Mig-21bis mini-diorama

Previous topic - Next topic

djnik

Sledeceg vikenda, tacnije u subotu 19.04 odrzace se Seattle Spring show. Kako bih imao maketu za takmcienje u jos jednoj kategoriji napravio sam malu dioramu sa JRV Migom 21bis. Slike ste vec mogli da vidite na sajtu. Sada sam dodao jos i ZIL cisternu (znam da mozda ne odgovara bas nasima ali pokusao sam da nadjem nesto priblizno-Ameri ovde nece ni znati), uradio sam u samogradnji poklopac usisnika, aparat za gasenje pozara, merdevine kao i rudu za vucu aviona. Ukoliko imate sugestije sta bih jos mogao da dodam za nedelju dana slobodno recite!

oddball

Napokon si je uradio, jedva sam je docekao. Moji komentari su prema tvojim radovima uvek bili u superlativu, tako ni ovog puta nece biti drugaciji. Btw, mislim da sam na nekoj fotki davno video da na Batajnici ima bas ovaj Zil, a nasa vojska ga je sigurno imala (verovatno jos uvek ima) jer sam ga vidjao u kasarni u kojoj sam ja sluzio pre 9 godina iako sam bio KO u artiljeriji.
Eventualno bih dodao jednog, mozda bolje dvojcu mehanicara koji se tu nesto motaju i prckaju oko aviona. Ili da medjusobno razgovaraju. Recimo jedan da bude naslonjen rukom na kamion a drugi da se proteze dok prica sa njim ili slicno. Cisto da ima neko desavanje, ovako mi deluje pomalo napusteno. Eto, to je moj predlog.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

gasha

Druze diorama ti je extra.  Sto se PP aparata tice mogao bi da bude malo tanji. Nemoj ovo da shvatis kao cepidlacenje, znam da je samogradnja nego bas mi deluje balonkasto. Inace cista 10-ka nadam se da ces osvojiti neku nagradu. Ako ih nismo dobili na nebu, dobicemo ih na izlozbi  ;D

Evo ti slike sa Bataje da imas za ubuduce ako budes nesto radio

Profa

Konstrukcija diorame je super samo, kad već pitaš, ima još ponešto da se doradi ;)
Predložio bih ti da detalje PP aparata obojiš po Gashinoj slici (crevo gloss crno, ventil/poklopac sivo ili srebrno). Neka debljine, nek' misle ameri da imamo extra PP zaštitu (ribizla, p... ti m... ;) )
Još jedna stvar - ti ZIL-ovi su se uglavnom vozili po betonu - probaj da skineš blato sa gazne površine točka, tj. da malo drajbrašuješ nekom tamnijom civom ili originalnom bojom gume...
Ne bi falila ni neka devojčica sa psom (mislim, naravno, na figure generalno) da malo začini scenu...
Bogu fala što sam Lala! :)

rodeo

Devojcica sa psom na vojnom aerodromu - hajli anlajkli.

Sto se tice cisterne, razgovarao sam sa gospodinom Bojanom Dimitrijevicem, autorom vise naslova sa temom JNA, JRV... On tvrdi da nije nikada sreo dokumente koji dokazuju postojanje ove cisterne u JNA ali moguce je da je bila jer je dobijeno mnogo razlicitih varijanti (teretna, pvo, centar veze...)

Predlazem da malo posvetlis cisternu, da bude slabiji weathering i da nadjes bolji font za registarske tablice. Inace zakon.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Profa

Quote from: Rodeo Clown on 14-04-2008, 11:48:22
Devojcica sa psom na vojnom aerodromu - hajli anlajkli.

Ma naravno da sam se zezao  ::) (pogledati zagradu)

Goran A.

U cilju unapredjenja tvog dela evo par preporuka. Tacno je da ova cisterna nikada nije koriscena na L-17 BIS. Ako se vec odlocis da je zadrzis onda je moras pozicionirati iza aviona i to pod 90 stepeni. PP moze da prodje kao S-9, ima ih zdepastijih. Pokrivac vetrobrana je u odlicnoj boji ali treba da prati konture vetrobrana i bocnih stakala. Avion mora biti postavljen pod 90 stepeni u odnosu na belu liniju, zato sto mora slobodno da izrula i levo ili desno. Prednji tocak bi morao biti zelen. Nedostaje ti davac napadnog ugla.

djnik

Zahvaljujem se svima na komentarima. Racunajuci na vasu pomoc nedelju dana pre takmicenja sam postavio slike ove diorame. Na osnovu sugestija i komentara napravicu odredjene izmene i dorade.

Zanima me, da li neko ima sliku tablice VJ koju bi mogao da istampam i zalepim na kamion? Ja sam trazio svuda ali sam samo nalazio JNA i VS. Hvala!

Profa

Quote from: djnik on 14-04-2008, 23:19:14
Zanima me, da li neko ima sliku tablice VJ koju bi mogao da istampam i zalepim na kamion? Ja sam trazio svuda ali sam samo nalazio JNA i VS. Hvala!
Probaj da u Photoshopu središ tablicu iz JNA u VJ, nije bilo velike razlike ;)
Ako hoćeš ja ću ti to uraditi (pošalji PM)

misa

Dodaj neku dubokoumnu kerefeku na beton, pa ako te pitaju šta je to - kaži im da kod nas svi aerodromi imaju eksloziv ugrađen u beton, za (hajli anlajkli što reče Clown) slučaj povlačenja.

oddball

hahaha, može da stavi na ćošak svake ploše po jedan mali znak radijacije kako bi ih istripovao da je u stvari svaka ta ploča zapravo poklopac od silosa za ICBM, a da je sam vojni aerodrom zapravo maska  ;D
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!