Do335A-1 1/72 Dragon

Previous topic - Next topic

Shakal

Napokon mala pauza od posla i prilika da se nesto uradi po pitanju hobija...  ;D
Danas sam odradio sledece:

U prednji deo aviona sam nagruvao olova koliko je moglo stati. Isto vazi i za prednji deo krila,ali je ipak padao na rep... Morao sam jos da ga nafilujem i uspeo sam tako sto sam iza sedista stavio jos olova kroz rupe na donjem delu krila (tamo gde bi "legao" tocak kad se zatvori)...
Jos samo da malo sredim gitovanje,koje mi bas i ne ide kako sam zamislio,pa farba...

Shakal

Evo i problema:

Naime,plastika je upropastena lepilom kada sam hteo da ubacim jos olova u prednji deo. Nije mi jasno kako je doslo do toga,s' obzirom da je dosta delova lepljeno ovim lepkom (Humbrol poly cement)...  :-\  :-\  :-\
Sad ne znam sta da uradim kako bi ovo doveo u red... Nesto razmisljam da preko toga nabacim kao neku ceradu-posto ce avion ionako biti na pisti (otvoren)... Jel' ima neko neki dobar predlog?

ALEX T

Uzmi foliju od kinder jajeta/ ima dobru teksturu ofarbaj i prebaci-zalepi ga kao ciradu.

Goran A.

Ako si koristio lepak za plastiku i jos stavio puno onda je jasno. Lepak u vecoj kolicini topi plastiku. Ne moze odmah da se osusi zato sto ga ima mnogo i onda topi. Probaj nesto, seckaj pa lepi pa opet gituj, sve moze da se dovede u red.

Shakal

Quote from: ALEX T on 03-12-2008, 19:47:10
Uzmi foliju od kinder jajeta/ ima dobru teksturu ofarbaj i prebaci-zalepi ga kao ciradu.

Zvuci kao dobra ideja...

Quote from: AG02 on 03-12-2008, 23:06:52
Probaj nesto, seckaj pa lepi pa opet gituj, sve moze da se dovede u red.

Mislim da cu ipak odraditi ovu varijantu sa ceradom preko toga...

Gusha

Nemoj da radis ceradu, jer je ona uvek dokaz da pokusavas da prekrijes gresku.Uvek kada ga budes gledao znaces sta mu je i to ce da te nervira.Uzmi i izbusi malo sire rupe burgijom svuda gde je deformacija plastike.Kad se to osusi, jer si mu sa rupama doveo vazduh, (njegov nedostatak za brzo susenje i veca kolicina lepka su doveli do katastrofe), uzmi prekituj sve i lepo ismirglaj.Dobices sve kako treba ako budes strpljiv!

oddball

Поз Шакале, ја се слажем са Гушом. Колико смо сви грешака правили па смо исправљали на крају. Једино ја никако да се опаметим и престанем да купујем Токоове Штурмовике :D Но, ваљда ће и мени доћи једном из дупета у главу ;) Сада један савет: немој да олово фиксираш макетарским лепком јер он топи пластику (тако функционишу). Боље решење би био супер лепак, или што ја користим је Ревелоб макетарски гит. Прво ставим јако мало да позиционирам олово и сачекам да се стврдне. После додам још мало па још мало, и корак по корак добијеш лепо фиксирано олово без деформације пластике. А не мораш ни рупе да бушиш које касније треба да крпиш.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Profa

Maketarski lepak i funkcioniše tako što rastapa plastiku. Zato ga i treba nanositi u malim količinama, da rastopi samo spojeve.
Za sledeći put da znaš - olovo lepo zalij super lepkom! Em dobro drži, em ne jede plastiku ;)
He, vidim oddball me pretek'o sa savetom :D

Evo kako izgleda moj Super-Secret-Project sa kuglicama olova:

Na pitanje šta je na slici (u prvom planu) ne odgovaram, videćete uskoro >:D Ostalo je moja motelska soba i dobro podrezani nokti  ;D
Bogu fala što sam Lala! :)

Shakal

Momci,hvala za savete!  0:)

Izgleda da mi ne preostaje nista drugo nego git u ruke (+ shmirgla) i "vozi Mishko"... :(

misa

Ako si olovo lepio super lepkom, onda može doći do raznoraznih problema. Vidi ovaj link

drakii

Manja kolicina suprlepka Lostite gel nece da osteti plastiku, a zalepice olovo, ja bih od stirenskih olocica i komada nadomestio unusteno, naravno deo bih iskopao da bi to bilo lakse i cistije za rad...., pozdrav, nesrece se uvek desavaju, ne gubi nadu i volju, pogptovo kod tako lepe i dobre makete.

airbamby

Hm a ako ne moras da ubacujes olovo sa te strane sta mislis da iseces tu stranu pa da motor bude otvoren skroz? 0:)
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Shakal

Nakon sve frke sa lepkom i jos koje cim,maketa je bila i u komadima... Nisam slikao nista jer sam se iznervirao toliko da sam je hteo baciti u p.... >:(
Nije ni bitno... Nasao sam vremena (i zivaca) da popravim stetu i nadam se da cu zavrsiti ovaj avion jedanput...

lord sir giga

Radio sam stari Revelov Do335 (bio dvosed sa radarom) i mogu da kazem da je avion koliko cudan toliko i lep. Problem je bio na zadnjem motoru koji nije nikako mogao da nalegne (bila debela plastika).pa sam tu kiksnuo.
Mnogo mi se svidjaju motori. A sto se olova tice ja sam uvek do sada radio sa Model Master lepkom i nisam imao problema da se olovo zalepi za plastiku, vec da se olovo zalepi za olovo e tu jedino pomaze Super lepak (osim ako neces da se kuglice setajupo unutrasnjosti

Shakal

Letelica je premazana sjajnim lakom... Sledi susenje,pa ostatak radova.

U medjuvremenu sam pronasao poklopac zadnjeg motora,tako da cu i njega montirati...   ;D