F-86F JRV 11005

Previous topic - Next topic

sezan

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

PELE

Smirglom naravno!  ;D

Prvo od 1500 da "ubijem" neke grube tragove koji su ostali na nekim teze pristupacnim mestima za smirglu, a kasnije granulacijom od 2000... Negde sam kao lud pritiskao dok sam gitovao super lepkom, pa su ostali krateri od smirgle, tako da sam to popunio gitom i sad je sve ok.

Pozz

PELE

Pozz...

Prajmovao sam maketu ponovo da vidim da li ima nekih vecih gresaka i prijatno se iznenadio...nema!  ;D Ali i dalje onaj spoj polutki trupa kod motora mi predstavlja problem, jer se vidi spoj (da li lepak nije dobro uhvatio, pojma nemam ???)... ne znam kako to da resim. Ima li neko predlog?

mutayu

PELE

Pa izgleda da cu morati da uzmem MM-ov, posto sam pokusao sa Revell-ovim i nece, a ni super lepak u gelu ne pomaze...

Kerber

Eh, ako je doslo do "utonuca plastike", tj, da se rubovi na spoju polutki malo povuku ka unutrasnjosti...samo jos gita pomaze - da se izravnaju...ili da se rasturi na pola pa onda necim (cackalicama npr) da razmaknes... samo lepak nece pomoci.

voja

Stavi ram iznad svece i razvuci plastiku na debljinu oko 0,5-0,7mm (neka ti minica za patent olovku posluzi kao orijentir).
Zalepi u kanal izmedju polutki trupa i ostavi da se dobro osusi pa zali sa gitom. Finu smirglu u ruke i . . . Dalje valjda znas.

.

PELE

Hvala svima na savetima!

Evo pokusao sam sinoc nesto da uradim...

::)

Ne pitajte kako sam napravio ovu rupcagu ;D, po prvi put sam topio ram od delova i nanosio na plastiku. ;D Nozicem sam rasirio pukotinu, nalio dosta lepka i stavio stipaljku da drzi 12h. Videcu sta sam uradio kada budem ismirglao...

Pozz

Nemsy_29

Lele lele ko da se malo igrao sa Boforsom  :hahaha
Shala...Uzmi git i resavaj to  :cheers

voja

Po izgledu rupe rekao bih da si plastiku topio direktno na maketu.
Pa ne tako.

.

dusko

Quote from: PELE on 12-09-2009, 20:30:14
Super lepak pod vodom? Ne znam, nisam probao... ;D

Ne mogu sa vodenom smirglom, jer je ona finija, a za super lepak treba grublja, pogotovo sto nanesem podebeo sloj...

Pozz
postoji vodena smirgla granulacije 240 pa na vise samo budi oprezan 240 je jako gruba za maketu pa potrazi nesto finije.

PELE

Pozz

Isekao sam maketu na pola, jer planiram da napravim motor u samogradnji...

Sinoc sam napravio "rebro" na prednjem delu makete, takodje sam poceo da pravim motor, "prsten" i poklopac motora...

Drugo rebro na drugom delu makete cu napraviti sledece nedelje...

Ovo su za sada grubi radovi, moram da popunim neke pukotine.

Toliko za sada.

djos & filip

Bice tu posla, ali isplatice se   ;)

Samo napred  :cheers

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

PELE

Nadam se da ce se isplatiti.  :)

Sinoc sam 95% zavrsio kokpit, ostaje samo da dodam neke zicice na HUD-u i na poklopcu kabine (rucke)...

Postoji mogucnost da stavim pilota u kokpit, ali razmislicu...

Toliko za sada.

Pozz

Sandman

ako si vec presekao maketu na pola i predstavljash avion na zameni/odrzavanju motora, onda je suvishno da stavish pilota u kokpit ;)

bolje ubaci neke mehanichare kako se motaju oko zadnjeg dela aviona i napravi mini dioramu :)