Srpski vojnik - Predrag iNenad, 54mm

Previous topic - Next topic

Kokpit

Evo i mene, ovo je izlet u figure, mada se obično bavim maketama, pa kad završim. Izvinjavam se na lošem kvalitetu slika, ovo su prvi mačići, na tu temu. Rađena je skoro, pa ako vas ne mrzi, kritikujte, savetujte. Hvala na tome.

Evo ih sada thumbnailovi, linkovi vode do vecih slika!

r.i.s.t.a.

Daj veće slike!

Zelena boja uniforme ti je ufufuf potpuno promašena. Šta ima na nogama od obuće, ne vidim? Ako su čizme one su bile crne.

Kokpit

Svestan sam da boja nije kakva treba, već je više šumarska. Ideja je bila da Brka (radni naziv) ima čarapke sa vezom i opanke. Što se većih slika tiče, neću moći, ali stiže uskoro i srpski oklopnik, pa ću se potruditi za bolje prikaze.

Pozdrav!

r.i.s.t.a.

Ne znam zašto, ali kada sam prvi put gledao fotografije nije mi se ni na koji način pokazivalo da je u pitanju link ka fotkama većeg formata. Sada to normalno radi.
Imam još jednu dopunu. Kaiš na ovoj uniformi (M1908) je bez pločaste kopče (i bez uprtača, kako si i napravio). Kaiš prethodnog modela uniforme, M1896, bio je sa kopčom i grbom na kopči, ali je bio crne boje i imao je i crne uprtače. nešto nisam viđao kombinaciju tog starijeg modela kaiša i novijeg modela uniforme, pa ne bih eksperimentisao u tom pravcu, čisto da primetim.
Uz ovaj tvoj kaiš (M1908) pak obično ide jedna fišeklija, koja stoji na sredini, a uz stariji model kaiša idu dve nešto manje, kao kod ovog tvog Predraga. Kažem "obično" jer je srpska vojska u vreme balkanskih i na početku Prvog svetskog rata kuburila sa uniformama, obućom i opremom pa su teoretski dozvoljene razne kombinacije.
Što se tiče same primenjene maketarske tehnike, neka se oglase ljudi daleko kompetentniji od mene na tom planu. A ti ne gubi volju za maketarenjem :)

Balder

Figura je jako loseg kvaliteta, ali dobro, ti ne mozes nista protiv toga...

Sto se tice tehnike... Ono sto prvo upada u oci je preterani sjaj figure... Prelakiraj figuru Matt lakom, izgleda jaaako lose zbog toga...

Sama figura nije zavrsena... Mislim da si odradio jedan solidan wash, ali sve zahteva dodatne highlighte... Koza takodje...

Oci su lose... Cak ni ove dve crne tacke nisu simetricne... A da ne pricam sto na ovakvim figurama moras da imas beonjace...

Izvini na malo grubljem odgovoru... Figura sama po sebi nije lose obojena (sem ociju :)), ali izgleda nezavrseno zbog nedostatka highlighta... A ovo sa Matt lakom, nije problem... :)
Pozdrav...

legenda

zanimljiva figura....kao sto ste vec rekli...zelena nije tacna boja..treba biti vise siva....olivkosiva...malo kao SMb na tenkovima ali malo vise sivo i oker unutra

Kokpit

E, ljudi, ne ustežite se, već slobodno  recite šta ne valja. Tapšanje po ramenu nema smisao, već, naprotiv, konstruktivna kritika i predlog za ispravku.

Pozdrav!

Balder

Ja sam ti rekao iskreno :) i od mene to ocekuj, jer smatram da kritika mnogo vise pomaze od pohvale... :)