Airfix 1/72 Tiger I

Previous topic - Next topic

Sandman

evo ga... konachno.... moj prvi tenak  :D

sa levog boka

iz visine malo ;)

od napred...

sa zadnje strane....

detalji zadnjeg dela shasije... reshetke sam malo zagaravio crnim pigmentom....
poklopci su drajbrashovani meshavinom Hu83 i Hu64 (sive)...
sajle na trupu su drajbrashovane gunmetal sa crnom i onda preko toga malo silver

detalji drajbrashinga na prednjem delu tenka...

mitraljez je farban meshavinom gunmetali crne boje!

zagaravio sam crnim pigmentom i auspuhe...

ovde se vidi detalj gde se spajaju krajevi gusenice - poshto su gusenice bile krace od ukupnog obima niza tochkova, morao sam da dodam parche stirena od chashe od jogurta i da ga zalepim super lepkom za gusenice... sve je onda ofarbano u crno pa drajbrashovano tj., zamaskirano braon pigmentom...

isto kao i gore samo sa desne strane tenka!

detalj drajbrasha silver bojom na gusenici...

detalji drajbrashovanih ivica kupole...

kupola sa leve strane...

ovde sam pokushao da simuliram curenje prljavshtine niz kupolu vertikalno.... blago razmazivanje onog braon washa!

kupola sa leve strane....

detalji drajbrashinga na kupoli....

i iz drugog ugla....

i eto narode ... to je to.... nadam se da cu sledeci tenkic malo bolje uraditi... gledacu da nadjem neki sa plastichnim gusenicama...
u svakom sluchaju zahvaljujem se ekipi koja mi je poklonila gusenice sa drugog tigra, a i uopshte svima koji su mi svojim savetimai praktichnim savetima pomogli da savladam ovu (do sada) meni nepoznatu kategoriju maketa! ;)

pozz,
S.

Mixon

Hej super izgleda!
Kako si se na kraju ispetljao sa gusenicama?

Sandman

Quote from: Mixon on 01-11-2006, 22:57:49
Hej super izgleda!
Kako si se na kraju ispetljao sa gusenicama?

skinuli smo sa drugog Tigra ;)  :D

Sijamski_Mrmot

E sad si mu lepo ubio one previse ostre prelaze na sharama i washu, sad mogu da ti kazem da izgleda opasno dobro :)

ajd sad, uzimaj sledecu maketu :) uzmi sad ako vec hoces 72jku nekog revell-a ili nek ti tripko, darko ili suba preporuce nesto :)

nesha

Kapu dole!  :)
Super je ispao! -Ponuda za sestru jos uvek vazi, ne kajem se  ;D
Ja bi licno preporucioStug III ausf G ili neku UM-ovu 34-ku, ima ih lepih
Ne posustaj (ja to navijam, srce mi zaigra kad vidim da se neko zaiteresuje za oklop :D)

Sandman

Quote from: Sijamski_Mrmot on 02-11-2006, 00:17:37
E sad si mu lepo ubio one previse ostre prelaze na sharama i washu, sad mogu da ti kazem da izgleda opasno dobro :)

ajd sad, uzimaj sledecu maketu :) uzmi sad ako vec hoces 72jku nekog revell-a ili nek ti tripko, darko ili suba preporuce nesto :)

'fala, fala  ;) :D

ne znam... mozda neki Revell ili Italeri .. ali MODERAN tenk..
mene nekako za sada vishe privlache moderne mashinerije... (ne samo u oklopu, nego i u avijaciji!)
mada imam i onog Hummera i "dioramu" sa dzipom Willis i kamionchetom i haubicom od Revella od vojnih vozila! isto 1.72...

Sandman

Quote from: nesha on 02-11-2006, 01:27:47
Kapu dole!  :)
Super je ispao! -Ponuda za sestru jos uvek vazi, ne kajem se  ;D

;D :D ;D
a da sklepam ja do nedelje josh koju maketu pa da dobijem sestru tvoju za DZ??  :D :D :D >:D

Ja bi licno preporucioStug III ausf G ili neku UM-ovu 34-ku, ima ih lepih
Ne posustaj (ja to navijam, srce mi zaigra kad vidim da se neko zaiteresuje za oklop :D)

videcu... malo da odmorim sad od maketica... da skupim kreativnu energiju pa ce vidim shta je sledece za workbench ;)
inache, od oklopa i ovjnih vozila me zanimaju samo u 1/72 makete ;)
pa mi vi iskusniji preporuchite neshto ,... ;)

pozz

milanco

mani je super. mnogo lepo izgleda :o 8)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

nesha

Sklepaj ti jos koju maketu, a sestru bi ti u svakom slucaju dao za DZ :D

milanco

ma bolje radi WWII oklop ovi novi tenkovi se i meni svidjaju ali kada ih bolje zagledas mnogo lice, po obliku kupole, nekih izlomljenih ivica ... ovi iz WWII su svojstveni i veoma razliciti 8) ;D
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Sijamski_Mrmot

Quote from: milanco on 03-11-2006, 01:34:18
ma bolje radi WWII oklop ovi novi tenkovi se i meni svidjaju ali kada ih bolje zagledas mnogo lice, po obliku kupole, nekih izlomljenih ivica ... ovi iz WWII su svojstveni i veoma razliciti 8) ;D

I primaju vise blata na sebe  ;D

milanco

pa kad su mnogo korisceniji od ovih danasnjih, izuzev Abramsa i Merkave >:D >:D 8)

Boki

Uradio sam nekih 10-ak tenkova i nijedan nije tako dobar kao ovaj. Mislim da sam malo ljubomoran  ;D (salim se naravno). Svaka cast

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Sandman

Quote from: Boki on 07-11-2006, 02:58:28
Uradio sam nekih 10-ak tenkova i nijedan nije tako dobar kao ovaj. Mislim da sam malo ljubomoran  ;D (salim se naravno). Svaka cast

hvala ;)

milanco

za airsubu ajd okaci i neki tvoj tenak da vidimo 8)