dao, a kao što se može videti iz priloženog, uz malo pažnje i dorade lako se dovede na ozbiljniji nivo.
E sad, što se verzije tiče, više bih voleo da sam video WW mašinu u toj kamuflaži. E varijanta mi nije toliko interesantna za Dezert storm, a da si roknuo grčke ili turske oznake na to farbanje, čini mi se da bi bilo zanimljivije. Svakako, to je subjektivno.
Razmišljao sam o jednoj stvari, imam zamerku na sve tvoje radove, ali to nije tvoja greška već je do proizvoda koji koristiš. Elem, uopšte mi se ne sviđa taj voš. Daje neki čudan efekat, nekako mi deluje granulasto, nešto mi tu ne valja. Opet, moj osećaj, možda nisam u pravu. Moja preporuka je da probaš Amo migov dark braun for grin vijekls (na uljanoj bazi, lepo pokriva a skida se suvim toalet papirom, bez mrljanja i prljanja), ili slikarske uljane boje pa razrediš odorles tinerom, praktično isti efekat kao gore navedeni. Opet, ne zameri na opaski.

willys

Odlično urađena maketa + lep opis istorijata dotičnog primerka  :super

viper

:bravo
Odličan.
Nisam nikad radio Fujimi phantome, ali sam čuo da su im britanski dobri.