1/72 Despot Stefan Lazarevic

Previous topic - Next topic

Chinook

Radio sam ga nekoliko dana, figura je od cezarovih krstasa i jedino sto sam prepravio su dizgine. Ako neko ima ideju kako da bolje uradim kosu molio bih za pomoc.

Asurbanipal

са фресака ми се чини да је био више риђи

milten

Bravo, bravo, svidja mi se ideja...
Ko ce da radi figure nasih vitezova i despota ako ih mi ne radimo??!!
U 72-ci i ne moze preterano dobro da se uradi figura zato sto je previse sitna razmera.
Sto se tice kose...
...ako mislis na boju kose, posto je kolega rekao da je despot bio ridj, uradi mu braon ili narandzasti wash ...
tj. razredi boju malo vise i natopljenom cetkicom pipni kosu. Razredjena boja ce popuniti supljine i tu ce se i osusiti.
I dobices efekat mnogo bolji nego sto sada imas na figuri.
Ovo moze da se primeni i na haljine, pancir kosulju... normalno razlicite boje razredjujes.
Mislim da ti je bela malo previse pobegla kada si pokusao oci da mu naslikas.
U 1/72 i ne moras da stavljas belu da bi naslikao oci. Previse je sitna razmera. Dovojna je i crna tacka ili linija.
Jos nesto...
...pomesaj tu crvenu i belu 50:50 recimo... natopi cetkicu i obrisi je o papir. a zatim predji po ivicama i ispupcenjima vise puta. Ako budes strpljiv efekat ce biti fantastican. Mozda bi cak bilo bolje da pomesas oker umesto bele. Ukoliko stavis belu za posvetljavanje crvena haljina ce dobiti roze nijansu. Ako stavis oker, zadrzaces crvenu nijansu.
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Chinook

Hvala na savetima. Kosu sam odradio washom sa nekom braonkastom i izgleda mnogo bolje,oci sam mu stanjio, kaparason kao i tuniku despota sam odradio sa crvenom i oker(jel se to zove vedering).Safron sam takodje doradio posto sam primetio neke mrlje. Po fresci Stefan izgleda da jeste ridj ali sam gotovo siguran da sam negde procitao da je bio plav pa za sad neka ostane ovako. Jos jednom hvala na savetima.

milten

Vedering je postupak kojim se trudis da prikazes na maketi uticaj vremena (kise, sunca itd...)
Vedering je obicno vezan za vozila i avione...
Na figurama mozes da radis vedering na stitovima i oruzju...

RILE-NS

Quote from: Chinook on 07-12-2008, 15:50:26
Hvala na savetima. Kosu sam odradio washom sa nekom braonkastom i izgleda mnogo bolje,oci sam mu stanjio, kaparason kao i tuniku despota sam odradio sa crvenom i oker(jel se to zove vedering).Safron sam takodje doradio posto sam primetio neke mrlje. Po fresci Stefan izgleda da jeste ridj ali sam gotovo siguran da sam negde procitao da je bio plav pa za sad neka ostane ovako. Jos jednom hvala na savetima.
To se zove drybrush ili tehnika "suve" cetke.

Kisobran

A zanima me od cega si je napravio?
od kog materijala?

Hawkeye

'Уживај младићу за младости своје!'

Messerschmitt

milten

Quote from: Kisobran on 09-12-2008, 20:58:26
A zanima me od cega si je napravio?
od kog materijala?

AMAN!!! Pise gore da ga je napravio od krstasa...
To znaci da je  uzeo gotovu figuru od plastike i malo je preparavio.

Messerschmitt

E заборавих да приупитам нешто...

од чега је трава?како си је радио?јел куповна?

ево сличица,можда помогне неком,само што је из маште... ;)