MiG-21UM, Trumpeter 1:48

Previous topic - Next topic

chikavili

Ovo je specijalna letelica za mene. MiG-21UM iliti NL-16 ev.br. 16174 je bio prvi vazduhoplov koji sam duzio kada sam poceo da radim kao avio mehanicar na Slatini. Bio mi je i najomiljeniji i smorio sam se kada su mi rekli da ce nakon remonta u Momi ostati u Batajnici u 126. lae
Iz tog razloga mi je bilo jako bitno kako cu ga uraditi.
Trumpeterova maketa nije predvidjena za otvorenu kabinu pa sam napravio srednji ram, sipke za osiguranje obe kabine, unutrasnji deo periskopa i sarke. Pito cev je "Master", mesingana. Premestena venturi cevka na levu stranu ispod kabine.
Takodje, plan mi je bio da ostavim otvoren deo sa elektronikom ispred kabine, ali je na zalost to otpalo s obzirom da su inzenjeri trumpetera malo omasili i unutrasnjost kabine nije u srazmeri sa spoljasnoscu - prednji instrumenti i nisan su postavljeni previse napred i dosta nisko, tako da "ulaze" u prostor elektronike i nema mesta da se napravi zid izmedju. Da sam pre pocetka sklapanja to znao, verovatno bih prepravio malo unutrasnjost kabine kako bih uspeo da uglavim... ali sam kasno skapirao.
Zadovoljan sam kako je ispao na kraju. Licno mislim da sam prednji kraj aviona previse uprljao posto su uglavnom u tom delu bili dosta cisti, ali ne smeta mnogo.

Gentleman_M

Naklon do poda! Bukvalno čarobni štapić i smanjio si pravog 48 puta!

Bravo!!!

Vladimir

Ekstra je,jednog sam i ja radio,ali čeka me još jedan.
Nema lepšeg aviona od 21ce.
Bravo još jednom.
Ф89 НС

najjaci

Bravo cikaVile  :cheers  za mene je ko pravi
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

viper

Svaka čast!  :super

Koja je siva boja?

chikavili

Hvala svima  :super

@viper boja je Vallejo "Pale Blue Grey" (71.046), nju sam koristio i ranije na BIS-u. Sama boja je za nijansu "hladnija" od potrebne, ali nakon farbanja uradim uljani wash celog aviona (miks crne i oker) koji posluzi kao filter i na kraju ispadne boja koja je vrlo slicna originalu... barem po onome sto je u mojoj glavi ;D