Revell Messerschmitt 262 A-1a -1/72

Previous topic - Next topic

sezan

Poznata maketa,solidnog kvaliteta,dobri dekali,odlicna panelizacija,dosta detalja i jedina zamerka je staklo kokpita, koje je slabo prozirno i lose izliveno, sa puno viskova po ivicama!Sve u svemu zadovoljan sam i mislim da ce ispasti fina maketica!Pozdrav!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Profa

Razbušiti, tj. potpuno skinuti unutrašnjost stajnog trapa tako da se odole vidi kadica kabine, vakumirati kabinu ili nabaviti ispravno oblikovanu... :-\
Ima tu posla za više od "smućkaj pa prospi"...
Bogu fala što sam Lala! :)

Kerber

Posla ima, gitovanja po spojevima i vise nego za ocekivati, ali, za te pare, sasvim solidna maketa. I jos najtacnija po obliku i gabaritima u '72.
Jos ne videh maketu bez mana, pa tako i ova...pati od puno nedostataka, ali moze da se nacini takmicarska maketa.
Ne daj da te ovo pomete u izgradnji...Samo napred !

Warhawk

Meni je uvek bilo neshvatljivo zašto su pravili sav taj fini detalj u unutrašnjosti, koji se potpuno prekrije kad zalepiš krilo... van svake pameti...
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

drakii

Kerber je bio brzi, a i Papa bear , uradi je vredi truda, radi je pazljivo, trup je vrlo chesto svinut i izvitoperen, pogotovu ako je u svetlo sivoj plastici, tamnije sivo odliveni su bolji u tom smislu, kao i zeleni, pakovanje izvidjacke verzije, kabina je u pocetku bila savrseno jasno odlivena i sa svim ramovima, ali su i tu zeznuli,stavi je na trup, pokazace se prelom mimoaerodinamicnog profila, resava se seckanjem na mestu otvaranja, finim pirotonom ili josh bolje zamenom,, ima kitovanja, pogotovu jedna od gondola , narochito na izlaznoj strani, topove, tj otvore treba produbiti, otvore glavnog trapa prokopati, pazi i sa delom ispod nosa jer kadicu nosnog tochka treba doraditi da ne povuche jednu stranu kod leplenja, ispod repa je stanjena plastika za lepljenje, trazi i manje lepka i kitovanje, ako sve ovo prevazidjesh, maketa moze i na takmichenje, trenutno najboljha osnova u 1:72, Academy ima neoprostivo promashen presek profila krila, jako uochljivo kod trupa.....   :fly  pozdrav