Plastyk Jak-1/1m 1/72

Previous topic - Next topic

oddball

Добар дан добри људи, ево један blast from the past! Ја сам се нешто бунио на Токо али мислим да ћу на крају плакати за њим. Врсни Пољаци направише овог Јака пре много година и на крају дошао је у моје руке. Кутија стандардна за то време од врхунског индустријског картона али са лепим сликама. И изненађујуће очувана. Додуше, у то време се све правило да траје. Ево пар фоткица:

У пакету се добију три рама од којих је један прозиран. Леђни део који иде уз комплет је такође прозиран али и детаљисан на месту где треба да остане прозиран после фарбања. Нећете приметити детаље стајног трапа и точкова јер их ни нема, као ни на задњем. Спољни детаљи су у позитиву и биће мало теже за рад, нарочито мени који волим онај други. Али споља ми се чини да је лепо детаљисано једино је питање колико су и тачни. Како се нису прославили ни са кабином радићу је скоро целу у самоградњи, као и унутрашњост стајног трапа. Само ми нису јасне оне рупе на трупу испод репних вертикалаца, претпостављам да то нема везе са мозгом и да их треба попунити.

Ово је део саставнице чисто да покажем како је замишљено да се ради прва врзија овог авиона. Ја ћу радити верзију 1м, а ако будем елео да радим прву серијску купићу макету од другог произвођача.

О декалима нећу ништа рећи ионако иду други.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Kerber

Raritet jeste, slabo mu je staklo, usisnik pod nosem....los odlivak, ali, moze da se "dotera u vinkli"....
Pogledaj ovaj link, samo Sovietsko VVS....

http://vvs.hobbyvista.com/Modeling/index.php?_abcmode=view&_abcsort_field=0&_abcsort_type=ASC&_abcpage_size=40&_abcp=7

Za ranu verziju, sa dignutim, "razorback" ledjima, uzmi bolje Amodel...