1/24 VW hipi surf komby

Previous topic - Next topic

medico

druzja, evo nesto malo drugacije .... maketa je hasegawa u 1/24, uradjena je na poklon jednom sjajnom druskanu koji je strastveni kajter , zamislio sam da bude kombinacija indian-hipi-surf tema.
Kvalitet fotki nije bash sjajan ali sikano je u 'terenskim' uslovima .
Maketa se odlicno ukpala u nema mnogo delova , to mi je bilo bitno jer mi je naglasak bio na decalima . decali ...stara prica papatango decal papir i digitalna stampa , nesto sam crtao u Corelu , neki su gotovi clip artovi Corela a nesto su jpeg slicice , kvalitet stampe je besprekoran, najbolji do sada i sto je najbolje.... radnja se nalazi u Obrenovcu  :mjetal
decale sam lepio dan i po  :o ponegde sam koristio Mr.marksoftner  ali je vecina odlicno legla i bez njega

Messerschmitt

Вау,одлична макета!Стварно феноменално изгледа!Чиста десетка...

СВАКА ЧАСТ!!! :drunk

Sandman

sjajna ideja Aco... ;)

Hipi pokret je jedna od tema koju vidish pred ochima kad se ugleda ovaj kombi! :)

nisam ni znao da si se bacio na njega ... kad sm bili kod tebe skoro, josh je bio u delovima!  :o

kakvo ti je iskustvo sa softenerima na Papatango dekal papiru? tj reakcija na film?

juche sam bash radio neshto sa njima, i moram priznati da Microscale Set&Sol rade posao za vecinu ravnih povrshina, mada sam na par mesta morao da upotrebim i Gunze Mark Softener...

primetio sam da je glavni problem ako se dekal papir seche skalpelom - film dobija iskrzane ivice malo, a ako se secka makazicama deluje bolje tj. softener lakshe istopi ivice filma oko dekala...  :-\

kako si inache radio sjaj karoserije? neki poseban lak ili future/pronto + poliranje...?

sve u svemu sjajan rad i pravo osvezenje za forum i sekciju automoto ;) BRAVO! :cheers

razoxx

extraa

jos fali par hipika na LSD-u

ubermagog

Odlično urađeno, samo fali surf daska u samogradnji!
Jel ispod dekala farbana bela?

PS. prilična je besmislica spojiti hipi, surfere i ZASTAVU KONFEDERACIJE - ko da se stavi krst i petokraka na isti spomenik. To ti je minus.

medico

Quote from: razoxx on 18-03-2009, 10:38:42
jos fali par hipika na LSD-u
ko o chemu baba o ustipcima  ;D

@ ubermagog  ....definitivno se slazem, nebih to spajao da maketa nije isla na poklon ! Stos je u tome da ima dosta internih fora a neke od sliicica pa i zastava 'sinova Luizijane' ima specijalno znacenje !
da, bila je predvidjena kajt daska ali jedva sam i ovo stigao da uradim na vreme ....zavrsio 1/2 sata  pred polazak, a i jos nekoliko fora je otpalo , ispod zastave je farbana bela a ispod ostalih decala Lepljen je beli decal

@ Sandman ....mark softnet dobro radi posao a i ne nagriza stampu ! Farba-  sprej ...zbog odgovarajuce nijanse , kupljan u 'uradi sam' na polizi 'defektne' robe , istekao rok, sa nalepnicom da je proizvod vracen i uz chudno gledanje prodavca da ga ipak kupujem  :D ipak je odradio posao savrseno u 2 takna sloja bez poliranja i lakiranja !

ubermagog

onda je umesto daske možda prikladniji jedan kanu, bendžo i 'very rusty look' ;)

PS. bez obzira na tu zastavu, ovakav kombi ipak nema teorije provozati kroz Lujzijanu ili Alabamu i ostati u jednom komadu (potražiti specijal BBC serijala 'Top Gear' od pre par godina ;))

iguanac

Sve je super sem konfederacijske yavese...
ali svakako osveyavajuca tema!
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

Boki

Prelepo. Fantastično odrađeno.
Ima dosta kontradiktornih simbola (osim zastave, Pirati i natpis Peace :D ).
Kao kada Pvt. Joker nosi znak mira na šlemu. Sviđa mi se :) .

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

milanco

Vrlo mastovito i odlican rad svaka cast :)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

sezan

Sto je dooobaaaar!Jesu ovo gore otvori za dim? ;D
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

ALEX T

Odlicna ideja i pravo osvezenje.
Rad i kvalitet ocekivan od tebe.
Pozdrav

Dada

Good work maaaaaan! Wanna smokeeee maaaaan? Peace maaaan :) Odusevio si me sa ovim :)
Bravo doco :)

DAK

cool  ;)

.................................

ja, inace, vozim bubu i clan sam jednog beogradskog buba kluba i jako volim sve sto ima veze sa air cooled VW i jako bi voleo i ja da sklopim jedan (ili dva  :)  VW Samba Bus. verovatno bih radio rust, takozvani "rat" look po uzoru na moju bubu  :D

gde mogu da kupim ovu maketu i da li ima mozda neka buba?

znam za CMK, Italeri i Tamiya VW Type 82E i type 87 u 1:35 (opcija, naravno, Africki korpus  ;) al' ne znam kako da dodjem do njih....

mozda moze neko da pomogne?

medico

istu ovu maketu hasegawa-e u 1/24 je needavno prepakovao revell , takodje u 1/24 Bubu radi Tamyja i to sam sastavio  0:)
a ako zelis da siris temu onda naravno u istoj razmeri i Hasegawin Kubelwagen kao blizi rodjak bube