Diorama "Đe ba zapelo"

Previous topic - Next topic

Zokinho

jedino mi se taj naziv diorame vrteo u glavi....

eto i gotovo je. Ispravljene greske sa pogresno zalepljenim gusenicama na kupoli, malo sredjena i ovaj bocni branik i pokusao da uskladim boje koliko sam mogao sa revellovim bojama...

ps:maketa revell Tiger II ausf. B  1/72

toliko od moje prve diorame....
komentari pozeljni  :caooo

Suhoj

Naziv je zakon :mjetal :lol :cheers
Inace, ok sto si popravio te stvari, jedino mislim da je malo previse blata ipak tu :D
Inace za prvu dioramu, moze da prodje, vezbaj jos, i bice sve bolje i bolje, to je sigurno!
Pozz

ubermagog

Nije ti ovo diorama, ovo je "tenk na postolju" - dodaj neku figuru i vozilo, napravi scenu ili "priču" da bi bila diorama ... Postoje 'pravila' po kojima se nešto nazove dioramom.

Zelene i braon mrlje su originalna kamuflaža i nalaze se ispod bele privremene zimske boje ali i ispod dodatnog alata, sajli, oznaka i sl.

Trebalo je i da promeniš broj na tenku jer si konkretan istorijski tenk (314 'Anneliese') postavio u izmišljenu neistorijsku scenu. Trebalo je da eventualno uradiš npr. primerak 413 ukoliko nisi imao drugih dekala za kombinaciju.

Dodaj malo bele tj. snega po tom blatu i nekoliko vojnika koji se motaju okolo, bolje će da izgleda.

Zokinho

pa dobro eto nov sam u ovome i slabo se razumem kako se definise diorama ,kako vignjeta i tenk na postolju...  imao sam i 413 dekale ali oni su po sastavnici za drugu semu bojanja.

A sad za sneg to bas nemam ideju kako uraditi???  :o   

Gde su onda tacno delovali ovi tenkovi ? posto kazes da je neistorijska scena...  :think

tripko

Posto si nov evo jednog saveta kojeg cak i ja koristim posle visegodisnjeg maketarstva a to je
uvek gledam razne sajtove forume galerije recenzije reference jednom recju informacije kako je
neko nesto uradio pre mene. I to pokusam da primenim u svojoj verziju na maketi ili diorami itd.
Jel maketarsvo nije samo uradjena maketa nego i brdo drugih stvari koji ce ti pomoci da svoj
model uradis sto bolje i realni.
Tako i sneg, da si malo pogledao cak i nas forum nasao bih da se sneg pravi od sode bikarbone
vode i drvofixa, uzasno jednostavno ali daje dobar efekat. E sad pored tog snega mozes neko
slupano vozilo da stoji sa strane neko drvo, bure ili sta vec imas. Jel veliku igru imaju i sitni detalji.

JUNKERS

Goran A.

Kupi onaj čajna sneg u spreju, naprskaj i malo utabaj. Za pocetnika je to dovoljno a lako se skida ako ti se ne dopadne. Mozes cak i tragove gusenica da napravis.

lord sir giga

A si ga ukasio kao prasence ;D
stavi neku tarabu sa obe strane ili nesto slicno, ispade da je tenk u blatu ostavljen.
Daj bre masti na volju, sto vec rekose imas slika referenci raznih diorama. P
a se nadji negde i odradi posao kako valja

SLAYER

Odlicno za pocetak! :super
A o nazivu da ne govorim! :lol :hahaha

Zokinho

evo uz par vasih saveta doradio sam dioramu tj. nabacio malo snega .Inace prvi put sam radio ovu tehniku sa sodom - bikarbonom.

Sijamski_Mrmot

elem, posto si moje textove koristio :) sad na kraju i ja malo da se ukljucim :)  :naughty

1. Nadam se da se neces uvrediti na sve sto napisem, ipak se na kritikama uci  :rtfm
2. Sad sa snegom izgleda mnogo bolje ali... (uvek ima neko "ali"  :doh)
3. Pratio sam od pocetka ali posto gledam sa mobilnog telefona tesko mi je bilo da komentarisem :)
4. Surcene si ispravio na savet (nikako ne odpadaju iz jednog dela) ali svejedno su mi nerealni, trebao si total sa sklonis sa scene npr prva dva, veoma, veoma cesto se desavalo da oni otpadnu i da se tenak tera i bez njih... bas sad da su svi otpali istovremeno tu... mozda, od neke jace eksplozije ali onda bi se razleteli okolo...
5. Suba je u pravu za tenak, pogresno razdoblje... http://www.achtungpanzer.com/ za korisne informacije o nemackim tenkicima :) google takodje uvek pomaze :)
6. Nisi najbolje procitao moje clanke :) Da sad ne trazim po tekstovima... ukratko: Vinjeta: manja scena samo sa figurama, jednim vecim ili par manjih vozila gde tlo ne dotice vise od 3 figure, Diorama sve ostalo :)
7. uz ovaj tenak si dobio par lepih figurica ukoliko me secanje ne vara... udri po farbanju pa iste nakaci okolo...
8. velicina podloge! da ne trazim opet po mojim tekstovima :) moras malo popuniti okolinu posto ti je ovako, jednostavno, podloga prevelika i prazna.
9. uzmes parce kudelje (moze da posluzi i starija cetka za moleraj npr) i odseces dlake, od toga napravis "zbunice trave", izbusis male rupice i super lepkom "posadis" travu i ofarbas
- primer

Nadam se da se sad nisi uplasio  :think potencijal postoji :) ovo nekoliko sitnica mozes lako da ispravis, stavis jedan lep natpis pa lepo sve to doneses u decembru u BG na takmicenje :)

nema tu  :cry :cry :cry vec samo  :bravo

Pozdrav
:violin

Zokinho

hehe naravno da nema  :cry  ,  hvala na kritikama. Videcu da dodam jos te trave ,a verovatno cu i skloniti ta prva 2 surcena... Sto se tice figurica nisam ih dobio uz ovaj tenk ali uz jedan drugi ih imam pa cu mozda dodati. Nisam bas hteo da dodajem figurice jer i ne znam bas da ih farbam posto nijednu nisam ni radio pa sam se bojao da ne zeznem celu maketu..

u BG dolazim sigurno...  ;)

pekar

Za sad koliko sam video imam zamerku a to su da odmah skineš gusenice sa kupole . Mogao si da staviš i po neko kamenje da ubije monotoniju oko tenka . Ali gusenice skidaj.
IL-76

Zokinho

zasto mislis da treba da ih skinem ? :think

Sijamski_Mrmot

Mozda je mislio jer su malko podebele a i sneg se uplasio pa nije smeo da pada jedino na njih?  :super

Salim se, paaaa, ako je tenak napusten i ako su imali vremena, sigurno bi pokupili "rezervne delove" za neki drugi... ima tu poente :)

Ah da... ne znam da li je u tom clanku za sneg po kojem si radio to spomenuto, OBAVEZNO prelakiraj tj preprskaj celu scenu posto, ako ostavis nezasticeno, racunaj da ti sneg pokupi prasinu + pozuti za jedno godinu dana...

Pozzzz
Mirko