"Pocetak Kraja"

Previous topic - Next topic

Momcha

Evo jos jedne upravo zavrsene diorame.U pitanju je stara Tamiy-ina maketa  King Tigra.U Mosonu nisam mogao da odolim jeftinim Edvardovim setovima zimmerita,pa rekoh sebi daj da preradim staru maketu.Radjen je akrilinim Tamiya/Model Master bojama.Sminkan pigmentima I Tamiya sminkom.Pojedine delove tenka(one naglasene)sam radio Vallejo bojama.ISU 122 je Dragonova maketa.Po prvi put sam isprobao tehnike chipinga soli I laka za kosu.Hteo sam obe tehnike da isprobam istovremeno I mogu vam reci da sam sa obe zadovoljan.S`tim sto bih naglasio,bar po mom misljenu,da se so ipak koristi kada zelite da naglasite male povrsine koje su se izgulile.Lak za kosu vec ide za vece povrsine.Figure su Tamiya,Miniart,Tristar,Verlinden.Trava na diorami je u ranijim postovima pominjana a kupljena je u cvecari kao imitacije iste.Bandera mi za sada pretsavlja problem jer nema verodostojnu texturu(po mom ukusu),tako da cu morati nesto da smislim,valjda :) .Pravljena je od cevcice iz Meka.Ima na diorami jos par sitnica da se odradi ali mogu vec da kazem da je zavrsena

Svi komentari su dobrodosli.

Iwtcha

menestenasli

Sve je odlicno, samo mi se cini da je trava malo prevelika (kao i za panzer II u Rusiji).

aca

Moj jedini komentar je svaka cast. :super

Zokinho

ubermagog

Odlično!
Pozdravljam i dalje upotrebu red prajmera na ovakvim 'kasnim' nemačkim maketama  :caooo
Super mi je ispao i kontrast starog i istrošenog rusa koji je prešao dalek put, i relativno svežeg nemca - možda bi bolji naziv diorame bio "Proleće u Nemačkoj"  ;D

Možda bi trebao da izbaciš te Panzerfauste, ili bar da umesto dva da staviš samo prazne cevčice. Realno gledano ovi bi ih siguno odma ispalili pa se predali posle  :)
Takođe bi možda mogao da uradiš još sljuštene boje na komandirskoj kupolici pošto je to prajmer i nema boje, pa se možda više trošio  :)

dragos

Lepo,lepo.Gde je konkretno primenjen chiping sa solju,ljustenje bele boje na ISU-122?Figura Rusa koji skace sa voila je pakleno dobra.Ivinjavam se,ne radi mi poslednje slovo engleskog alfabeta...

ALEX T

Boki

Odlično izgleda. Rus baš izgleda kao da je prošao sito i rešeto, a Nemac još nije ni ofarban "kako treba". Odlično. :bravo
Blato izgleda fenomenalno. Takođe, mnogo mi se sviđa ljuštenje boje na ISU.
Samo da dodam da se slažem sa Subom. Nakako mi ovi Panzerfaust-i bodu oči. :think

Interesantno je da niko ne drži oružje upereno u nemce koji se predaju. :)
U svakom slučaju, odlično si uklopio položaj figura.

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Momcha

Hvala na komentarima.Panzerfauste cu ipak da izbacim (da ne unose zabubu  >:D ).Trava je po mom misljenju ok.
jer sam je sisao.Mislim da je istocna Prusija kao i Rusija sa malo drugacijom vegetacijom nego li sto kad nas raste.
Na mnogim slikama se vidi da he trava poprilicno visoka.Ako i kod nas prosetate malo sumama i livadama koje nisu
u svakodnevnom kontaktu sa covekom,iznenadicete se koliko trava moze velika da bude.

Bartsimpson

Sandman

dobro izgleda scena...

moram da pohvalim i kvalitet fotki - i osvetljenje i kolorit su ti lepo odradjeni! ;)

shto se tiche bandere - jel u pitanju simulacija drvene bandere ili ne?

probaj da surfejserom/razredjeni git chetkicom nanesesh na "banderu" pa da chetkicom, dok se git josh ne osushi, napravish zeljenu texturu.. sa slika mi deluje kao da ni nema texture...  :-\

SLAYER

Svaka cast i za ideju i za rad! :bravo

Messerschmitt

ВРХ!!!!Јако лепо изгледа и супер си је одрадио! :super

Meatbag

Izvrsno! Kako si postigao onaj efekt blata na gusjenicama i branicima?  :super