JagdPanther

Previous topic - Next topic

Momcha

Zavrseno sinoc.Odnosno sigurno cu ovih dana jos nesto da dofarbam ali  to je to.
Maketa je radjena principom color modulacija.Na maketi su upotrebljene 4 nijanse zelene,4 nijanse
zute i 2 nijanse braon.Chiping je radjen cetkicom (Mig DVD vol.2 metod).Sircene sam pravio od
stirena.Maketa je Revell odnosno stari dragon/gunze,i mogu vam reci da je jako dobra.
Tenk treba da pretsavlja vozilo pri kraju rata,pa je zato i malo sareniji  ;D
I da naravno,bice i neka diorama  :naughty

Sandman

lepo mu chuche ove ogrebotine po "suknjicama" ;)

gasha

Gomila detalja koja zaokuplja paznju. Kofa, lanci, granata, kanta... Samo cekam da se pokrene.
Ako mozes da mi odas tajnu, da li si pravio lance i ako jesi kako? Mnogo su dobri.

Momcha

Hvala  :D Lanci su kupljeni na metar  ;D u Mosonu.Ja mislim da je 1m oko 2 evra.Vredi

tripko

Necu da te hvali nego cu da te kritikujem ;D
Nesto mi ova redhull sumljiva.
Mozda zbog svetla koliko primecujem slikao si napolju?
Slikaj sa dve lampe i stavi neki sivi hamer kao pozadinu.
Levi dekal nije bas nesto srecno legao.
Ona caura nazad si suguran da je u boji metala a ne u nekoj drugoj boji.
A da taman sam hteo da te kritijujem sto nisi koristio pigmente za blato
a setih se da ih nemas, stoga pigmete nabavi.
I ne svidja mi se ta zuta sa strane na kosim plocama podseca me na revellovu 16cu,
dok na suknjicama je ok. 
Ovaj zuti periskop mi mnogo bode oci oboji ga u crno kao i onaj drugi.

Chiping je dobar. :mjetal

Momcha

Za periskom si u pravu.Obojicu ga u crno.Redhull je ta boja.U pitanju je revell boja (ne znam broj)ali kad odem do radionice
znacu.Zuta,finalni sloj je isti i na sircenima i na telu,s`tim sto sircene nisam prao burn sienom uljanom a telo tenka jesam.
Zato je i tamnija.Inace u pitanju je Tamiya xf60.Dekal broja je mnogo lose lego (Italeri).Jedino sam kod starih Italeri dekala naso
broj koji mi odgovara.Pigmenti..............sledeci Moson :)
P.S. i da slikano na terasi.

aca

Se ovo sto rekose ljudi ja videh ali neznam kako si napravio one dve rupe na zutoj suknjici od metka molim te otkri mi tajnu  :cry

lukic

Bravo :bravo svaka ti cast

Momcha

@Aca: rupice sam pravio malom burgijom.Kada probusis rupu,uzmes spicasti skalpel,vrh gurnes u rupu i napravis krug oko nje.
Samo koliko da skone povrsinsku plastiku oko rupe,kako bi dobio efekat ulubljenog gvozdja.

Trutek

Super ti je ispao...osim onog sto su vec napomenuli nemam primjedbi...imam i ja jednog takvoga pa si me bas zainteresirao da i ja pocnem svoga raditi...you devil :cry :cry :cry

medico

dekal definitivno bode ochi , jos malo pa da ih izbije  :D , osnovna crvena ili ti  redhull je malo chudna i tu se slazem sa tripkom , sem toga nemam nekih zamerki , sve pohvale ! chipping a'la MIG je zahtevan ali ma karaju izgleda odlicno !

ubermagog

al ste se uvatili za tu crvenu, c,c,c,c..... dobra je, ako tenk predstavlja skrpljeni iz '45 onda im je sigurno nijansa šetala od crvene do braon  :caooo

za dekal je stvarno šteta, na oba broja je mnogo veliki 'silvering'  :-\

Maketa je inače odlično ispala, svi efekti su sjajni, posebno su mi dobri točkovi!!!
Što nisi provukao sve fotografije kroz Photoshop i njegove "autocontrast" i "autocolor" alate, sve bi bile odlične jer je bela pozadina!

PS. ima malo detalja koje bi trebalo bolje da definišeš, da bi bio baš realan - recimo čime je fiksiran rezervni točak ne izgleda da je ušrafljen a ni zavezan, ručka kofe bi bila bolja od neke žice da bude tanja ovako deluje previše masivna, zar čaure ne bi trebalo da su neke mesingane boje?

JUNKERS

Uf jako je lep bravo. :bravo

Momcha

Evo sad pogledah "crvenu".U pitanju je Revell 37 koji se kod Valleja vodi kao saddle red a kod humrola kao brick red,sto mu
u principu dodje skoro isto,ako ne i ista nijansa kao redhull.Redhull koja je vidjena kod Tamiye vise vuce na rust red sto je opet ok,
ali meni se svidja i ova  ;D
Sto otvara diskusiju i da li je zelana bas ta bila kod nemaca koju maketari danas koriste,braon,zuta... pandorina kutija  :)

dragos

Jako lepa maketa.